View Single Post
Eski 25-09-2012, 21:29   #18
Adalet Yağcı
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,100
Topraktan süzülen üzüm suyuna şıra deniyor, son derece berraktır.
Şıra kocaman bakır leğenlerde, ocağın ateşi çok iyi ayarlanarak kaynatılır.
Pekmez kaynatılırken sürekli karıştırılır, üzerindeki köpükler alınır.

Name:  pekmez.jpg
Views: 2287
Size:  34.2 KB

Kaynayan pekmez kokusuna bayılırım, karıştırmadan duramadım

Name:  pekkay.jpg
Views: 2134
Size:  56.9 KB

Bir kaç saat süren kaynatma işleminden sonra leğen ocaktan indirilir.

Name:  pekleğen.jpg
Views: 2315
Size:  71.0 KB

Bir tülbentten süzülür, yemeye hazır hale gelir.

Name:  pekmezsüz.jpg
Views: 2034
Size:  52.7 KB

Bu gecelik te bu kadar, yarın devam ederiz.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön