![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Festivalin 2. günü. Peri bacalarının yakınında bir alanda toplandık. Karşıda görünen kayalar çok hoştu. ![]() Bursa'dangelen kılıç kalkan ekibi gösterilerini sundu. ![]() Beni en çok sevindiren pekmez kazanının kurulmuş olmasıydı ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Topraktan süzülen üzüm suyuna şıra deniyor, son derece berraktır. Şıra kocaman bakır leğenlerde, ocağın ateşi çok iyi ayarlanarak kaynatılır. Pekmez kaynatılırken sürekli karıştırılır, üzerindeki köpükler alınır. ![]() Kaynayan pekmez kokusuna bayılırım, karıştırmadan duramadım ![]() ![]() Bir kaç saat süren kaynatma işleminden sonra leğen ocaktan indirilir. ![]() Bir tülbentten süzülür, yemeye hazır hale gelir. ![]() Bu gecelik te bu kadar, yarın devam ederiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|