agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Geniş Yapraklı Ağaçlar
(https)

Beğeni Düzeni89Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-02-2012, 20:03   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-11-2006
Sayin grub üyeleri ben birşeyi merak ediyorum bunca yazışma ve aktüaliteye rağmen ürün alınan bir çalışma varmı sonuca ulaşıp üretim yapan kimse varmı yıllardır bu tür konuşmalar duyuyorum ama sonuç alanmı yok Varda benmi kaçırdım SAYGILAR

dedenazir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-02-2012, 13:36   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-04-2009
merhabalar,
konuyu başından sonuna okudum. Dedenazir gibi ben de olumlu sonuç alan var mı diye merak ediyorum. Paylaşırsanız çok mutlu olurum. Ayrıca bu işe emek veren herkesi azim ve emekleri için kutluyorum ve tüm bu çabaların karşılıksız kalmayacağına inanıyorum...

daydreamer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2012, 19:04   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-01-2008
Galeri: 44
Sakız ağaçları S.O.S veriyor

Merhaba,

dün akşam bir ana haber bülteninde Tuzla tersanesi yanında sit alanı olup, Sakız Yarımadası olarak adlandırılan bölgede kaderine terk edilmiş ve yılların ilgisizliği ile bir yaşam mücadelesi içinde olan sakız ağaçlarının haberini izledim.

İstanbul üniversitesi orman fakültesinden bir öğretim görevlisinin açıklamalarına yer verilen haberde, burada bulunan 150 sakız ağacından bazılarının yaşlarının 300-500 civarında olduğu, dünyada boyut olarak bunun bir eşinin daha olmadığının sanıldığı, ivedilikle bir rehabilitasyon programına girişilmesi, ağaçların gövdelerinde kovuklaşmaların izlenmeye başlanmasının var olan patojenik durumu işaret ettiği anlatılıyordu. Beni etkileyen ve üzen durum şudur ki, bu ağaçların akıbetinin, Dolmabahçe' de kesilmesi kesinleşen ağaçların akıbetine benzemesini görmek istemiyorum.

Gerçekten de sakız ağaçları yaşayan birer anıt değil mi? Bizden yüzyıllar öncesine uzanan bir tarihe tanıklık ederek ayakta kalmayı başaran, dünya mirası çerçevesinde kabul edilen bu nadide ağaçları koruyamamak neden? Bu kadar zor mu?

Dikkate alınmasını dilediğim bu haber, umalım ki etkisini göstersin, yetkilileri uyandırıp, harekete geçirsin ve bu nadide ağaçlarımız tedavileri yapılarak, hak ettikleri değeri buldukları bir ortamda yaşamlarını sürdürsünler.

Hülya ve mrduran beğendi.
kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2012, 08:09   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-11-2006
Inanılmaz

Sayın arkadaşım
Eğer bu haber doğru ise çpk üzücü bir durum böyle bir sakız ormanı var
ve de anlatılan durumda ise buralarda konuşmalarımız boşuna demektir.
Zira artık bu konuda biraz bilinçlendiğimizi düşünüyordum ama millet
olarak vurdumduymazlığımız hala devam ediyor demekki
Saygılar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı Mesajı Göster
Merhaba,

dün akşam bir ana haber bülteninde Tuzla tersanesi yanında sit alanı olup, Sakız Yarımadası olarak adlandırılan bölgede kaderine terk edilmiş ve yılların ilgisizliği ile bir yaşam mücadelesi içinde olan sakız ağaçlarının haberini izledim.

İstanbul üniversitesi orman fakültesinden bir öğretim görevlisinin açıklamalarına yer verilen haberde, burada bulunan 150 sakız ağacından bazılarının yaşlarının 300-500 civarında olduğu, dünyada boyut olarak bunun bir eşinin daha olmadığının sanıldığı, ivedilikle bir rehabilitasyon programına girişilmesi, ağaçların gövdelerinde kovuklaşmaların izlenmeye başlanmasının var olan patojenik durumu işaret ettiği anlatılıyordu. Beni etkileyen ve üzen durum şudur ki, bu ağaçların akıbetinin, Dolmabahçe' de kesilmesi kesinleşen ağaçların akıbetine benzemesini görmek istemiyorum.

Gerçekten de sakız ağaçları yaşayan birer anıt değil mi? Bizden yüzyıllar öncesine uzanan bir tarihe tanıklık ederek ayakta kalmayı başaran, dünya mirası çerçevesinde kabul edilen bu nadide ağaçları koruyamamak neden? Bu kadar zor mu?

Dikkate alınmasını dilediğim bu haber, umalım ki etkisini göstersin, yetkilileri uyandırıp, harekete geçirsin ve bu nadide ağaçlarımız tedavileri yapılarak, hak ettikleri değeri buldukları bir ortamda yaşamlarını sürdürsünler.

dedenazir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025