![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Bayıldığımız bir lezzet daha, acılı sos. Domates ve biberle yapılan süper bir lezzet, sabah kahvaltılarında bol bol yedik. Aslında sadece kahvaltıda değil, ketçap kullanılan tüm yiyeceklerle çok iyi gider. Tarifini daha sonra mutfak bölümüne yazacağım. ![]() ![]() Şeftali reçelleri. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Festivalin 2. günü. Peri bacalarının yakınında bir alanda toplandık. Karşıda görünen kayalar çok hoştu. ![]() Bursa'dangelen kılıç kalkan ekibi gösterilerini sundu. ![]() Beni en çok sevindiren pekmez kazanının kurulmuş olmasıydı ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Topraktan süzülen üzüm suyuna şıra deniyor, son derece berraktır. Şıra kocaman bakır leğenlerde, ocağın ateşi çok iyi ayarlanarak kaynatılır. Pekmez kaynatılırken sürekli karıştırılır, üzerindeki köpükler alınır. ![]() Kaynayan pekmez kokusuna bayılırım, karıştırmadan duramadım ![]() ![]() Bir kaç saat süren kaynatma işleminden sonra leğen ocaktan indirilir. ![]() Bir tülbentten süzülür, yemeye hazır hale gelir. ![]() Bu gecelik te bu kadar, yarın devam ederiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|