![]() |
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-09-2006
|
Epiphyllum (Atlas Çiçeği)
Fuller, sellukalar, mum çiçekleri, deve tabanları hep beni çocukluğuma götüren çiçekler oldu ve onlar arasında bana çiçek zevki veren anneannemin saksılarda yağ tenekelerinde yetiştirdiği Atlas çiçekleri geldi aklıma. Yılbaşı çiçeği gibi olup çiçek olarak ona benzeyen ama ondan boyut olarak daha gösterişli çiçekleri olan bir çiçekti bileniniz duyanınız göreniniz varsa ben de atlas çiçeği isteyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=5580 Burada resmi var. Bende var çok güzel kırmızı çiçekler açar çiçeklerinin inanılmaz güzel görüntüsü vardır. Ama benim çiçeğim hastalandı çiçeklerimi un biti sardı. Keşke elimde olsada size gönderebilsem. Yılbaşı çiçeğimi kurtadım ama sanırım atlasımı kurtaramıyacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili hfz benim çok büyük bir atlas çiçeğim vardı, fakat benim yanlış budamam ve hastalık sonucu çok çok zayıfladı. Gerçi bugün baktım yeni dalları çıkmış. Bunu önceden çelikle üretmiştim. Umarım sizinki de biran önce çiçek açar..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Bunlardan olan var mı?
[attach][attach][attach] ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Erdek ben de sorunun cevabını ivedilikle bekliyorum. Gerçi 51 no.lu mesaj biraz ipucu vermiş gibi. Kışı içeride geçirecek sanırım ama bir bilenden açıklama gelmeden yerinden kıpırdatmayalım atlaslarımızı. Gözlemlediğim kadarıyla hala balkonlarda atlas çiçeği ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Buralarda atlas çiçeğini içeri alanı hiç görmedim. Üzerine kar yağmadığı sürece hiç bir hasar meydana gelmiyor. Benimki de çatıdan düşüp parçalanana kadar hep dışardaydı İklimsiz sendeki yılbaşı, 50 nolu mesajdaki açık pembeden olan mı? Eğer aynısından varsa bende bir boğum isterim. Ben kırmızısından buldum, mayıs ve aralık olmak üzere yılda iki kez açıyor. Düzenleyen Arzu Kasapoğlu : 01-12-2008 saat 00:12 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-08-2007
|
arkadaşlar atlas çiçeği dediğimiz çiçek botanikte kalanchoe(kalanşo) adıyla bilinen çiçek değil midir?ben yanlış mı aldım yoksa?burda atlas çiçeği diye gösterilmiş resimler benim kalanchoe'me hiç benzemiyor.bakın benim atlas çiçeği diye aldığım çiçek bu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Krmkrc; Öncelikle yayınladığınız resim gözükmüyor bir kontrol edin isterseniz. Kalanchoe dediğimiz bitki bir sukulent türüdür. Şu linkte resimleri var; http://www.puyallup.wsu.edu/Hort/Hor.../kalanchoe.jpg Bu sayfada gördüğünüz resimlerde Atlas çiçeğine ait. Sevgiler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Epiphyllum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Güler Hanım, a Atlas çiçeği kaktus-orkideler başlığı altında yer alıyor sanırım. Gövdeden çıkan uzun yapraklar yılbaşı çiçeği ile arasındaki en belirgin fark. Yılbaşı çiçeği boğmlar halinde birbiri ardına dizilen dallardan oluşuyor. Atlas'ın çok fazla çeşidi varolmakla birlikte en belirgin fark yapraklarının bütün ve uzun olması. Tabi çiçekleri de çok daha büyük ve değişik renkleri var. İkisinden de birer tane buldum. Üzerlerinde tomurcuk var. Açınca sizlerle paylaşırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Günaydın. Atlas çiçeği hakkında bilmek isteyeceğiniz bir kısım bilgileri yazıyorum. Atlas yetiştirmek isteyen arkadaşların dikkatine.! Kaktüsgillerdendir. Doğal ortamlarında yetiştirildiğinde boyları 5 metreye kadar uzayabilir. Salon ve balkonlarda saksı içerisinde yetiştirildiğinde boyları 30-90 cm arasında değişir. Genç dalları yassı veya üç parçalıdır. Gövdesinden uzayan sapların ucunda pembe veya kırmızı renkli gösterişli çiçekler açarlar. Atlas çiçekleri en çok 3-4 gün açık kalırlar. Gövde parçalarının daldırılmasıyla kolaylıkla çoğaltılırlar. Pamuklu bitlere karşı duyarlıdır. Işık alan aydınlık alanlarda bulundurulmalıdır. Yoksa gövdesinden incecik uzayan sürgünler veriyor ve şekli kolay kolay eski halini almıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Atlaslarınızı kumlu geçirgen toprağa dikerseniz daha iyi sonuç alırsınız. Ben atlasımın saksısını değiştirdiğimde toprak hatasına düştüm. Su tutan bir toprağa diktiğimden atlasımın ana gövdesini kaybettim. Daha sonrada sürgünlerim uzamaya başladı. Foruma birkaç sefer yardım mesajı atmama rağmen ne yazık ki sorularıma bir cevap alamadım. Neyse ki hatamı farkettim. Artık canlanmaya başlayan atlasımla gerçekten mutluyum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Aşağıdaki adreste pictures seçeneği altındaki 11-12 maddelik resimlere bir gözatmanızı tavsiye edicem. İnanılmaz güzel çiçekleri var. Ben 1-2 tanesini dayanamayıp ekliyorum. http://web.missouri.edu/~riceg/epiphyllum/ Anladığım kadarıyla (internet sağolsun) atlasın yaklaşık 300 varyasyonu var. Yaprak ve çiçek biçimleri-renkleri de değişkenlik gösterebiliyor. Yanlışım varsa düzeltilsin lütfen. ![]() İzmir Botanik bahçesinde birkaç çeşit Atlas var. Yaşam koşulları nedeniyle çok iyi durumda değiller ama Atlas atlasdır diye düşünüyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Fevziye o linkteki resimleri de incelediniz mi? Çok güzeller ya! Acaba mum, plumeria derken atlas siparişerine de mi başlasak diyorum ![]() Gerçekten aklıma gelmemişti acaba kokuyorlar mıdır? Kokmasalar bile görüntü müthiş! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Koyu yeşil merhaba. Arkadaşım (atlas diye) yukarıda vermiş olduğunuz beyaz renkli çiçek bir gecelik gelin çiçeği. İnanılmaz güzel bir kokusu var. Ben siteyi keşfederek ilk yazdığım zamanlarda bir gecelik gelini tanıyan var mı diye sormuştum. Bana Balıkçı yanıt vermişti, fakat ben yanlış yerde soruyu sorduğum için site yöneticileri tarafından uyarılmıştı. Ne yazık ondan sonra bana bu konuda herhangi bir şey yazan olmadı. Bugün atlas bölümüne yazdığımda böyle bir sürprizle karşılaşacağımı bilemezdim. En alttaki resminiz ise bir atlas. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ülkemizde de en çok kırmızı çiçeklisi yaygın. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar uzunca süren aramalar sonucunda çokta yakınımda bi tanıdığımda rastladım atlas çiceğine bi dal verdi sağolsun şimdi bu çiceğin ekim zamanı nedir? Nasıl ekilir? normal torfa eksem olurmu? Biraz bilgilendirirseniz çok sevinirim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|