agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğa ve yaşama dair her şey > Geziler, Gezilecek Yerler, Türkiye'de önemli doğa alanları
(https)




Beğeni Düzeni562Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-09-2012, 21:42   #1
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,101
Galeri: 260
Bağ bozumu festivalini izlemek için alanda güzel bir yer bulup oturduk.

Kayseri'den Mehter takımı, Ceddin deden ile alana girdi.
Karşıda görünen kayalar Temennî kalesi.

Name:  meht.jpg
Views: 2273
Size:  59.6 KB

Saygı duruşu ve İstiklâl marşı.

Name:  mehter.jpg
Views: 2121
Size:  48.5 KB

Bir ara baktım Müjgan bir kasa üzüm getirdi masaya.
Belediyenin ikramıymış, kasa kasa üzüm dağıtıyorlar.

Name:  1.gün.jpg
Views: 2100
Size:  55.9 KB

Durur muyum, koştum bir kasa da ben kaptım

Name:  benüzüm.jpg
Views: 2124
Size:  51.4 KB

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2012, 21:51   #2
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,101
Galeri: 260
Müjgan'nın bahsettiği turşularım.
Ürgüp'te herkes kendi sirkesini yapıyor, süper lezzetli oluyor.
Turşular da bu sirkelere kuruluyor.

Name:  t1.jpg
Views: 2249
Size:  52.0 KB

Name:  t2.jpg
Views: 2220
Size:  50.0 KB

Name:  t3.jpg
Views: 2188
Size:  51.0 KB

Turşular genellikle özel kapaklı cam kavanozlara kuruluyor.
Böylesi daha lezzetli oluyor.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2012, 22:00   #3
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,101
Galeri: 260
Bayıldığımız bir lezzet daha, acılı sos.
Domates ve biberle yapılan süper bir lezzet, sabah kahvaltılarında bol bol yedik.
Aslında sadece kahvaltıda değil, ketçap kullanılan tüm yiyeceklerle çok iyi gider.
Tarifini daha sonra mutfak bölümüne yazacağım.

Name:  t4.jpg
Views: 2340
Size:  55.7 KB

Name:  acılı.jpg
Views: 2639
Size:  48.6 KB

Şeftali reçelleri.

Name:  t5.jpg
Views: 2068
Size:  34.2 KB

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2012, 22:07   #4
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,101
Galeri: 260
Festivalin 2. günü.
Peri bacalarının yakınında bir alanda toplandık.
Karşıda görünen kayalar çok hoştu.

Name:  kayalar.jpg
Views: 2165
Size:  53.9 KB

Bursa'dangelen kılıç kalkan ekibi gösterilerini sundu.

Name:  kılıçkal.jpg
Views: 2119
Size:  42.7 KB

Beni en çok sevindiren pekmez kazanının kurulmuş olmasıydı

Name:  pekm.jpg
Views: 2067
Size:  71.8 KB

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2012, 22:14   #5
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,101
Galeri: 260
Burası üzümlerin ezildiği şırahane.

Name:  şırahane.jpg
Views: 2346
Size:  54.8 KB

Üzüm suyu çıkarıldıktan sonra pekmez toprağından süzülür.

Pekmez toprağı, bu taş ezlerek toprak haline getirildikten sonra kullanılır.

Name:  pektop.jpg
Views: 2655
Size:  50.5 KB

Name:  pektaş.jpg
Views: 3372
Size:  45.6 KB

tturt, jineop, mrduran ve 1 kişi beğendi.
Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2012, 22:29   #6
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,101
Galeri: 260
Topraktan süzülen üzüm suyuna şıra deniyor, son derece berraktır.
Şıra kocaman bakır leğenlerde, ocağın ateşi çok iyi ayarlanarak kaynatılır.
Pekmez kaynatılırken sürekli karıştırılır, üzerindeki köpükler alınır.

Name:  pekmez.jpg
Views: 2308
Size:  34.2 KB

Kaynayan pekmez kokusuna bayılırım, karıştırmadan duramadım

Name:  pekkay.jpg
Views: 2153
Size:  56.9 KB

Bir kaç saat süren kaynatma işleminden sonra leğen ocaktan indirilir.

Name:  pekleğen.jpg
Views: 2328
Size:  71.0 KB

Bir tülbentten süzülür, yemeye hazır hale gelir.

Name:  pekmezsüz.jpg
Views: 2049
Size:  52.7 KB

Bu gecelik te bu kadar, yarın devam ederiz.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025