![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-06-2007
|
Arkadaşlar anlamıyorum...
Sevgili arkadaşlarım, benim cavurcam gıt şu tabloları ve kullandığınız terimleri türkçe anlamlarını yanında parantez içinde yazarsanız çok sevindirik olurum. Saygılar, sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Değerli arkadaşlar; Uzun süreden beri tohumdan manolya yetiştirmeye çalışıyorum. Bu seneki tohumlarımın öncekilerin akibetine uğrayacağı artık az çok belli olunca yöntemimi değiştirmeye karar verdim. Bu kez çelikle bu işi çözeceğim dedim ve geçen cumartesi günü manolya ağacından yarı odunsu ve odunsu dallarından 4 tane çelik hazırlayarak diktim. Çeliklerimin ikisi mini saksı serada, ikisi de dış mekanda açıkta. Hepsinin şu an için yaprakları sağlıklı görülüyor. Ancak elimde köklendiriciler olmadığı için geleneksel yöntemle doğrudan toprağa diktim. Henüz çok erken ama umarım bu sefer manolyam olacak, umutluyum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Begonvil çelik köklendirme
Merhaba. Begonvilden çelik alıp köklendirmek için suya koydum, suyu da bol güneş alabileceği bir yere yerleştirdim. 2 veya 3 haftada köklenmiş, işaretlediğim yerden kesip diksem olur mu? Yoksa hiç kesmeden mi silmem doğru olur? Düzenleyen saisha : 05-06-2020 saat 17:36 Neden: Eksik cümle nedeniyle |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2007
|
Kesmeden dikin. Gelişen sürgünler pişkinleşsin, odunlaşsın ondan sonra kesersiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Çelik alımı genel olark üçe ayrılır. İLKBAHAR YAZ SONBAHAR İLKBAHARDA Yarı odun su çelikler (son yıl sürgünleri) YAZ Yumuşak çelikler (taze yeni filiz sürgünler) SONBAHAR Odun çelikler (bir iki yaş ) Yukarıda da anlaşılacağı gibi hangi mevsimde hangi çelikler yaşatılabilir. Bir nevi fikir vermektedir. Bunlar ağaç türlerine göre değişir çok fazla tür olduğu için burada sıralamka imkansızdır. Ama siz yolda gördüğünüz ağaç lardan çelik almak istiyorsanız hangi dönmede nasıl alınacağını bilir denemenizi yapın kaybedecek bir şeyiniz olmaz sanırım ![]() Düzenleyen Harun Parlak : 22-03-2007 saat 16:57 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-09-2014
|
ağaç menekşesini hangi ayda ve nasıl dikebilirim ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-03-2020
|
Bu ağaç nedir, bu şekilde tutma ihtimali var mi
Evimin yanında yeni bir park yapılıyor. Orada köpeğimi gezdirirken, yeni dikilen ağaçlardan kırılıp atılmış bir dal gordum. Bahçeme götürüp, budaktan üstünü keserle kesip yere diktim. Hatta bahçede bir de ölü fare vardı. Onu da gübre olsun diye dibine gomdum. Onu da defnetmis oldum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
R.i.p.
Alıntı:
Fotoğraf olmadığı için daldan hangi ağaç olduğunu tahmin kehanete girer. Astrolojinin ilgi alanı. ;P Hiç anlamam. Ölü fare iyi fikir, tutma olasılığı yükselir diye düşünüyorum. Ayrıca fare leşini bu amaçla kullanmayı düşünmekle kalmayıp, kendi bahçenize getirip, defnederek düşüncede bırakmayıp uyguladığınız için kutluyorum. Gerçekten ilginç ve çeliğiniz için destekleyici. gece çok yönlü yaşatmaya yönelik geridönüşümünüzden dolayı tebrikler diyen forum kişisi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-03-2007
|
defneden çelik alımı
Merhaba! Buradaki avuç parkımızda defne ağaçları var ve diplerinden bolca filiz vermişler.Acaba ben nasıl yapmalıyımda oradan bir çelik almalıyım ve nasıl hayatta kalmasını sağlayabilirim.İlk yıllarını balkonda bir saksıda geçirecek sanırım. Yardımcı olursanız sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-02-2007
|
Çelikten üretilen fidana mı yoksa tohumdan üretilen fidana mı aşı yapılır? İkisine de yapılırsa hangisi diğerine göre avantajlıdır? Bu konuyu halen öğrenemedim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2007
|
Merhaba Gelibolu; Tohumdan üretilen anacada çelikten üretilen anacada aşı yapılır. Çeliğin amacı da tohumun amacı da yeni köklü birbirey üretmektir. Anaç üretilmek istenilen duruma göre bu iki farklı metot kullanılır. Çelikle üretilen materyal tamamen alınan bitkinin aynısıdır, tohumla üretilen ise genetik açılım gösteirir. Çelikle üretin vejetatif, tohumla üretim generatif üretimdir. Bilmem açıklayabildim mi..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-02-2007
|
Alıntı:
Saygılarımla, |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Elbette her ikisine de aşılama yapılabilir ama bir bitki türü çelikle üretiliyorsa vede o bitki istediğimiz özellikleri taşıyorsa aşılamanın mantığı yoktur. Aşılama tohum ve çelikle üretimin mümkün olmadığı durumlarda olasıdır. Örneğin napolyon kirazı yetiştireceksek, tohumla üretmemiz halinde yabani olacaktır (açılma), kirazı çelikle üretemeyeceğimiz için, tohumdan yetiştirdiğimiz fidanlara aşı yapmakla amacımıza ulaşırız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
![]() Babam inşaat sahasında olan bir armudun çaliklerini almış ağaç kesilince.Gelir gelmez bahçeye toprağa dikmiş çom çom.Yağmur yağadı güneş açtı biz suladık o suladı armutlar yaprka verdi çiçek aştı.Acaba bu armutlar tutmuşmudur.Suyun etkisiylemi böyle yaptılar.havalar ısınınca kururlarmı sizce kurtarmak için ne yapmalıyız.ufacık dalların çiçek açması çok ilgimi çekti acaba armutta yaparmı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
limon çeliği daldırma
Arkadaşlar limon ağacımdan çelik alıp kuma daldırdım.Donmayacak bir yerde muhafaza edip sık sık nemlendiriyorum.Acaba çeliklerim bu mevsimde kök yapar mı?Çeltikleri köklendirme tozuna batırdıktan sonra daldırdım.Yardımcı olursanız sevinirim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-11-2019
|
Celik köklendirme
Merhaba arkadaşlar bu konuya merak sardım Size bir cak sorum olacak Oncelikle kendimi tanıtayım adım rihat ve elektrik muhendsiyim elektronik bir sera yapabilecek mataryelim var Sorum şu çelik koklendirme ortamı nasıl olmalı Neler kulanilmali bildiğiniz iyi sonuç veren (iba) markası Ve nasıl başlamalıyim yapacağım celik köklendirme BADEM olacak bilen arkadaslar varsa yardimci olursanız sevinirim saygilar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaçsever
|
Mavi Ladin'den çelikle üretim ?
Yakınımızda bulunan bir mavi ladinde (sanırım mavi ladin), kozalak olmadığı için, bir çelik aldım ve denemek üzere diktim. Çelik dikerken olması gerekn tüm prosedürleri uyguladım. Çeliğim yaklaşık 1 aydır iyi durumda. Acaba bu şekilde de tutması mümkün mü ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Mavi ladinde çelikle üretim son derece zor. Çeliğin iyi durumda olması onun tuttuğu anlamanı gelmez. Genelde yaz boyu yaprak açarlar ve en sonunda köklenme gerçekleşmediği için bitki ölür. İnşallah bu süre zarfında köklenme gerçekleşir yeni bir mavi ladini fidanı elde etmiş olursunuz. Keşke köklendirme hormonuda kullanmış olsaydınız. Sonucu merakla bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-07-2007
|
herkeze iyi çalışmalar
öncelikle ben sitenızı araştırdım ama ağaçlar hakkında hiç birsey bilmediğim için pek bişey anlamadım çelik nedir bide resimli anlatım lazım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Forumu biraz daha incelerseniz sorularınıza cevap almak için nelere dikkat etmeniz gerekir başlığını bulacaksınız: Bu türden sorulara cevap vermiyoruz. Başlıklar altında cevabı bulamanız mümkün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-07-2007
|
ya iyide hiç resim yok çelik hakkında |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
-
Giriş Tarihi: 23-10-2007
|
benim bi sorum olacaktı,çelik (bitki)köklendirmek için yabancı sitelerde şu mamül satılıyor ( Rhizopon pudrası ) beyaz bir toz, çeliği 1 gece sıvı güberli suda beklettikten sonra bu toz ile sapını toza batırıp sonra topra sokuyorlar, ve mucizevi bir şekilde acaip kök sarıyo. türkiyede'de satılıyormu bu tip tozdan bilen varmı ?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-07-2007
|
Merhaba, Rhizopon pudrası adı altında satılan bu ürünler : İBA(1-indole butyric acid) ve NAA(1-Naphthyl acetic acid) , değişik formülasyonlarda köklendirmek için hazırlanmış ürünlerdir. Ülkemizde de mevcut. Elimde de var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-08-2007
|
Herkese selamlar, Ben evimin bahçesindeki zeytin ağaçlarından çelik almak istiyorum. Bazı ağaçların kökünden ve gövdesinden filizler çıkıyor.Resimde bazılarını sizinle paylaşıyorum ve çiçekçiden aldığım köklendirme tozunun resmini ve ekliyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-06-2007
|
Köklendirici toz diye birşey var bunu bilen varmı. Kopan dala çok az diş fırçasıyla sürüp çamurla **** yosunla kapatıyorsunuz 15 günde köklendiriyormuş. Bazı yerlerde resimlerini gördüm. Bilen varsa nereden satın alabiliriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-04-2007
|
Merhaba. Sorduğunuz köklendiricinin resmini gönderiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-10-2007
|
bu resimde gösterdiğiniz kime gösterdiğinizi bile bilmeden yazıyorum yane bu köklendirici hormon değildir.. bu sadece köklü bitkilerin bakımları içindir kök gelişimini hızlenmdırır.. bitkiyi besler bir nevi saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
çelik, kök, yaprak |
|
|