![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Çelikler ilk yıl dikildiği yerde kalmalı. Eğer saksılara diktinizse saksıyla beraber yerini değiştirebilirsiniz. İlk yıl dikildiği yatakdan ayrılmamalı. Aynı zamanda rahatsız edilmemeli. Diyelimki siz kanepeye uzandınız güzel bir uyku çekiyorsunuz. Biri geldi burdan kalka **** sizi sürükleyerek başka yatağa götürdü orada biraz zor uyursunuz. Hele birde kalk elbiseni soyun picamanı giy şuraya yat dediler hadi uyuda senin olsun. ![]() Ama sizi kanepeyle beraber sarsmadan götürecek babayiğt varsa bir güzel uykunuza devam ederseiniz.) |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar bende kış dönemi haricinde çıplak köklü çelik ve fide şaşırtılması ile ilgili tecrübemden bahsetmek istiyorum. Şubat-mart aylarında yastığa ektiğim errguvan tohumlarını, çıblak köklü olarak haziran ayında poşetlere şaşırttığımda daha iyi sonuç alıyorum. Şöyle ki yastıkta kış ayına kadar beklettiğim fideler çok fazla büyümüyor. Ayrıca yaz çeliği yapmak için yer kalmıyor (tabi bu benim için geçerli şaşırttığım fideler ise ekildiği yıl içinde 30-50 cm kadar boylanıyor.Ayrıca yasemin, hanımeli, hedera gibi çelikleme ile ürettiğim bitkileri de yaz ayında şaşırtıyorum. Tabi yaz ayında şaşırtma çok riskli oluyor. Şaşırtılan bitkiler direkt güneşe maruz kalmamalı. Sera gibi sıcak ortamdan çıkarılıp açık alana dikliyorsa mutlaka üzerine gölegeleme jutu çekilmeli. Ayrıca yastıktan sökülen bitki çıblak köklü olarak bekletilmeyip hemen dikilmeli ve sulanmalı. Düzenleyen Kudret : 07-02-2009 saat 21:30 |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| çelik, kök, yaprak |
|
|