agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Geniş Yapraklı Ağaçlar
(https)




Beğeni Düzeni89Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 01-09-2011, 19:53   #11
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi buyukcoban Mesajı Göster
Değerli üstadlar,

Tüm başlığı okudum ve cevaplanmamış olan bu sorular benim de kafama takıldı. Bilgisi olan bizimle de paylaşmak isterse seviniriz...
Sayın buyukcoban,

Kendi sorduğum sorunun cevabını kendim vereyim.

Merak ettiğim bir konu olduğu için internetde araştırmıştım. Menengiç reçinesi sakız yapımında ve tatlandırma amacıyla kullanılıyor.[*] Sakız ağacının reçinesine göre daha mat olduğuna dair bir bilgiye ulaştım ama kalitesi veya aroma farklılığı ile ilgili bilgi bulamadım. Bunun bir nedeninin sakız ağacıyla ilgili pek çok araştırmanın Yunanistan kaynaklı olmasına bağlıyorum. Son zamanlarda Menengiç ağacıyla ilgili araştırmaların çoğalmasıyla belki menengiç reçinesi de damla sakızı pazarında pay sahibi olabilir.

Kişisel görüşüm Menengiç ağacının Sakız ağacından çok daha değerli olduğu yönündedir.

*
- Wikipedia
- Plants for a Future
- World spice plants, Johannes Seidemann
...

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025