agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni16Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 17-01-2010, 18:04   #26
Ağaç Dostu
 
çekirdek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 857
Galeri: 14
Ben kestaneleri iyice yıkayıp hiç çiziktirmeden olduğu gibi kaynatıyorum. 10 dakika. İçi tam pişmeden. 15 dakika da olabilir ama bunu gidip-gelip yiyerek anlıyorum.

Dış kabuğunu soyarken bir kaynar su daha hazırlıyorum. İç kabuklu haliyle bu kaynamış suya atıp biraz bekletiyorum, kolay soyulsun diye. Kolay soyuluyor mu? Şüpheli, kolayı da oluyor zoru da. Her seferinde öö geliyor bu işlemden.

Birbuçuk kilo olarak aldığım kestane için; 4 su bardağı şeker, 4 su bardağı su ile (baygın tad olmuyor) ayrı yerde serbet hazırlayıp (bir çay kaşığı da vanila. Gül suyu bilmiyordum, deneyeceğim. Birkaç damla limom suyu denemiştim lastiksilik verdi kestanelere) kestanelerin üzerine dökerek kaynatıyorum. Dizmiyorum çünkü zaten hepsi ayaklanıyor..
Şerbeti daha az yapmıyorum çünkü kestaneler rahat rahat olsun istiyorum.

Kaynatmayı kapaksız yapıyorum, sanki su buharı olumsuzdur hissim var.
Ne kadar kaynayacağı ise belirsiz, gidip-gelip yiyerek belirleniyor

Sonuçta kırılanlar da oluyor ama çok fazla değil.

pria beğendi.
çekirdek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025