![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-05-2012
|
Arkadaslar bu basligi bastan sona kadar okudum, yalniz biraz kafam karisti diye bilirim. 3 ay önce iki bitki almistim üzerlerinde Rhipsalis diye yaziyordu yaprak sekli hosuma gitigi icin almistim. Bu basliktaki gibi sanirim aldigim bitkiler Atlas cicegi. Bitkiler icin Rhipsalis diye arama yapiyordum hic sonuc bulamiyordum. Atlas ciceklere Epiphyllum mu yoksa Rhipsalis mi deniliyor yoksa bendekiler Atlas cicegi degil mi? Sanirim bu bitkilerinde binbirtane türü var ![]() Düzenleyen incii : 20-10-2012 saat 09:21 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() İnci Hanım, ilk fotoğraftaki bitkiyi daha önce hiç görmedim ama çok hoşmuş gerçekten. 2. fotoğraftaki bitki Epiphyllum anguliger, yani bir atlas çeşidi. Beyaz-krem çiçek açıyor, umarım o güzel çiçeklerini görürsünüz. Ben de dahil Türkiye'de pek çok kişide var ancak henüz çiçeğini gören olmadı sanıyorum. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Ilk bitkinin üzerinde Rhipsalis Elliptica diye yaziyordu yalniz googlede arama yaparken Epiphyllum elliptica yazinca birkac bilgi bulabildim sanirim oda Atlas ailesinden. Benimde yaprak yapisi hosuma gittigi icin almistim. Bakalim cicek acarsa kesin Atlas ). Anguliger de kac aydir sürgün verip duruyor Atlas oldugunu ögrenince artik bende diyer arkadaslar gibi cicek acacak diye umut ediyorum, insallah acar![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet bundan. Böyle açıyormuş diyorlardı, bende inandım ektim ![]() http://www.agaclar.net/forum/attachm...io.kuba.01.jpg |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-08-2013
|
gerçekten çiçekleri çok güzelmiş siz çiçeğini gördünüz mü? Paylaşım yaparsanız eğer beni lütfen unutmayın, atlasla beni sevgili güler abla tanıştırdı, bana çelik gönderdi, şimdi onun açmasını dört gözle bekliyorum, |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Bana kaktüs - sukulent sevdasnı bulaştıran bir okul arkadaşımın taktiğini uygulamayı düşünüyorum. Biz onları çok iyi besliyoruz, su - gübre herşeyleri tam, yedikleri önlerinde yemedikleri arkalarında. Bu durumda vegetatif yolla çoğalıyorlar zaten, çiçek açıp tohum bağlama zahmetine girmiyorlar. Öyle bir durum yaratacağız ki suni olarak sanki kıtlık var, aç/suzuz bırakacağız ki nesli tükenmesin diye çiçek açma yoluna gidecek ![]() Benimkiler daha ufak, tohumdan açması için bir süre geçmeliymiş 3-5 yıl. Ömrümüz vefa ederse görürüz ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba arkadaslar, isyerinde atlaslar böyle cicek acarmis yok söyle acarmis diye diye artik arkadasin birinin burnunda geldi herhalde, dün masamda bu E. Anguligeri buldum, görünce sevincten uctum. Hemde tomurcuklarla dolu. Sakdag arkadasimiz cicegini nadir görüyoruz dedigi icin sizlerle paylasmak istedim. Insallah paskalya cicekleri gibi yer degistigi icin tomurcuklarini dökmez ....Serada bakimini nasil yaptilarda cicek acmaya geldi bilemiyorum tek bildigim günesi fazla sevmedigi aydinlik bir yerde olmasi gerektigi serinlikten hoslandigi fazla sicaga gelemezmis bildigim bukadar henüz, zamanla görecegim artik ..... |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-09-2012
|
Güzel çiçeğiniz...
Alıntı: