Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi KAYAHANN
Arkadaşlar çok önemli bi sorum var yardımcı olursanız , çok beğendiğim bi ayva ağacından çelik alıyorum suda bekletince köklenecekmiş gibi beyazlıklar oluşuyo, sağından solundan sürgün de veriyo ufak ufak sonra kaliiteli bi torfa dikiyorum tabi bunu evin içinde yapıyorum sonra yaprakları falan büyüyo ama 1 hafta sonra falan çıkan küçük yapraklar soluyo, o ağaçtan bende de olmasını çok istiyorum yardımlarınızı bekliyorum
|
Sayın kayahan ben olsam diktikten sonra üzerine yarım şaşal kapatıp nemini muhafa ederim ve dış ortamda bırakırım.
Şahsen bu sene o sekilde leylak ağacından çelik aldım ve şu an dışarda ısıtmasız naylon bir sera içinde, yine bir kısmı komple şaşal içinde bir kısmı sadece saksı üzerine şaşal kapatılmış olarak bekletiyorum. Gözler yeşil ama uyur vaziyette bekliyorlar. ilkbahara kadar kök salacağına ve vakti geldiğinde sürgünleri patlatacağına inanıyorum. Siz de bu sekilde deneyin isterseniz. En azından üstünü kapatmanızın çıkan yaprakların ilerde solmasına engel olacağını düşünüyorum.