View Single Post
Eski 02-01-2010, 20:18   #22
limon
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Müjgan Hanım, aynen dediğiniz gibi. İlk kaynatışla çok yoğun olmayacak ama kestaneler şerbetin içinde kalacaklar. Ertesi gün yarım saat kadar kısık ateşte kaynadıklarında tam istediğiniz kıvama gelmiş olacaklar. Vanilyayı unutmayın, yoksa haşlanmış şekerli kestane tadında oluyorlar, vanilya ilavesiyle tıpkı hazırlardaki tat geliyor.

Yalnız ben de her seferinde "Bu sefer tamam gibi bir dahakine şöyle yaptım mı tamadır" diyorum ama nedense her seferinde farklı bir şey deneyip bozuyorum.

Yalnız yılbaşı yemeğinde yaptığım kestaneli iç pilavda kullandığım, küçücük kuzu kestanelerin kabuklarını soyarken gördüm ki, iç kabukları da bıçakla çok kolay soyuluyor. Öyle sıcak suda bırakmaya hiç gerek kalmadan hem de. Buradan yola çıkarak diyorum ki kestanelerin cinsi herşeyden çok daha önemli. İşte o cinsin irisini bulsak o zaman süper olacak.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön