View Single Post
Eski 09-02-2009, 22:10   #149
cemal.S
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-05-2007
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 4,833
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi angel_emel24 Mesajı Göster
çok teşekkür ederim sezgin53. ben şuan çelik dikme konusunda acemiyim biraz.geçen yılda aynı güllerden diktim.bu yıl fide torbalarına torf , yaprak çürüntüsü biraz kum,kırmızı toprak ve çiftlik gübresini iyice karıştırıp koydum.bahçede güneş gören biryere hepsini sıraladım.can suyu verdim. size yeni sorum şu; ne kadar aralıklarla bu fideleri sulamam gerekiyor.ben adanadayım buranın havası ılıman olduğu için burada ağaçlar çiçek açmak üzere neredeyse.bu gül fidelerinin üzerini aceba sera etkisi yapsın diye naylon torbalarla kapatmam gerekiyor mu?
Merhabalar!
Sezgin beye sormuşsunuz ancak bende bir üretici olarak görüşlerimi yazmak istedim.

Diktiğiniz çeliklerinizi yarı gölge bir yere alın. Yanlardandan çıtalarla yükselti oluşturun ve kendinize mini bir sera kurun. Çevrenize bir bakın isterseniz eminim bu tür çalışmalar yapanlar vardır. Bir sonraki çalışmanızda bulabilirseniz köklendirmeyi artırıcı hormon kullanın derim. Fazla sulamayın toprak her zaman nemli olsun yeter. Çeliklrinizin boyunu 15 sm den uzun tutmayın.

Sayfayı baştan itibaren okuyun ve küçük notlar alın. Böylece işinize yarayanları almış olursunuz benim nacizhane fikrim tabii siz bilirsiniz.

Umarım faydalı olmuşumdur.

Başarılar.

Kendimizi küçük bilgilerle tanıttığımız bir sayfamız var bir uğrayın isterseniz.

cemal.S Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön