Malina, sağlıklı patates kızartması için aldığımız alette kış başından beri kestane pişriyoruz. Dediğin gibi kestaneler çok yumuşak olmayıp, kabukları çok güzel soyuluyor. Geçen hafta kebaplık aldığım kestaneler çok lezzetsiz çıkınca ama kabukları çok kolay soyulunca onları şeker olarak değerlendirmeyi düşündük. Birazdan hepsini çizip pişrip kabuklarını soyacağım. Sonra öncekinden daha az şekerli şerbette çok kısık ateşte uzun süre pişirip vanilyasını ekleyeceğim.
Tülbente sarmak işi bana zor geldi, ama tek sıra düzenli dizip hiç karıştırmadığımda kestanelerin kırılmadıklarını gördüm. Hoş biz kırık kestane şekerini de seviyoruz, sorun olmuyor.
Son denememde karamelize olurken yakaladığım kestanelere biraz kaynar su ilave edip ertesi günü beklemiştim. Aralarında sertleşenler olduysa da lokum gibi olanlar çoğunluktaydı ve aradığımız lezzete hemen hemen yaklaşmıştım.
Tamam budur, dediğimde tüm ölçüleri, aşamaları fotoğraflarla paylaşacağım. Bu sefer olacak sanıyorum.
