agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğa ve yaşama dair her şey > Geziler, Gezilecek Yerler, Türkiye'de önemli doğa alanları
(https)




Beğeni Düzeni559Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-09-2012, 21:00   #1
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,100
Galeri: 260
Bayıldığımız bir lezzet daha, acılı sos.
Domates ve biberle yapılan süper bir lezzet, sabah kahvaltılarında bol bol yedik.
Aslında sadece kahvaltıda değil, ketçap kullanılan tüm yiyeceklerle çok iyi gider.
Tarifini daha sonra mutfak bölümüne yazacağım.

Name:  t4.jpg
Views: 2330
Size:  55.7 KB

Name:  acılı.jpg
Views: 2627
Size:  48.6 KB

Şeftali reçelleri.

Name:  t5.jpg
Views: 2061
Size:  34.2 KB

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2012, 21:07   #2
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,100
Galeri: 260
Festivalin 2. günü.
Peri bacalarının yakınında bir alanda toplandık.
Karşıda görünen kayalar çok hoştu.

Name:  kayalar.jpg
Views: 2154
Size:  53.9 KB

Bursa'dangelen kılıç kalkan ekibi gösterilerini sundu.

Name:  kılıçkal.jpg
Views: 2109
Size:  42.7 KB

Beni en çok sevindiren pekmez kazanının kurulmuş olmasıydı

Name:  pekm.jpg
Views: 2059
Size:  71.8 KB

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2012, 21:14   #3
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,100
Galeri: 260
Burası üzümlerin ezildiği şırahane.

Name:  şırahane.jpg
Views: 2326
Size:  54.8 KB

Üzüm suyu çıkarıldıktan sonra pekmez toprağından süzülür.

Pekmez toprağı, bu taş ezlerek toprak haline getirildikten sonra kullanılır.

Name:  pektop.jpg
Views: 2642
Size:  50.5 KB

Name:  pektaş.jpg
Views: 3361
Size:  45.6 KB

tturt, jineop, mrduran ve 1 kişi beğendi.
Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2012, 21:29   #4
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,100
Galeri: 260
Topraktan süzülen üzüm suyuna şıra deniyor, son derece berraktır.
Şıra kocaman bakır leğenlerde, ocağın ateşi çok iyi ayarlanarak kaynatılır.
Pekmez kaynatılırken sürekli karıştırılır, üzerindeki köpükler alınır.

Name:  pekmez.jpg
Views: 2296
Size:  34.2 KB

Kaynayan pekmez kokusuna bayılırım, karıştırmadan duramadım

Name:  pekkay.jpg
Views: 2140
Size:  56.9 KB

Bir kaç saat süren kaynatma işleminden sonra leğen ocaktan indirilir.

Name:  pekleğen.jpg
Views: 2320
Size:  71.0 KB

Bir tülbentten süzülür, yemeye hazır hale gelir.

Name:  pekmezsüz.jpg
Views: 2040
Size:  52.7 KB

Bu gecelik te bu kadar, yarın devam ederiz.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025