View Single Post
Eski 01-09-2011, 18:53   #278
üzüm
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi buyukcoban Mesajı Göster
Değerli üstadlar,

Tüm başlığı okudum ve cevaplanmamış olan bu sorular benim de kafama takıldı. Bilgisi olan bizimle de paylaşmak isterse seviniriz...
Sayın buyukcoban,

Kendi sorduğum sorunun cevabını kendim vereyim.

Merak ettiğim bir konu olduğu için internetde araştırmıştım. Menengiç reçinesi sakız yapımında ve tatlandırma amacıyla kullanılıyor.[*] Sakız ağacının reçinesine göre daha mat olduğuna dair bir bilgiye ulaştım ama kalitesi veya aroma farklılığı ile ilgili bilgi bulamadım. Bunun bir nedeninin sakız ağacıyla ilgili pek çok araştırmanın Yunanistan kaynaklı olmasına bağlıyorum. Son zamanlarda Menengiç ağacıyla ilgili araştırmaların çoğalmasıyla belki menengiç reçinesi de damla sakızı pazarında pay sahibi olabilir.

Kişisel görüşüm Menengiç ağacının Sakız ağacından çok daha değerli olduğu yönündedir.

*
- Wikipedia
- Plants for a Future
- World spice plants, Johannes Seidemann
...

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön