agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Evcil Hayvanlar > Kediler
(https)

Beğeni Düzeni2312Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-09-2012, 11:51   #1
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2007
Galeri: 3
Süt, yumurta sarısı, bal karışımını birkaç gün önce denedim ama istemedi. Yeni doğan bebek mamalarını deneyebilirim. Teşekkürler.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-09-2012, 16:50   #2
Ağaç Dostu

iris41's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2009
Cok şanslısınız Sûz-i Dilârâ bu kadarmı sevimli olunur
Ben burdan harika desemde baya zor biliyorum bakımı heleki perşembenin kolay kolay yapılacak iş degil annesiz kediye bakmak bu kadar ufakken .

iris41 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-09-2012, 20:24   #3
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Giriş Tarihi: 21-05-2012
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi iris41 Mesajı Göster
Cok şanslısınız Sûz-i Dilârâ bu kadarmı sevimli olunur
Ben burdan harika desemde baya zor biliyorum bakımı heleki perşembenin kolay kolay yapılacak iş degil annesiz kediye bakmak bu kadar ufakken .
Şu an Sûz-î Dilârâ'yı en iyi anlayabilen benimdir herhalde Benim ufaklık beni annesi olarak kabul etti kesinlikle. Bensiz hiç duramıyor. Durduğu zaman da (annesiyim ya!) sürekli emme gayretinde... Artık nereyi yakalarsa: Kolum, boynum, parmağım... Allah'tan dişleri henüz yok. Yoksa Allah muhafaza
Günlerdir hastane ev arasında koşturmaktan fırsat bulup saksısını değiştiremediğim birkaç saksı vardı. Öğleden sonra tedaviden gelince yapayım dedim... Biri olsa ve fotoğrafımı çekse sosyal medyada meşhur olurdum kesin! Ben saksılara toprak karışımı hazırlayadurayım bizimki güç bela tırmandı üzerime ve omzuma yatıp uyudu...

loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2012, 17:20   #4
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Arkadaşlar, çok acil yeni doğmuş yavru kedi için olan biberonlardan lazım bana. Çok çok ince uçlu oluyormuş, Perşembe'nin ağzına sığacak şekilde. Burada bulamadım. Diğer biberonlar büyük geliyor, yavrunun ağzına sığmıyor. Enjektör yeterli gelmiyor, hem de dişleri yeni çıktığı için enjektörü ısırmaya çalışıyor, bu da damağının yaralanmasına sebep oldu. Veteriner kliniklerinde satılıyormuş bu biberonlardan, bir tane olsa yeterli. Ücretini hesabınıza havale ederim.

Kediciğin sol patisinin orta parmağındaki tırnak sorunluydu, iltihap kapmış, şişti. Baş parmağına da sıçradı iltihap sanırım o da şişti. Şimdi yere basamıyor. Kuru tutmaya çalışıyorum ama enjektörle içerken her tarafını ıslatıyor ve enjektörle mücadele ediyor, hırslanıyor, sütü üstüne başına döküyor. Bu yüzden patisini kuru tutamıyorum. Biberon bunun için de lazım.

Veterinere götürdüm, iltihabı akıtıp tentürdiyotla temizledi. Yarayı her gün temizledikten sonra furacin krem sürmemi söyledi. İltihap bugün tekrarlamıştı, elimle sıkıp çıkardım, tentürdiyotla silip kremden sürdüm ama dediğim gibi bir türlü kuru kalmıyor. Çok sık beslenme ihtiyacı duyduğundan. Sıcak tutmaya çalışıyorum, su torbasını sürekli sıcak suyla takviye ediyorum.

Biberon konusu acil, lütfen yardım edin. İnternetten sipariş etmeye kalksam bir haftada anca gelir.

Eski 25-09-2012, 17:36   #5
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Perşembe'nin fotoğrafları 323 nolu mesajda.

Eski 25-09-2012, 17:42   #6
Ağaçsever

marjinalmenekse's Avatar

Giriş Tarihi: 09-11-2009
Selam ...sayın suz-i dilara ... sizin şartlarınızda geçen yıl bir tanede ben büyüttüm bu yılda anne oldu kızım ... biz biberonla büyüttük şırınga kullanmadık ...ben bizim kediye eti cici bebe ve su ile karıştırılmış ılık süt veriyordum . eşimle çalıştığımız için sadece sabah ve akşamları besliyorduk ...istediğiniz boyutta biberonu petshoplardan **** eczanelerden temin edebilirsiniz . küçük boy olması yeterli ... dişleri çıkmaya başladıysa elinizi ısırmasına izin vermeyin bebekler için olan dişlikten alın bir tane onu kemirsin ..bizde öyle elimizi ısırmasına felan kızmazdık komiğimize giderdi ısırsın varsın dişleri kaşınıyor derdik ama yanlış yapmışız hala ısırıyor bizi büyüyünce bırakır sanıyorduk bırakmadı ... tırnak ayak kafa gibi yaralanmalar için bizim veteriner baticonla temilzeyin teramisin sürün demişti ...ben çok faydasını gördüm ... kediniz 2 hafta sonra kuru mamaya gecebilir ... şimdilik bu kadar yazayım başka bir sıkıntı olursa yardımcı olurum ... şimdi çıkmam lazım özeldende sorabilirsiniz sevgiler

marjinalmenekse Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2012, 17:49   #7
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

İlginiz için teşekkür ederim. Aradığım boyutlarda bir biberonu Van'da bulamadığım için buraya yazdım. Kedimiz çok küçük, dişleri daha yeni çıkıyor, aldığım biberonlar büyük geldi ağzına sığmıyor. İnce uçlu bir biberon şart doğru beslenebilmesi için. Üstünü başını ıslatmasa en küçük boy bebek biberonuyla idare edebilirim ama dediğim gibi ayağı iltihaptan iyice şişmiş durumda ve ayaklarının, üstünün başının kuru kalması lazım.

Eski 25-09-2012, 17:57   #8
Ağaç Dostu

cefrin's Avatar

Giriş Tarihi: 09-09-2012
Suzi dilara kediler için dondurma külahından biberon yapabilirsiniz. Resimde anlatılıyor bir deneyin belki işinize yarar. Ayrıca küçük kedilerin sindirim sistemi tam gelişmeiştir. O yüzden inek sütünü tam sindiremezler ve onun için sütün içine bir miktar su koyun

Eklenen Resimler

cefrin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2012, 18:29   #9
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Mesajı şimdi gördüm, yarın sabah civardakilere bakacağım, haberdar ederim. ( daha önce hiç dikkat etmemişim, var mıdır bilmiyorum, keçi için tvde gördüğüm şişe ağzına takılan emziklerden aramış ama bulamamıştım)

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2012, 19:44   #10
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Sayın cefrin, öneriniz için teşekkür ederim. Yokluk zamanında dikkate alınabilir. Aklımızda bulunsun.

Sevgili limon, çok teşekkür ederim, haber bekleyeceğim. Siteden bir kişi daha bakacağını söyledi, inşallah bulunur.

Eski 25-09-2012, 20:49   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-04-2010
Cumartesiye kadar bulunamazsa beni haberdar edin lütfen. Oturduğum yer biraz mahrumiyet bölgesi ama Eminönü'nde bulabileceğimi düşünüyorum, gider araştırırım.

Ayrıca yara-iltihap için elinizin altında Baticon bulunsa iyi olur.

elek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2012, 14:19   #12
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Buldum, yarın sabah göndereceğim. Sevgili Suz-i Dilara Adresini özelden gönderebilir misin?

Şöyle bir şey, 2 de yedek emziği var.
Name:  image.jpg
Views: 1639
Size:  46.8 KB

Eski 26-09-2012, 14:57   #13
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Ay çok sevindim. Çok teşekkür ederim. Beş gündür ayağına süt, mama bulaşıp ıslanmasın diye resmen savaş veriyordum. Bugün ilk defa ayağını basmaya başladı, bulanık gözleriyle miyav miyav beni arıyor uyandığında

Adresimi gönderiyorum.

Eski 27-09-2012, 13:13   #14
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Bu sabah 9 da Yurt içi kargoya verdim, kısa sürede ulaştırırlar umarım...

Eski 28-09-2012, 20:38   #15
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Biberonumuz bu akşamüstü geldi. Şimdi alıştırma çalışmaları yapıyoruz. Kedicik büyük biberonu öğrendiği için başta biraz garipsedi ama ben biberonu yukardan sıkıp ağzına süt girmesini sağlayınca ufak ufak emmeye çalışıyor şimdi. Çok teşekkür ederim sevgili limon.

Sevgili Nariel, önerdiğin yeni doğanlar için toz mamalardan aldım, kaynamış soğutulmuş suya belirtilen ölçekte karıştırıp süt yapıyorum. Perşembe bu mamaya bayıldı, biberonu bir türlü bırakmak bilmiyor çok içti artık yeter diye çekmeye çalışıyorum, bırakmıyor bütün gücüyle biberonu ısırıyor. Maviş de bu mamayı keşfetti Perşembe'yi bertaraf edip mamasına konmaya çalışıyor.

Perşembe'nin ayağı çok iyi artık iyiden iyiye üzerine basıp evin içinde dolaşmaya çıkabiliyor (beni aramak için tedavisine aynen devam ediyorum.

Eski 28-09-2012, 21:56   #16
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Umarım kısa sürede ulaştırırlar demiştim ama çok içten dilemişim demek ki... Bu kadar hızlı gelmesini beklemiyordum.

Ufaklık senin ellerinde çok kısa sürede iyileşip, kocaman olacaktır. Aslında biraz daha uzun süre minik kalmalarını tercih ederdim(bencillik işte), gıdıma yerleştirip, hırıltısını dinlemek müthiş bir duygu.

Eski 04-10-2012, 18:30   #17
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Arkadaşlar, yazmaya elim bir türlü varmıyor ama size haber vermek istedim. Minik Perşembe hayatını kaybetti. İki gün oldu. Çok çok çok ... üzgünüm. Kendime gelmeye çalışıyorum. O kadar alışmıştım ki çocuğum gibi olmuştu. Minik patileri, yeni görmeye başlayan iri, bulanık mavi gözleri, palacık bıyıkları, minicik burnu, kepçe kulakları, fındık suratı gözümün önünden gitmiyor. Ev bomboş geliyor, elimi ayağımı nereye koyacağımı şaşırdım, eve sığamıyorum. Ne kadar kötü durumda olduğumu anlatamam. Dün bahçedeki söğüt ağacının altına gömdük eşimle. Annesiz bu kadar oluyormuş demek ki. Allah hiçbir canlıyı annesiz bırakmasın ne kadar da sevseniz yetmiyormuş.

Eski 04-10-2012, 19:00   #18
Ağaç Dostu

çiftçi5234's Avatar

Giriş Tarihi: 29-01-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
Arkadaşlar, yazmaya elim bir türlü varmıyor ama size haber vermek istedim. Minik Perşembe hayatını kaybetti. İki gün oldu. Çok çok çok ... üzgünüm. Kendime gelmeye çalışıyorum. O kadar alışmıştım ki çocuğum gibi olmuştu. Minik patileri, yeni görmeye başlayan iri, bulanık mavi gözleri, palacık bıyıkları, minicik burnu, kepçe kulakları, fındık suratı gözümün önünden gitmiyor. Ev bomboş geliyor, elimi ayağımı nereye koyacağımı şaşırdım, eve sığamıyorum. Ne kadar kötü durumda olduğumu anlatamam. Dün bahçedeki söğüt ağacının altına gömdük eşimle. Annesiz bu kadar oluyormuş demek ki. Allah hiçbir canlıyı annesiz bırakmasın ne kadar da sevseniz yetmiyormuş.

çiftçi5234 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-10-2012, 20:56   #19
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-01-2008
Galeri: 44
Çok üzüldüm...Öte yandan şu kısacık yaşamında sizin sevginizi, ilginizi hissetme şansını bulabildiği ve sokaklarda bir başına sefil olmadığı, belki de insanların işkencesine maruz kalmadığı için bu bir teselli, avuntu sebebi oldu.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-10-2012, 21:02   #20
Ağaç Dostu

çiftçi5234's Avatar

Ölümlere çok üzülüyorum.1 aylık bir kedi yavrusuda olsa, can vermek kolay değil, yaşamın sönmesi kabul edilemez.

Eski 07-10-2012, 18:25   #21
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-02-2011
Önceleri okşadığımda bir kedinin mırıltısı, bir köpeğin kocaman gözlerini gözlerime dikip ellerimi yalaması, bir kuşun kara, iri gözleri beni mutlu eder huzur verirdi. Artık hayvanlarla beraber kendimi mutlu hissetmiyorum, boğazıma bir şeyler düğümleniyor, yaşlandığımdan belki de. Bir süre sonra mutlaka, verdikleri huzurdan kat kat fazla bir acı yaşatıyorlar.

Bana ne diyerek, yanlarından yürüyüp geçemediğimizden bu acıyı hepimiz bir şekilde yaşıyoruz. Yanlarından yürüyüp geçmek mi? Ne yapar, nasıl yaşar o zaman bu minik canlar? Zor olsa da bu acılara katlanmamız, dayanmamız gerekiyor...

Güzin Çakar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-10-2012, 20:39   #22
Ağaç Dostu

çiftçi5234's Avatar

Eski 08-10-2012, 08:40   #23
Ağaç Dostu

Gül-bahar's Avatar

Giriş Tarihi: 17-11-2011
Çomar biliyormusun ağaçlar.net'te Gülbahar teyze kadar sevenlerimiz varmışş!

Eklenen Resimler

Gül-bahar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-10-2012, 08:53   #24
Ağaç Dostu

Ayşe Yıldız's Avatar

Giriş Tarihi: 07-06-2010
İnanılmaz bir görüntü.

Ayşe Yıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2012, 18:39   #25
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 03-11-2009
Yeni 2 yavrumuz daha oldu.

Eklenen Resimler

athena -asena Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-10-2012, 23:55   #26
Ağaç Dostu

Kısırlaştırılmış kedilerin kulaklarına çentik atıldığını, bu yolla işaretlendiklerini okudum bir kaç yerde. Bu konuda bildiklerinizi paylaşır mısınız?

Örneğin bir kaç yıldır mahallemizde yaşayan bu tatlı kedinin kısırlaştırıldığına dair bir işaret olarak kulaklarında bu izler mevcut olabilir mi?

Name:  cat.jpg
Views: 2625
Size:  49.1 KB

Name:  close up.jpg
Views: 2148
Size:  49.8 KB

Eski 01-11-2012, 20:37   #27
Yeni Üye

Mernuş's Avatar

Giriş Tarihi: 22-09-2009
Erkekse kısırlaştırılıp kısırlaştırılmadığı anlaşılır zaten. Dişilerin bir kulağının yan kısmına belirgin bir çentik atılıyor. Minik bir üçgen parça keser gibi, kavga izleriyle karıştırmak pek mümkün değil. Bu kedi dişiyse öyle bir çentik göremedim, kulak kenarları düzgün.

Mernuş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-11-2012, 21:14   #28
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-04-2010
Sol kulağının (siyah olan kulak) ucu kesilmiş gibi duruyor. Sanırım kısırlaştırılmış, ancak dişiyse emin olmak için Mart ayında bir gözlemlemek lazım Erkekse şu işaretleme hareketlerini yapmıyorlar.

elek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2012, 14:30   #29
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Giriş Tarihi: 21-05-2012
Galeri: 2
Bugün çok moralim bozuk. Yaklaşık 2.5 aylık oldu benim minik Fincan'ım. Ama inanılmaz derecede haşarı. Düz duvara tırmanmak tam da onun işi. Onu yol ortasına atmışlar bir arabadan. Minicikti bulduğumda. Beni annesi sanıyor ve hep yanında olmamı istiyor.

Geldiğinden beri evde kırılıp dökülmedik bir şey kalmadı. En güzel dediğim çiçeklerimi saksılarıyla tepetaklak etti. İflahım kesildi toprak temizlemekten. Menekşelerin çiçeklerini ısırıp kopartıyor. Sukulentleri kıtır kıtır dişliyor.

Geçen gün bahçeye inerken yanımda indirdim. Duvarın üzerine çıkıp kedi düşmanı komşuların bahçesine geçmeye kalktı. Son anda alabildim. Bu yüzden bugün bahçeye inerken yanıma almak istemedim. Bahçe dediysem öyle toprak falan yok ama saksılarda ekili çiçekler ve bazı sebzelerim var. Bugün de kışlık bakımları yapacaktım. Uzun sürecekti işim. Balkondan ben de geleceğim diye miyavlamaya başladı. Aradan 5 dakika geçmemişti ki bir gümbürtü koptu. Fincan, bir koca toprak saksı kalanchoe ile beraber ikinci kattan bahçeye düştü.

İnanılmaz bir korku yaşadım. Parçalanan onca çiçek saksısı bir yana, ya ona bir şey olsa ne yapardım ben? Hemen kucaklayıp yukarı çıkardım. Veterineri aradım kırık çıkığı yok gibi ama canı acıyor. Saatlerdir kıpırdamadan yatıyor. Annem son sözünü söyledi: Seçimini yap! Çiçekleri ister at, ister sat dedi. Daha büyüdüğünde uslanacağını biliyorum ama o zamana kadar ne yapacağım ben Fincan kızımla? Ne Fincan'dan ne de çiçeklerimden vazgeçmek istemiyorum... Elim ayağım tutmaz oldu...

Düzenleyen loveforlife : 04-11-2012 saat 21:55
loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2012, 20:06   #30
Ağaç Dostu

Sn. loveforlife,

Benim kaybettiğim kedim de sizin ufaklık gibi zamanında oldukça hiperaktif ve türlü yaramazlıklarla(aslında içgüdüsel olarak sergilediği davranışlarla) beni adeta peşinde koşturuyordu. Enerjisini boşaltabileceği her alternatifi kaçırmadan evdeki kanepe, perde, duvarlardaki aplikler, kapılardaki sineklikler, bahçe duvarını aşarak yan bahçelere gezintiler yaparak taa ki enerjisi tükendiğinde süklüm püklüm 'ben geldim, şöyle kaslarıma güzel bir masaj fena gitmez hani' diyerek mırıldanmaya, kendini sevdirmeye başlıyor sonra da derin uykusuna dalıyordu. Uyandığında gözleri ile yeni cinlikler peşinde olduğunu bana hatırlatana dek rahattım, bu da oldukça kısa bir zamana denk geliyordu

Endişe etmekte haklısınız, çünkü ben de tam üç kere üst balkondan bahçeye düştüğüne tanık oldum. İkisi toprak, biri beton üzerine idi yanlış hatırlamıyorsam. Aşağıya inip almak için baktığımda, ben nerdeyim, burası neresi gibi şaşkın oluyor, bitkileri incelerken, beni gördüğünde kabahatini biliyor gibi sessizce miyavlıyordu.

Kötü bir durumla sonlanmasa da bu düşmeler ve aslında kediler için her zaman dört ayak üzerine düşerler ve anatomileri de buna müsaittir dense bile her zaman için şanslı olamayabilirler de.

Çeşitli kırık ya da travmalara maruz kalabilir, sakatlanabilirler. Kedilerin enerjisini atabileceği çeşitli tırmalama aparatları, toplar, severek oyalanabileceği oyuncaklar bularak onu meşgul etmek biraz da kedi sahiplerine düşmekte. Özellikle yaşını tamamlamamış yavru kedilerin hareketliliği maksimum seviyede oluyor.

Bir de kedilerin eş bulmak için evden kaçma, bunu da gerekirse balkon, pencere gibi yüksek ve tehlikeli yerlerden her ne pahasına olursa olsun yapacağını da göz önüne alarak uygun zamanda kısırlaştırma operasyonunu veteriner hekime gerçekleştirdikten sonra daha sakin ve sizinle ev içinde uyum yakalayarak yaşayacak bir kedi sahibesi olacağınızı söyleyebilirim.

Canlılar, kedi, köpek, kuş hiç farketmez, evimizin içinde bizlerle ortak bir yaşam alanını paylaşıyorlarsa bizlere düşen sorumluluk da kendimizi onlara göre programlamamız olacaktır.

Bir müddet bu tip kazalara ve çıkabilecek olası sorunlara karşı azami dikkat etmenizi öneririm. Haklısınız, ne çiçeklerden, ne de Fincan' dan vazgeçmek için sebepten sayılmaz bunlar.

Kedi sahiplerinden size daha bir çok faydalı öneri, tavsiye geleceğinden eminim.

Fincan ile birlikte neşeli saatler, uzun, mutlu zamanlar geçirmeniz dileğiyle

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026