![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Kapadokya farklı bir atmosfere sahip, beyaz verimli toprağı, zengin tarihi geçmişi, doğa harikası peri bacaları. Ürgüp'lüler şimdilerde peri bacalarına "Üç güzeller" diyor, nedenini bilmiyorum. Aslında orada üç değil dört peri bacası var. ![]() Gittiğim günün ertesi pazar kurulmuş, Müjgan la ben hiç kaçırırmıyız, festival saatine kadar Ürgüp pazarını gezdik. Sebzelerin ve meyvelerin ayrı bir güzelliği vardı, her şey çok taze. Tabii ben hep aşık olduğum Dimrit üzümünü görünce çok sevindim. ![]() Bu da parmak üzümü, çok güzel bir üzümdür, kışa kalır. Bunun için iğde çalılarından kesilen dalların budaklarına üzümler tek tek asılır, dalın ucuna bir ip bağlanarak tavana çakılan çivilere asılır. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Turşu mevsimi, her yerde öbek öbek turşuluk biberler, patlıcanlar, çiçeği üzerinde kornişonlar satılıyor. ![]() Beyaz fasulye, başka yerde rastlamadım hiç, Ürgüp'e özel bir cins olsa gerek. Bu fasulyeden yumurtalı kavurma yapılır, çok da güzel olur. ![]() Siyah acı biber. Ben senelerdir siyah süs biberi yetiştiririm ama bunu ilk kez gördüm. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Pazarda en çok kavrulmuş, kavrulmamış, kabak çekirdeği vardı. Ürgüp kabak çekirdeği ile de meşhurdur, sütte haşlayıp kavururlarmış. ![]() Süs biberlerinin bu hali çok hoşuma gitti, ben de deneyeceğim. ![]() Mersin'den dikenli incir gelmiş ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|