agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni16Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 02-01-2010, 20:18   #17
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Müjgan Hanım, aynen dediğiniz gibi. İlk kaynatışla çok yoğun olmayacak ama kestaneler şerbetin içinde kalacaklar. Ertesi gün yarım saat kadar kısık ateşte kaynadıklarında tam istediğiniz kıvama gelmiş olacaklar. Vanilyayı unutmayın, yoksa haşlanmış şekerli kestane tadında oluyorlar, vanilya ilavesiyle tıpkı hazırlardaki tat geliyor.

Yalnız ben de her seferinde "Bu sefer tamam gibi bir dahakine şöyle yaptım mı tamadır" diyorum ama nedense her seferinde farklı bir şey deneyip bozuyorum.

Yalnız yılbaşı yemeğinde yaptığım kestaneli iç pilavda kullandığım, küçücük kuzu kestanelerin kabuklarını soyarken gördüm ki, iç kabukları da bıçakla çok kolay soyuluyor. Öyle sıcak suda bırakmaya hiç gerek kalmadan hem de. Buradan yola çıkarak diyorum ki kestanelerin cinsi herşeyden çok daha önemli. İşte o cinsin irisini bulsak o zaman süper olacak.

pria beğendi.
limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025