![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Sonra ustamız bize çömlek yapımını denemek isteyip istemediğimizi sordu. Ben o gün beyaz giymiştim, "siz yapın, biz görelim" dedik. Bir köşede duran çamurdan bir parça aldı. ![]() ![]() Bu parça biraz sonra güzel bir vazoya dönüşecek. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-09-2012
|
Güzel gezi, imrendim doğrusu. En çok da seramik ustasının maharetini kıskandım. Devamını merak ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2011
|
Adalet hanım seramik ustanın eserlerini bizimle paylaştığınız için çok teşekkürler acaba fiyatları hakkında bilginiz varmı temin etmek istersek nasıl ulaşılabiliriz özellikle delikli olanlar çok hoşuma gitti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
En güzeli bir Kapadokya seyahati yapın, Avanos Ürgüp'e 10 km. Ben iki tane güveç aldım, oldukça ağırdı, taşıma sorun olur diye çok beğendiğim halde bazı şeyleri alamadım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Müjgan arkadışımız videoyu yüklediğinde daha çok beğeneceğinizi umuyorum. Devamında Sineson ya da Sinesos'a gideceğiz. Daha sonra Ürgüp müzesinde beni şaşırtan görüntüleri paylaşacağım sizlerle. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2011
|
Bilgilendiriseniz memnun olurum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Ahhh işte Adalet Hanımcım bu ara çook meraklı ve hevesliyim onlara karşı. Çömlekler, küpler, kırık küpler vs. vs. bahçe objeleri işte... Görünce zaten hemen bir Allaaah deyiverdim. Çook güzel teşekkürler Adalet Hanıımm... Devaammm!.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Bir kez daha bakayım onlara!.. (Öyle bir heyecan yapmışım ki, üstteki mesajdan sonra hemen bunu göndermek istedim. Sistem uyardı beni: "Mesajların arasında 30 saniye olmalıdır. Lütfen 11 saniye sonra tekrar deneyiniz." diye.) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-11-2008
|
Adalet hanım,paylaşımınız için teşekkür ederim.Her bir kareye bayıldım.Doğduğunuz ev de harika..Bizim burda Adalet Hanım Konakları var,onlar aklıma geldi.O evden de bir Adalet Hanım çıkmış... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Nuray hanım, bu bölgede nereye baksanız bir harika görebilirsiniz. Bu kadar gizemli bir yer. Her köşe binlerce yılın anısını taşıyor. Film yapımcıları da bunu çok iyi biliyorlar. Halen devam eden, "Yer gök aşk" dizisini de bu evde çekiyorlarmış. Adalet hanım konakları çok hoşuma gitti, 20 odası olmasa da hep rüyalarıma giren çok sevdiğim bir evdi orası, artık bize ait değil. Alanlar güle güle otursunlar. Yer gök aşk ![]() Binlerce yıl evvel kayalardan oyulmuş evler, 1980 yıllarına kadar içinde oturanlar vardı. Daha sonra SİT alanı oldu ve boşaltıldı. Geceleri boydan boya projektörlerle aydınlatma yapılıyor. Kayakapı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Bölge küçük bir alanı kapsadığından bir günde pek çok yer gezilebiliyor. Avanos'tan çıktık, ver elini Sineson/Sinesos/Mustafapaşa. Orada bir manastır olduğunu duyardım, gidip görelim dedik. Yolumuzun üzerinde hâlâ güzelliğini koruyan yapılar vardı. ![]() ![]() Tarihi bir bina, eskide ne olarak kullanıldığını bilmiyorum. Şimdi Yüksek Okul olmuş. Bu kadar güzel bir yapıyı neden bu amaçla kullanıldığını anlayamadım. Kapısına hayran kaldım. Demiştim, buranın Mehmet Şakir Paşa Medresesi olduğunu yazmışım. ÜRGÜP- Düşler Ülkesinde bir kültür yolculuğu isimli bir kitapta, 1898 yılında Mısırlı Mehmet Şakir Paşa tarafından yaptırılmış olduğu yazıyor. ![]() ![]() ![]() Düzenleyen Adalet Yağcı : 04-10-2012 saat 19:39 Neden: Bilgi ekleme. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Akşam yemeğine davetli olduğumuz evde tandır yakılacak. Yemekler tandırda pişecek, neler yok ki, ben sadece ilginç bir tanesini yazayım. Kayısıdan yapılmış etli bir yemek, tatlı yahni. Tandır. ![]() ![]() Eskiden kalmış kertikli bakır sahan. ![]() Çömleğin içinde tandırda pişmiş tatlı yahni. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Doğru başlıktan devam edelim ![]() Ürgüp ve çevresinde öyle çok otel pansiyon var ki, hatta insanlar turistlerin yoğun olduğu zamanlarda kendi evlerini bir kaç geceliğine kiraya veriyorlarmış. Bir akrabamın kaya otelini gezdik. 9 odalı küçük bir otel, kaya damlar olduğu gibi bırakılmış, bir kaç mobilya dışında her şey orjinal haliyle kalmış. Lobi olarak kullanılan odanın tavanı. ![]() Ahşap tavan süsünün yakın görünüşü. ![]() Duvar resmi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Taş oda büyüleyiciydi,çok da güzel fotolar yerleştirmişsin,fabrika daki şıra ne kadar lezzetliy di damak da kalan üzüm aroması mükemmel ![]() Şaraplar çok tazey di, istenilen yoğunluk ve kıvam henüz oluşmamış. Ayrıca cildimiz ve saçlarımız güzelleşsin diye,üzüm çekirdeği aldık ![]() Bir de hesap sorayım,ben döndükten sonra mı o pideler falan,tandır keyifleri ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Hiç sorma Müjgan'cığım, hepimiz seni andık pideleri yerken. Üzüm çekirdeğini unuttum gitti, meyvelerle, balla, yoğurtla kullanabiliriz. Sen de biraz fotoğraf eklesen artık diyorum, çömlekçide kaydettiğin videoyu da bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Nevzat bey, Bağ bozumu festivaline geldiniz mi? Geldiyseniz mutlaka görmüş olmalısınız beni, fotoğraf çekebilmek için hemen hemen bütün alanda bulundum. Kapadokya gerçekten tarihi bir cennet, nereye baksanız tarih sesleniyor. Fotoğrafların açıklamaları yetersiz oldu, uygun bir zamanda onlara yeni açıklamalar ekleyeceğim. Aslında gezmek istediğim yerlerin yarısını bile gezemedim, Ürgüp doğumlu olduğum için nerelerin daha ilginç olduğunu az çok biliyorum. İlerde tekrar gidip aklımda kalan yerleri gezip fotoğraflayacağım. Başlığa eklediğiniz fotoğraflar için teşekkürler, elinizde başka fotoğraflar vardır mutlaka, onları da eklerseniz sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Adalet hnm. Festivali bilmiyodum, gitmek isterdim, siz yarısını gezemediyseniz biz hiç gezmemişiz o halde... ![]() Ayrıca memleketinizi çok beğendiğimizi bir daha belirteyim, birçok ilden daha düzenli ve temiz gördüm. Gitmeden önce bu tanıtımınızı görme şansım olsaydı benim için çok faydalı olurdu mesela Turasan'ın önünden geçtik hiç aklımıza gelmedi içerde şarap tadma şansımızın olacağı, artık bir dahakine diyelim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|