agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Çiftlik Hayvanları > Kanatlılar
(https)

Beğeni Düzeni2337Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-02-2013, 10:02   #1
Ağaçsever

melodi-raşa's Avatar

Giriş Tarihi: 14-08-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi assi34 Mesajı Göster
ben bu sitede okumuştum biryerde oluyor diye ama siz öyle diyorsanız yapmam
Zorlamayın bence kendiliğnden gurk olan mutlaka olur heralde yeterince tavukğunuz çok heralde sizin birde ben bunu duymuştum acı biber hamurla acı biberi karıştırıp verliyormuş tavuklara gurk olması kolay oluyormuş bendenenek için yaptıydım tavuklarıma birtanesi olmuştu gurk ama ben hamur yapmadımda yemek artıklarnın içine acı biber atmıştım cin biberi normal pul biber felan işte olduydu.

melodi-raşa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2013, 00:20   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 05-04-2010
Bunlara gerek yokki ben inanmıyorum belki tesadüf olmuştur ancak böyle gurk yatırılmaz.follukta yeterince yumurta olunca kendisi zaten gurk olur
bence siz tavuğa sadece su içirin

lodos_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2013, 16:57   #3
Ağaç Dostu

sakagun's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2007
Galeri: 107
Etlik tavuklarımdan biri (adı Kuğu, daha önce bahsetmiştim) çift sarılı yumurta yumurtladı.
Name:  IMG_9042.jpg
Views: 4448
Size:  23.9 KB
Name:  IMG_9045.jpg
Views: 3709
Size:  27.5 KB
Name:  IMG_9049.jpg
Views: 2922
Size:  41.5 KB

Eşimle kuluçka makinesi yapıyoruz. Şubat sonuna doğru yumurtaları koyacağız. Hazır olunca fotoğraflarını paylaşırım.

sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2013, 19:13   #4
Ağaçsever

assi34's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2008
bir follukta 20 tane diğer follukta 14 tane yumurta vardı. 20 taneyi görünce daha kuluçkaya yatmaz dedim ve topladım. bu sefer bırakacağım 30 tane olana kadar. bakalım nasıl olacak. ama sanırım baharla birlikte gurk olmaya başlarlar. en azından öyle olmasını umuyorum

assi34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2013, 01:27   #5
Ağaç Dostu

Sagun's Avatar

Giriş Tarihi: 09-02-2013
gurk olması için henüz erken , ancak hint tavuğu cinsi veya melezi felan varsa olabilir. yoksa bu soğukta biraz zor

Sagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2013, 10:46   #6
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-10-2012
arkadaşlar yeni resimler çektim tavuklarım

Name:  Fotoğraf-0256.jpg
Views: 1231
Size:  47.9 KB

Eklenen Resimler

ilyas06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2013, 10:24   #7
Yeni Üye

arkadaşlar bi sorum olcak geçen köyden 1 tane sakallı horoz la tavuk geitrdim horoz kümnesde 1 gün kaldı akşam olunca diğer tavuk ve horozlarla beraber geri gelmişti biz onu kümese sokmaya çalışırken horoz kaşla göz arası kayboldu havada baya kararmıştı fenerle aradım ama bulamadım ertesi günde gelmedi sabah daha detaylı bi arama yaptım ama yine yoktu tilki yedi desem tüy olur hiç biyerde tüyde yoktu sizce ne olmuş olabilir

Eski 17-02-2013, 19:41   #8
Ağaçsever

assi34's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ilyas06 Mesajı Göster
arkadaşlar bi sorum olcak geçen köyden 1 tane sakallı horoz la tavuk geitrdim horoz kümnesde 1 gün kaldı akşam olunca diğer tavuk ve horozlarla beraber geri gelmişti biz onu kümese sokmaya çalışırken horoz kaşla göz arası kayboldu havada baya kararmıştı fenerle aradım ama bulamadım ertesi günde gelmedi sabah daha detaylı bi arama yaptım ama yine yoktu tilki yedi desem tüy olur hiç biyerde tüyde yoktu sizce ne olmuş olabilir
o horoz bir gece o kümeste geçirdiyse mutlaka oralardadır. ağaçlara veya kuytu yerlere bakın. mutlaka döner. bana geldiklerinde sadece 1 gün ve gece kümeste kaldılar hemende alıştılar.

Eski 17-02-2013, 11:00   #9
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 05-04-2010
Makineden çıkan civ civlerin gurk olması zordur.Tavuklarınızın gurk olmasını istiyorsanız gurkun altından çıkmış olan tavuklardan edinin.Diğerleride gurk olabilir ancak bir kaç yılda bir olur veya yüzdeleri çok düşük olur.
Yine tavuk follukta yeterince yumurta olduğunu görmesi gerekir.

lodos_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2013, 19:37   #10
Ağaçsever

assi34's Avatar

sayın lodos ve melodi-raşa, benim sadece 3 tane köy tavuğum var.2 si hmen hergün yumurtluyor, biri 2 günde bir yumurtluyor.bu iki günde bir yumurtlayan soğuklarda ara verdikten sonra şimdilerde haftada 2 tane yapmaya başladı. diğerleri nerdeyse boş geçmiyor. 2 hafta yumurta toplamayınca biriktiler.ondan önce hepsi soğukların başlamasıyla yumurtayı kesmişlerdi. bu sefer dediğim gibi toplamayıp her bir follukta 30 tane olanakadar toplamayacağım.bu arada ekşi maya ve acı biberli karışımlarıda deneyeceğim ama havalar soğuk gidiyor. civcivlere bir şey olabilir diye şimdilik kuluçkaya yatmalarını istemiyorum.hem 30 tane olana kadar bahar da gelir sanırım.

Eski 18-02-2013, 18:27   #11
Ağaçsever

melodi-raşa's Avatar

Alıntı:
sayın lodos ve melodi-raşa, benim sadece 3 tane köy tavuğum var.2 si hmen hergün yumurtluyor, biri 2 günde bir yumurtluyor.bu iki günde bir yumurtlayan soğuklarda ara verdikten sonra şimdilerde haftada 2 tane yapmaya başladı. diğerleri nerdeyse boş geçmiyor. 2 hafta yumurta toplamayınca biriktiler.ondan önce hepsi soğukların başlamasıyla yumurtayı kesmişlerdi. bu sefer dediğim gibi toplamayıp her bir follukta 30 tane olanakadar toplamayacağım.bu arada ekşi maya ve acı biberli karışımlarıda deneyeceğim ama havalar soğuk gidiyor. civcivlere bir şey olabilir diye şimdilik kuluçkaya yatmalarını istemiyorum.hem 30 tane olana kadar bahar da gelir sanırım.
Üç tane derken yani sadece köy tavuğumu yoksa başka tavuklardamı var. ben tavuk bakdığım zamanlarda ben yumrta biriktiremiyordum çünkü yiyorladadı yumurtalarını kırıyorlardı. birde neden bukadar çok follukta biriktiriyorsunuz yumurtaları merak ettimde

Eski 17-02-2013, 19:47   #12
Ağaçsever

assi34's Avatar

bugün bir follukta 6 diğerinde ise 7 tane yumurta vardı..

Eski 18-02-2013, 15:07   #13
Yeni Üye

syn assi 34 horoz gelmedi bugunle 3 gün olcak bence onu tilki halletmiş galiba neyse ya demekki nasib deilmiş bu arada soruma cevap verdiğiniz için teşekkür edeerim

Eski 18-02-2013, 20:54   #14
Ağaçsever

assi34's Avatar

sayın ilyas06 rica ederim. keşke bir faydam olabilseydi. galiba dediğiniz gibi olmuş olmalı.tilki veya tilki insanlardan birinin midesine inmiştir. canınız sağolsun. neyseki daha ilk günlerde olmuş. alıştıktan sonra daha zor oluyor ayrılmak.

Eski 18-02-2013, 21:04   #15
Ağaçsever

assi34's Avatar

sayın melodi-raşa, 3 tane köyden alınmış tavuğum 2 de horozum var.hepsi bu.kuluçkaya yatarlar ümidiyle yumurtaları toplamıyorum.2 tane folluk var birini benim siyah tavuğum kendisi yaptı(en çok yumurtlayanım odur) diğerini ise araba lastiğinden ben yaptım. ikisi de ona yapıyor.hiç biride şimdiye kadar kırılmadı Allaha şükür.

Eski 19-02-2013, 10:41   #16
Yeni Üye

tekrar saol assi 34 yapcak bişey yok horoz gitti gelmez neyse ben köyden yumurta geitrir gurka yatırırm sakallı lardan

Eski 19-02-2013, 10:42   #17
Yeni Üye

arkadaşlar bu arada gurk mevsimi başlıyor sayılır hepinize bol çıkımlar

Eski 19-02-2013, 23:13   #18
Ağaçsever

assi34's Avatar

Alıntı:
arkadaşlar bu arada gurk mevsimi başlıyor sayılır hepinize bol çıkımlar
bal damlıyor sözlerden. inşaallah gurk olur bizimkilerde. haydi hayırlısı. sizin tavuklarda maaşallah birbirinden güzel ve sağlıklı görünüyor.

Eski 20-02-2013, 10:28   #19
Ağaçsever

melodi-raşa's Avatar

Alıntı:
bal damlıyor sözlerden. inşaallah gurk olur bizimkilerde. haydi hayırlısı. sizin tavuklarda maaşallah birbirinden güzel ve sağlıklı görünüyor.
selam bence siz varya şimdiden acı biber vermeye başlayın tavuklarınıza anca olur . havalarda yavaş yavaş ısınmaya başladı ben yapmıştım. tavuklarımdan birisi olmuştu yemek artıklarına felan katın pilav makarna ekmekğe felan katın ben böyle yapmıştım denemek için olmuştu .tabi ben çıkım başaramadım acemiliğimden başarısız olmuştu iki üçtane civciv olmuştu. sonradan onlarda ölmüştü.

Eski 20-02-2013, 12:37   #20
Ağaçsever

assi34's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi melodi-raşa Mesajı Göster
selam bence siz varya şimdiden acı biber vermeye başlayın tavuklarınıza anca olur . havalarda yavaş yavaş ısınmaya başladı ben yapmıştım. tavuklarımdan birisi olmuştu yemek artıklarına felan katın pilav makarna ekmekğe felan katın ben böyle yapmıştım denemek için olmuştu .tabi ben çıkım başaramadım acemiliğimden başarısız olmuştu iki üçtane civciv olmuştu. sonradan onlarda ölmüştü.
Niyetim 15 mart a kadar dogal halinde birakmak. 15 ine kadar dogal yollarla olmazsa mudahale etmek olacak. Aci biber ve eksi mayayi yedirecegim. Aci biber derken kirmizi pul biberi kastediyorsunuz degilmi?

Eski 20-02-2013, 13:38   #21
Ağaçsever

melodi-raşa's Avatar

Alıntı:
Niyetim 15 mart a kadar dogal halinde birakmak. 15 ine kadar dogal yollarla olmazsa mudahale etmek olacak. Aci biber ve eksi mayayi yedirecegim. Aci biber derken kirmizi pul biberi kastediyorsunuz degilmi?
evet pul biberde verdim cinbiberin kurutulmuş pulbiberindende vermiştim ben yemek artıklarına biraz biraz serpmiştim. valla ben böyle yaptıydımda ama yanlış ama doğru bilemem netten gördiüydüm acı bibeberide bende yemek artıklarına yaptıydım .denemek için nisan mayıs aylarııydı galiba yaptığımda benim olmuştu. hatta yumurtalarından birkaç tane civ civ olmuşutu. onlarda öldü hayvanın birtürlü gurku gitmedi geri yattıydı gurka bende başarılı olamıyom diye yumurta koymadıydım . diğer tavukarım yumurta yaptıkça giderdi onların üstüne yatıyordu. gurkunu gidermek için bissürü şey yapmıştım bir türlü gitmiyordu suya felan bandırdım kulaktan duyma yaptım acemiliğimden olmadı işte çok şeyler yaşadım ben bu tavuk bakma işindede boşverin olumlu olumsuz bilgisizliğimden ben şimdide kümesim boş şuan tekrar istiyomda eşim ve kaynanam istemiyorlar tavuk bakmamı kümesim tamirden geçmesi lazım bilemiyom şuanda napacağımı bakalım artık zaman neyi gösterir bana

Eski 20-02-2013, 19:01   #22
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2012
Alıntı:
Hevesinizi kırmak istemiyorum ama hiç birşey etki etmiyor gurk olmaları için. Tamamen içgüdüsel. Çookk denedim acı biber ekşi maya suda mısır bekletip ekşittim verdim yok yok yok bıraktım artık çünkü bi faydası yok bunların. Yaptık yedirdik oldu diyen arkadaşlarınkiler de büyük ihtimal kendiliğinden gurk olacakları gelmiştir yani gurk olma vakitleri gelmiştir.

Gurk olsun civcivlerim olsun diyorsanız kesinlikle hint tavuklarını şiddetle tavsiye ederim saf kan hint olmasına gerek yok kırma hint olsa da olur sürekli sık sık gurka yatıyorlar. Bu hastalık gelmeden önce vardı hintlerim 10 12 yumurta yapıp mutlaka ve mutlaka gurk olurlardı senede 3 veya 4 kez. Yumurtaları da hiç folluklarda bırakmam ben taze taze her akşam toplarım fol da bırakmam folluklarda ama hintler yumurtalarını yaptıkları folluklarda gurk oluyorlardı hep yumurta dönemleri bitince.

bay tömürcek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2013, 10:47   #23
Yeni Üye

son resimdeki horozum baya büyümüştü kaybaolan horozum

Eski 20-02-2013, 11:18   #24
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

İlyas tavukların maşallahı var çok güzeller

Eski 20-02-2013, 19:12   #25
Yeni Üye

arkadaşlar hepinize çok teşekür ediyorum tavuklarım kendi civcvilerim hepsi 2 senelik bazıları 1 senelik çok doğal besleniyorlar gezindikleri yer çok büyük o üyzden sağlıklılar bide sizce hangi horozu damızlık olarak koyayım sizce

Eski 21-02-2013, 18:14   #26
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
arkadaşlar hepinize çok teşekür ediyorum tavuklarım kendi civcvilerim hepsi 2 senelik bazıları 1 senelik çok doğal besleniyorlar gezindikleri yer çok büyük o üyzden sağlıklılar bide sizce hangi horozu damızlık olarak koyayım sizce
Maşallah ilyas tavukların gerçekten çok çok güzeller sağlıklı beslendikleri rahat serbest gezdikleri her hallerinden belli maşallah Ve sana şiddetle tavsiye ederim o gırcıllı horozu damızlık koy hani 3. resimdeki olanı, o ötekinden daha gözterişli ve daha yapılı hem rengide harika

Eski 21-02-2013, 18:26   #27
Ağaçsever

alperen55's Avatar

Giriş Tarihi: 06-10-2007
Rabbim hastalık göstermesin tüyünce hayırlarını görürsün ***...

alperen55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-02-2013, 19:40   #28
Yeni Üye

bay tömürcek ve alpereen 55 bende o horozu düşünüyorum ama tavuklara çok sinirleniyor nedense bide insanları kovalıyor yoksa bende onu koymak istemiştim aslında onu kesecektim sakkallı horoz kaybolmasaydı ama malesef çok sert olduğu için yakalayamadım ben napcam şimdi kafam karıştı halbuki gri renkli horoz çok uysal ama kırçıllı olan öbürünü dövüyor ama tavsiyelerinizi dikate alıcam ama işte insanların üzerine atlıyor sadece bana saldırmıyor anneme felan sinirleniyor

Eski 22-02-2013, 15:30   #29
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
bay tömürcek ve alpereen 55 bende o horozu düşünüyorum ama tavuklara çok sinirleniyor nedense bide insanları kovalıyor yoksa bende onu koymak istemiştim aslında onu kesecektim sakkallı horoz kaybolmasaydı ama malesef çok sert olduğu için yakalayamadım ben napcam şimdi kafam karıştı halbuki gri renkli horoz çok uysal ama kırçıllı olan öbürünü dövüyor ama tavsiyelerinizi dikate alıcam ama işte insanların üzerine atlıyor sadece bana saldırmıyor anneme felan sinirleniyor
İlyas kes ozaman onu komşunun horozu da aynı seninki gibiydi küçücük çocuğun üstüne atladı kulağını ısırıp kanatmıştı gözüne mözüne gelseydi delerdi gözünü o huyunu bırakmaz sen ozaman diğer uysal olanı horoz koy nolur nolmaz yani sonradan pişman olsan neye yarar seninkide birine bişey yapabilir.

Eski 22-02-2013, 15:37   #30
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Ve bunlarda benimkiler hastalıkta bütün tavuklarım ölünce bunları eş dost akraba getirdi hiç biri benim değil saolsunlar herkes birer ikişer tavuk verdi Son resimekileri de geçen yengem göndermiş hint kırması yumurtaya gelseler çabucak gurk olur bunlar ama daha ufaklar

Name:  Fotoğraf1720.jpg
Views: 1817
Size:  37.5 KB

Name:  Fotoğraf1721.jpg
Views: 2521
Size:  37.7 KB

Name:  Fotoğraf1743.jpg
Views: 1299
Size:  54.2 KB

Name:  Fotoğraf1744.jpg
Views: 1456
Size:  56.9 KB

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025