agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Çiftlik Hayvanları > Kanatlılar
(https)

Beğeni Düzeni2337Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-09-2011, 08:07   #1651
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-09-2011
Forum sakinleri selamlar, 53 sayfanın hepsini en baştan okudum kitap gibi bilgileri aldım. İzmir Altınağ da oturuyorum daha öncede tavuk besledim ama o çok önceydi çocukken şimdi bilinçli yapmak istiyorum. Sizden yardım bekliyorum. Kümes projemi ekledim kümes tamamen kapalı salması olucak önünde. uzunluk kümes ile beraber 4.50 m en 1.20 olucak kapalı kısmı 2.00 m. yükseklik Kümes içi ızgaralı pislikler raftan temizlenebilecek taban kum düşünüyorum haftada 1 temizliyecem sönmüş kireç zeloit karışımı olacak tabanda yemlik suluk v.b hiçbirşey olmucak altına fare girip saklanmaması için. herşey askıda olucak dışarıdan yemlerini vereceğim borudan. 3 tane folluk olacak dışarıdan yumurtaları alacağım folluklar üsten tek kapaktan açılmıcak ayrı olucak gurk yatan tavuk olursa rahatsız etmemek için. Tavuk seçim gelince köy tavuğu düşünüyorudum ama light sussex te olabilir horoz light brahma 2 light sussex tavuk 1 köy tavuğu toplam 3 tavuk 1 horoz bir tanede cin tavuğu alabilirim. Amacım hergün bahçeye inip onlarla ilgilenmek o sırada bahçeyi temiz tutmak, çok yumurta değil sağlıklı lezzetli yumurta için. Yukarıdaki yazdıklarımda mutlaka yanlışlıklık vardır amacım zaten bunlları düzeltmek. Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler saygılar...

Eklenen Resimler

ugursem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-09-2011, 21:00   #1652
Ağaç Dostu

cihan_as's Avatar

Giriş Tarihi: 24-03-2006
Sn ugursem, kümesinizi kolay temizlenebilir şekilde yapmanız iyi düşünülmüş, zeolit çok az miktarda tavuk yemine karıştıra bilirsiniz, kümesinizde'ki pis kokuyu önlemeniz acısından zeolit çok fayda sağlayacak, ayrıca tavuk dışkısını temizlerken, zeolit dışkının yere yapışmasını önlüyor, gübrenin dağılmasını sağlıyor. Bende kümes tabanın'da zeolit kullanıyorum.
Kendi civcivlerinden yetiştirdiğim brahma denizli hint horozlarımı satacağım almak isterseniz verebilirim. Kümesle ilgili çalışmalarınızı bizimle paylaştığınız için teşekkürler.

cihan_as Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-09-2011, 11:59   #1653
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-09-2011
lütfen cevabını beqliyorum

denizli horozu kaç aylıkken ötmeye başlar ben 3 aylık aldım 5 saniye ötüyor bide arka arkaya ötüyor cevabınızı bekliyorum

cixs1996 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-09-2011, 12:00   #1654
Yeni Üye

birde ötmesi zamanla uzarmı

Eski 22-09-2011, 12:01   #1655
Yeni Üye

denizli tavuğu olmadan tekrar denizli horozu elde edebilirmyim kaliteli köy tavuğu ile

Eski 22-09-2011, 12:03   #1656
Yeni Üye

5 mesaj olsun resmini atcam orjinal mi bi bakın arkadaşlar

Eski 22-09-2011, 12:03   #1657
Yeni Üye

cevaplarınızı beqliyorum

Eski 22-09-2011, 13:41   #1658
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-09-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cihan_as Mesajı Göster
Sn ugursem, kümesinizi kolay temizlenebilir şekilde yapmanız iyi düşünülmüş, zeolit çok az miktarda tavuk yemine karıştıra bilirsiniz, kümesinizde'ki pis kokuyu önlemeniz acısından zeolit çok fayda sağlayacak, ayrıca tavuk dışkısını temizlerken, zeolit dışkının yere yapışmasını önlüyor, gübrenin dağılmasını sağlıyor. Bende kümes tabanın'da zeolit kullanıyorum.
Kendi civcivlerinden yetiştirdiğim brahma denizli hint horozlarımı satacağım almak isterseniz verebilirim. Kümesle ilgili çalışmalarınızı bizimle paylaştığınız için teşekkürler.
yorumunuz için teşekkürler diğer arkadaşlarda birşeyler yazarsa çok sevinirim. Sizin yazıları okudum hep forumdan bliyorum tavuklarınızı çok güzeller ama benim kümes yapımı uzun zamana yaydım acele etmiyorum yavaş olsun güzel olsun bahçeyi temizliycem, bellicem bazı yerler çakıl olacak, elektrik tesisatı, su tesisatı döşücem ondan sonra kümse yapımına geçicem sizde alışveriş yapmayı, tanışmayı isterim. Tavuklarıda yavruyken alıcam horozmu değilmi belli olmucak ama horozo sonradan alsam olurmu acaba

ugursem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-09-2011, 18:11   #1659
Ağaç Dostu

Zeytinlibahçe's Avatar

Giriş Tarihi: 17-07-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cixs1996 Mesajı Göster
Arkadaşlar Lütfen Cevap bekliyorum Aldıgım kişi 3 aylık diyor ne kadar doğru bilmiyorum 5saniye ötüyor ilerde uzarmı tavuklarla çifleşiyor gerçekten orjinal denizli horozumu cevabını bekliyorum
Belli ki yeni yeni ötmeye başlamış, biraz sabredin. 5-6 aylık olduktan sonra kendini tamamen belli eder.

Anladığımız kadarıyla Denizli cinsini saf olarak korumak istiyorsunuz, bu durumda kümesiniz tamamen aynı cins olmalı.

Resimdeki saf bir Denizli cinsi olup, siz resime bakıp anlayın

En iyisi güvenilir yerden almak.

Denizli l Tarm Mdrl

Zeytinlibahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-09-2011, 19:52   #1660
Yeni Üye

bilgi için teşekkür ederim kardeş kümeste saten denizli tavuğum yok zamanla alcam ama benim horozum %90 denizli sanırım 40 tl ye aldım 3 aylıkmış sencede 3 aylığa benziyormu babasını annesini gördük babası ağacın tepesinde 48 saniye ötüyordu inşallah saftır safsa çok sevineceğim çünkü cüzi bi fiyata aldık

Eski 23-09-2011, 00:14   #1661
Ağaç Dostu

cihan_as's Avatar

Giriş Tarihi: 24-03-2006
Sn ugursem, Pınarbaşı tansas depolarına yakın yerde etlik ve yumurta cinsi ve süs tavukları satış yeri var. Kümesinizde ilk defa tavuk bakacağınız için hastalık taşımaması için civcivden başlamanız daha uygun düşer. sizinle aynı semt deyiz, bahçe pınarbaşında brahma ve diğer tavuklarımı görebilirsiniz. Brahma horozları istediğiniz zaman alabilirsiniz.

cihan_as Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2011, 21:18   #1662
Ağaçsever

idcevi's Avatar

Giriş Tarihi: 15-11-2008
Denizli İl Tarım Müdürlüğü'nde tavuk 40 horoz 80 TL'ye satılıyor (web sayfasından girip bakmanız mümkün), kaynağında bu fiyatsa bundan aşağı fiyat ya gerçekten çok ucuzdur ya da saf hayvan değildir. Umarım sizi ucuza almışsınızdır.

idcevi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2011, 16:04   #1663
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-09-2011
Merhaba, forumunuza bugun uye oldum. Umarim yardimci olursunuz. Ben onumuzdeki bahar tavuk yetistirmeye baslamak istiyorum. Kendimiz icin, herhangi bir ticari amacim yok. Ozellikle yumurta tavugu olsun istiyorum. Evimin arkasinda 2mt x 4mt bir alanim var. Yapacagim kumesin sekli nasil olmali? Bir de kisin burasi hayli soguk oluyor bana light sussex cinsi tavuk onerdiler soguga dayanikli diye. Siz ne onerirsiniz?

arzuerol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2011, 20:54   #1664
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 29-09-2009
tavuk kümesim ve bahçem çok pis kokuoyr nasıl bir temizlik yapabilirim her hafta sonu yıkıyorumama bıktım kokudan

faruk5525 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2011, 21:36   #1665
Ağaçsever

AÇakıcı's Avatar

Giriş Tarihi: 04-01-2009
koku oluşturabilecek yerlere sirkeli su serpmeyi deneyebilirsiniz.
Sirkedeki mikroorganizmalar sorununuzu çözmezse aşağıdaki ürünü deneyebilirsiniz.

EM Etkin Mikroorganizmalar; EM1, EMa duydunuz mu hiç?
Bunlar sanırım koku sorununuzu çözecektir.

http://www.agaclar.net/forum/temel-k...ulama/3903.htm

AÇakıcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2011, 07:41   #1666
Ağaç Dostu

yasarugur's Avatar

Giriş Tarihi: 21-10-2007
Galeri: 7
Biraz zamanınızı alacak ama kendiniz enzim yapınız ve enzimi azar azar tavukların içme suyuna karıştırınız ve düzenli olarak tavukların artıklarına spreyleyiniz,kesinlikle sorunu azaltacaktır,atıkların gübre haline gelmesini de çabuklaştıracaktır. Birkaç gün önce köpeğmiz kapının açık kalmasını fırsat bilip içeri girmiş ve evin bazı yerlerine işaretini bırakmış,eşim durumu görünce kıyameti kopardı, evde biraz enzim vardı hemen biraz sulandırıp kötü kokan yerleri sildik durumu kurtardık.

Düzenleyen yasarugur : 30-09-2011 saat 07:41 Neden: kelime ekledim
yasarugur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2011, 08:41   #1667
Ağaçsever

idcevi's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi arzuerol Mesajı Göster
Ozellikle yumurta tavugu olsun istiyorum.
Sayın Arzuerol
Yumurta için Susex ırkının yanında plymouth ve Ankara Tavukçuluk Araştırma Enstitüsü'nde bulabileceğiniz yumurta ırkları var onlardan birini edinebilirsiniz.

Eski 30-09-2011, 23:28   #1668
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 30-09-2010
Genel olarak sorunların basında koku sorunu gelıyor.Simdi aklın yolu birdir ölüyü kokutmayan nedir? toprak deyilmi ozaman yapmanız gereken ince kalın karısık kuru topragı mümkünse yarım parmak kalınlıgında serin sermeden önce serilicek yerin altına kirec serpin güzelce böylece toprak kuru oldugu icin icine dıskı topragın icne cabuk karısıcaktır ve kirecte topraga yardmcı olup koku yapmamasını sağlıcaktır.Ben yıllardır bunu yaparım ve koku cok azolur kümesimde.Ve tavuklarım sükürler olsunki topragın verdiği sağlıkla hic sitrese girmezler.ayda veya bir bucuk ayda isteğe ve tavuk sayısına göre topragı deyiştire bilir tavukların altından aldıgınız topraklı gübre ile bahceniz varsa bahce gübresi yapabilirsiniz.İkinci olarak denizli horozu resimdeki horoz ise o horoz 3 aylık olamaz daha büyük enaz 5 veya 6 aylık bu horoz.Muhtemelen ötüsü kısa oldugu icin satmıslar o fiyata sana.Ben 3 tane civciv aldım petsoptan öylesine berki dedim tavuk cıkarlar tavuklarımın yanına koyar beslerim dedim büyüdüklerinde.İlginc bir durum oldu ikisi tavuk biri horoz cıktı daha 2 aylıklar önlerınde uzun bir yol var tavuklardan ayrı besliyorum ama inanın bamaya kıyamazsınızcok güzeller.Ayrıca horoz olanda denizli horozu veya gerede yerli ırkı tavuklara göre daha büyük ama simdilik tavuklara karsı pek sansları yok onun ıcın onları tavuklardan uzak tutuyorum.Ayrıca cakıl kum gib seylerden tavukları uzak tutun kümes icinde kum cakıl olursa parazit ve pire cok olur özelıkle kumdan uzak tutun tavuklarınızı.Hadi kendinize cici bakın umarım faydam olmustur.

Badee Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-10-2011, 16:40   #1669
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 17-07-2010
benim ferikler şimdi 4 buçuk aylık filanlarlar yumurtaya gelmeleri ne kadar sürer tabi bide horozum var o da ne zaman ötmeye başlar bilgi verirseniz sevinirim cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

glatyotör Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-10-2011, 20:27   #1670
Ağaç Dostu

efe-can's Avatar

Giriş Tarihi: 21-11-2008
Sn İdcevi;

Biliyorsunuz bende Şubat ve Nisan doğumlu SUSEX ler var. Şubat doğumlular yeni yeni yumurta yapmaya başladı. Ancak piliçler çok iştahlı değil. Bu nedenle lstenilen ağırlığa erişemedi. Diğer leri (yerli ırk) gayet iyi. Acaba bu iklime uyum sağlamadı mı? Buğdayın yanında ilave olarak değişik yemler ilave ettim, fakat iştahlı değiller. sizinkilerde aynımıdır. Selamlar.

efe-can Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-10-2011, 21:13   #1671
Ağaçsever

idcevi's Avatar

Sayın efe-can,
Bendekiler 9 Mart doğumlu neredeyse 7 ayları dolmak üzere. Tavuk görünümünü kazandılar ama maalesef henüz yumurtadan bir haber yok. Ben buğday ve etlik yem karışımı (yarı yarıya) veriyorum doyarlarsa buğdayları bırakıyorlar, iştahları iyi ama karınlarına baktığımda bom boş görünüyor, artık çok hızlı mı sindiriyor yoksa ben hep boş olanlara mı bakıyorum bilmiyorum.
İlk yumurtayı görsem buğday ve yumurta yemi karışımı vereceğim ama bakalım artık ne zaman yumurtlayacaklar, sabırsızlıkla bekliyorum.

Eski 02-10-2011, 15:28   #1672
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-09-2011
Ben temizlik acisindan kumesin kapali alanini yerden 50 cm yuksekte ve zemini de beton yapmayi dusunuyordum. Sayin badee nin yazdiklarini okuduktan sonra kararsiz kaldim. Bir oneriniz var mi?

arzuerol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-10-2011, 19:18   #1673
Ağaçsever

Şimdi kendimce sizlere önerilerde bulunayım deneyin.Öncelikle 7 ayı gectikten sonra her ferik yumurtlaması an meselesidir.Fakat bazı seylerı yanlıs uygulamayalım etli yem vermeyi kesip palet yem denen yemle yumurta yemi ve buğday alın.Yanlız bir hususa dikkat edelim buğday yemi taneleri parlak olsun solgun renklı fazla kırıkları olan yemleri almayın.Nedeni her seyde oldugu gibi buğdaydada zamanı gecmıs olanları olabiliyor buda tavukta hastalıga kurtcuklar olusmasına zayıflayıp ölmesine neden ola bilir.Şimdi gelelim yemin karısımna tavuklarda insanlar gibi zaman zaman sitersli olurlar ve buna bağlı olarak can sıkıntısından buğday secerler buda yumurta veriminide düsüren etkendir.Bunun önüne gecmek icin belli bir miktar yumurta yemı bir miktar palet yem bir onlardan biraz daha fazla buğdayı bir kaba alın buna cok cıvık yapmıcak sekilde su ilave edip onu eliniz veya inece bir cubukla karıstırın iyice harmanlayın böylece tavuklar yemdekı harmanlamanın etkısı ile yemi secmicek iştaklıca yiceklerdir.Zaman zaman karısım cıvık olursa veya daha cok karısım isterseniz icine bayatlamıs ekmekleri ufacık parmak ucu kadar büyüklükte doğrayın ve tavuklarınıza verin.Garanti ederim tavuklarınızın verimi cok artıcaktır.Ayrıca tavuklar bazen yumurtlamama yer sevme derdine düserler.Bunun önüne gecmek icinde genc feriklerinizin ilgisini cekicek sekilde uygun bir kasa veya follugun icine beyaz un cuvalı veya seker cuvalını uygunca serin ve icine bir yumurta atın bu folluk tavukların feriklerin devamlı ulasa biliceği bir alanda olsun.Tavuklarınız veya ferikleriniz bunun icine girip ayakları ile cuvalı sağa sola cekistirmeye basladıkları an bilinki tavugunuz heran yumurtlaya bilir.Kümsein altına ızgara koyma altına beton atmak gibi seylerbana göre yanlıs uygulama nedeni hem koku hem parazit cok yapar.Tavukların doğada nasıl yasadıklarını baz alırsak uygun olan kuru topraktır ama diyorum topragı sermeden önce altını kireclemeyi ututmayın.Hoscakalın.Gelismeleride bizimle paylasın.Bu arada benim tavuklarda bir tanesi sabah erkenden yumurtluyor sonra öğlenden sonra ikinciyi yumurtluyor ama ıkıncı yumurtanın kabugu felan sağlam olmasına rağmen yeterince zamanı olmadıgındanmıdır nedır yumurtanın bir tarafında hafif yamukluk oluyor.Önceleri rahatsız sandım ama sonra baktımkı bunu alıskanlık halıne getirdi ve cin gibi.İlginc olan bir baska sey ise aynı tavuk tüyde olmasına rağmen yumurtluyor.

Eski 03-10-2011, 20:07   #1674
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 31-03-2011
benim çok ciddi sorunum var feriklerim hakkında 4 aylıklar şuan birden bire bi tanesi hasta olup öldü sonra 10 gün sonra yine başkası hastalandı hastalık ayaklarda yürüme bozukluğuyla başlıyor sonrada hırıltılı nefes alma ve ishal oluyorlar ve en sonunda ölüyorlar.şimdiye kadar 3 tane ferik öldü 12 tane daha kaldı ben bu hastalığın nasıl bir hastalık olduğunu anlamadım civcivler çok sağlıklı duruyorlar ama biranda hastalanıyorlar.acaba bu hastalık bulaşıcı olabilirmi çünkü 3 civcivde aynı şekilde öldü acaba ne yapabilirim bütün civcivlerimin ölmesini istemiyorum 10 günde biri ölüyor çok acele yardım ederseniz sevinirim lütfen bi çözüm bulun...

157aydeniz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-10-2011, 12:53   #1675
Ağaç Dostu

efe-can's Avatar

Sn 157aydeniz;

Benim yaklaşık 200 kadar kanatlı hayvanım var. (tavuk-hindi-ördek karışımı ) bende de zaman zaman oluyor. Yürüme güçlüğü çeken hayvanı hemen ortamdan uzaklaştırın ve karantinay alın. Diğer hayvanların hiç ulaşamayacağı bir alan olsun. Kümesinide hemen dezenfenkte edin. Ben suya bir miktar çamaşır suyu koyuyurum ve kümesin hernoktasına sıkıyorum. Aynı gün içinde de tulumba ile kireç atıyorum. Gezdikleri alanlara da toz kireç atıyorum.
Elimde bir ay önce hastalanan pilicim var. O na antibiyotik+ vitamin tedavisi uyguladım. Ama şimdi penguen gibi yürüyor. Hayatını idame ettriyor. Ondan artık bir şey olamz ama kıyamadım çok zayıfladı. Diğerlerinin sularına zaman zaman aspirin koyuyorum.
Geçen yıl iki yetişkin tavuğum hastalanmıştı. Bu metodla tedavi ettim ve normal yaşamlarına döndüler.
Kolay gelsin Selamlar.

Eski 04-10-2011, 13:57   #1676
Ağaç Dostu

efe-can's Avatar

Sn İdcevi;

Farkında olduğum, fakat önemsemediğim bir konuda hemfikirim. Aynı anda kuluçkadan çıkan yrli civcivlerim de var. Aynı ortamda yaşıyorlar aynı yemi yiyorlar, fakat kursaklarındaki yem miktarları farklı, yerli piliçlerin kursakları daha dolu ve susex lere göre daha kilolu.
Sizlere resimlerini arz ediyorum...

Eklenen Resimler

Eski 05-10-2011, 22:12   #1677
Ağaçsever

idcevi's Avatar

Sayın efe-can,
Dediğiniz gibi sanki onlar biraz daha yavaş büyüyorlar. Onlarla aynı ortamda yaşayan köy tavukları onlardan hızlı gelişiyorlar. 2 adet horoz vardı 1 ay oldum onları keseli. Ekteki fotoğraf tam 6 aylık oldukları gün.
İlk defa dün bir tanesi yumurtladı ve 47 gram geldi. Bugün de 43 gramlık bir yumurta vardı, artık aynı piliç üst üste mi yumurtladı yoksa bugün de başkası mı yumurtladı anlayamadım.

Eklenen Resimler

Eski 06-10-2011, 19:35   #1678
Ağaç Dostu

efe-can's Avatar

Sn İdcevi;

Horoz tam ergen olmuş. Benimkiler hala çocuk neyse belki biz sabırsızız herhalde. Bekleyelim görelim.
Yumurta verimleri nasıl olack bilmiyorum. Şimdi bende yerli ve yumurtlaması gereken yaklaşık 80 tane tavuk var günde ortalama 20 civarında yumurta veriyorlar çok az tabi. Susex lerden iyi verim alırsam, yeni yıla hepsini susex yapacağız artık. Selamlar.

Not: Bugün İzmir'de bir markette iri çift sarılı yumurtalar gördüm. Hindi yumurtasından büyükler. Merak ettim onu yumurtlayan tavuğun cinsini.

Eski 07-10-2011, 14:44   #1679
/

Giriş Tarihi: 06-06-2007
Markette ki elemana sorsaydınız keşke.
Belki bilgisi vardır. Olmadı toptancılarının adını verirdi.

Murat Öz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-10-2011, 19:40   #1680
Ağaçsever

Ben tavugu hastalanıp ölen arkadasa önerim kümesinizi yoklayın gece muhtemelen bir yerden rüzgar alıyor ve romatizma tarzında baslayan üsütme solunuma ulasıyor.Ve size kesin cözüm sunayım benim tavukların birindede hırıltı yürüme sorunu olustu yavasladı hayvan gittim petsop tarzı yere yem aldıgım yer orası aynı zamanda anlattım durumu.Bana aynı sorunun zaman zaman güvercinlerdede oldugunu kendisinin bir damla kullandıgını söyledi.Sonra bır sırınganın icine cekilmis bir miktar ilacı ondan satın alıp geldim ve sorun yasayan tavugumun ağzına üc damla damlattım bir gün sonra bir damla daha damlattım ve iki gün sonra hırıltıdan ve cıkardıgı o garip sesten kurtuldu yasamına devam ediyor.İkinci olarak cif sarılı büyük yumurtalar olayı bu tavuklar bildiğimiz kümes yumurtalık ibikli ankara tavuğu cinsi vardır beyaz büyük ibikli.İşte onları üreticiler gün aşırı yumurtlayanlarını tespit edip özel bir bakıma tabi tutuyorlar ve cokca özel bir besi uygulaması yapıyorlar ve gün aşıran tavuk daha iri yumurtluyor.Çif sarılı olayına gelince gene büyük siflik sahibi olan üreticiler tamamen tesadüfen cift sarılı yumurtlayan tavukların bir araya toplanması ile onları coğaltıp böyle bir uygulamaya tabi tutuyorlar.Gene söylüyorum yumurtlaması gerektiği halde yumurtlamayan tavuğunuz varsa daha önceki anlatığım uygulamayı deneyin derim.Kolay gelsin ve bolbol dua edin gene kus gıribi yalanı ile birdaha hayvanları katletmesinler.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025