View Single Post
Eski 15-01-2014, 17:23   #702
İsmail Kuzucu
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Giriş Tarihi: 13-01-2011
Alıntı:
Arkadaşlar çok önemli bi sorum var yardımcı olursanız , çok beğendiğim bi ayva ağacından çelik alıyorum suda bekletince köklenecekmiş gibi beyazlıklar oluşuyo, sağından solundan sürgün de veriyo ufak ufak sonra kaliiteli bi torfa dikiyorum tabi bunu evin içinde yapıyorum sonra yaprakları falan büyüyo ama 1 hafta sonra falan çıkan küçük yapraklar soluyo, o ağaçtan bende de olmasını çok istiyorum yardımlarınızı bekliyorum
Torf, perlit ve toprak düzenleyici karışımına çelikleri ekip, üstlerini şeffaf bir poşetle örtün. Çelikleri oda sıcaklığında bekletirseniz güzel sonuçlar alırsınız.

Alıntı:
Herkese selamlar. Arkadaşlar evde köklendirmeye çalıştığım kara dut çeliğinde resimlerde gördüğünüz gibi bir yeşerme meydana geldi. 8. gün oldu. Yaprağın birini fazla büyüdüğü için, köklenmeye engel olabileceği düşüncesiyle kestim. Yeşerme başladıktan sonraki ilk gün çeliği topraktan söküp köklenmiş mi diye baktım. Fakat kök falan göremedim. Biraz daha köklendirme tozuna batırıp tekrar diktim. Şu an yeşermeler resimlerde gördüğünüz gibi oldu. Çok merak ediyorum köklenme ne zaman başlayacak diye. Daha önce tecrübe eden ya da bilgisi olan arkadaşlar varsa; lütfen yorumlarınzı bekliyorum. Teşekkürler.
8 gün çok erken bir süre. Göz sayınız çok fazla gibi. Bir çelikte en fazla 3-4 göz olmalıdır. 1-2 göz karışım altında, diğer 1-2 göz ise karışımın üzerinde kalacak şekilde ekim yapılır. Ben karışım ile 7*7*8 küçük saksılara diktim. 2-3 hafta içinde köklenme oldu. Sıcaklık fazla düşmezse sizin bitkinizde tutacaktır. Kolay kök atan bir bitkidir..

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön