agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)

Beğeni Düzeni715Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-02-2014, 11:56   #1
Ağaç Dostu

musk's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi oyuncak Mesajı Göster
keşke banada bir bilgi verseniz varya ne mutlu olurum.....
Sizin çelikleriniz bir arkadaşımızın da dediği gibi biraz ince dallar. Gül zaten kendisi zor. Dalın alt kısmını yaralayarak (ince yeşil kabugu bıcak sırtı ile biraz kazıyın) tüm yaprakları alın, üstte iki göz kalacak şekilde Kumlu bir saksıya dikin , begonvilinizi de torf perlit karışımına dikin. Begonvili bir pet şişeyi keserek içine dikin. Begonvil bölümünde gerekli detaylar var.

Diğer sbitki hakkında bilgim yok. Begonvile ile aynı muameleyi yapın deneyin artık şansınıza.

musk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2014, 16:30   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-11-2013
iyi günler arkadaşlar arkadaşın bahçesinde karadut ağacı var ondan çelik alarak üretmek istiyorum .İlaa ki köklendirici hormon kullanmmam gerekiyor mu ,ne zaman çelik alabilirim bilgisi olan arkadaşlar yardım etsin lütfen.Yoksa havai köklendirme işlemini uygulamayı düşünüyorum.Teşekkürler selamlar.

uzer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2014, 10:51   #3
Ağaçsever

qqaazz's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2007
Galeri: 1
Çelik alırken dış kabuğun altındaki Phloem doku dedikleri , Xylem(odunsu doku)nun üstündeki kısmın kalın olmasına dikkat etmek gerekir.Phloem doku ne kadar kalınsa buranın kök oluşturma şansı daha yüksektir.Xylem dokudan kök oluşmaz.Bu doku bitkide sadece su taşınmasından sorumludur.Yazın kuraklık stresi gereği bitki bu dokuyu genişletir.Üst yapraklara su ulaştırmak için.Besin taşınan Phloem dokuyu inceltir dolayısı ile yaz çeliklerinin tutma şansı daha düşüktür.Kışın bitkide susuzluk stresi kalktığından ve bünyesindeki suyun donarak Xylem dokuya kalıcı hasar vereceğinden dolayı bu dokuyu inceltir.Phloem dokuyu kalınlaştırır.Bu nedenle çelikleri kışın almak gerekir.
Benim üstteki gül çeliğinin kalın bir Phloem dokusu vardı.1 haftada kallus oluşturdu.Sıcak nemli bir ortamda idi.Ploem dokuyu çürütmezseniz başka seçeneği yok bitki mutlaka kök oluşturacaktır.
İnce dallarda Phloem dokuda incecik olacağında köklenme şansı düşüktür.Kalın dallardan alınan çelikler bitkinin daha sonraki yaşamında da güçlü gelişmesini sağlar.
Çeliklerde köklendirme hormonu kullanımı gereksizdir diyebiliriz.Çok az faydası olur.Dozajın hatalı kullanılma riskine girmeye değmez.

Eklenen Resimler

qqaazz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
çelik, kök, yaprak

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025