Keserek kebap yapar gibi ama az pişirerek yaptığım deneme çok başarısız. Birincisi kestaneler kebap sırasında az bile pişse içindeki su buharlaştığından plastik gibi olup bir daha haşlasanız da lokum gibi olmuyorlar. İkincisi, kabuğunu keserken muhakkak kestaneye de bıçak değidiğinden, çok az bile çizilse şerbetli suda haşlanırken o yerlerden açılmaya başlıyorlar, görünümleri çok çirkin oluyor.
Evde şeker kalmayınca esmer şekerle yapayım dedim, berbat oldu, sakın esmer şekerle denemeye kalkmayın.
Sn. Gurbik'in yazdığı gibi kabukla da pişirilebilir ama o zaman da kabuklar kestanenin rengini çok boyar diye düşünüyorum. Çünkü dış kabuğunu soyduktan sonra, iç kabuğu için sıcak suya koyduğumda bile su simsiyah oluyor. Ben kestanelerimin renginin kahverengi olmasını istemiyorum, bal rengi olmasını istiyorum.

Bu yüzden çiğ soymaya devam edeceğim, tülbentle bağlamayı henüz yapmadım bu sefer öyle yapacağım. Denemeye devam...