![]() |
|
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Ben kestaneleri iyice yıkayıp hiç çiziktirmeden olduğu gibi kaynatıyorum. 10 dakika. İçi tam pişmeden. 15 dakika da olabilir ama bunu gidip-gelip yiyerek anlıyorum. Dış kabuğunu soyarken bir kaynar su daha hazırlıyorum. İç kabuklu haliyle bu kaynamış suya atıp biraz bekletiyorum, kolay soyulsun diye. Kolay soyuluyor mu? Şüpheli, kolayı da oluyor zoru da. Her seferinde öö geliyor bu işlemden. Birbuçuk kilo olarak aldığım kestane için; 4 su bardağı şeker, 4 su bardağı su ile (baygın tad olmuyor) ayrı yerde serbet hazırlayıp (bir çay kaşığı da vanila. Gül suyu bilmiyordum, deneyeceğim. Birkaç damla limom suyu denemiştim lastiksilik verdi kestanelere) kestanelerin üzerine dökerek kaynatıyorum. Dizmiyorum çünkü zaten hepsi ayaklanıyor.. Şerbeti daha az yapmıyorum çünkü kestaneler rahat rahat olsun istiyorum. Kaynatmayı kapaksız yapıyorum, sanki su buharı olumsuzdur hissim var. Ne kadar kaynayacağı ise belirsiz, gidip-gelip yiyerek belirleniyor ![]() Sonuçta kırılanlar da oluyor ama çok fazla değil. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|