agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)

Beğeni Düzeni959Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-04-2011, 01:52   #1
Ağaç Dostu

sebnem&mircan's Avatar

Giriş Tarihi: 24-02-2011
Biberler, salataliklar, domatesler ve kadifeler

Eklenen Resimler

sebnem&mircan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-04-2011, 06:45   #2
Ağaç Dostu

Zeki Yağlı's Avatar

Giriş Tarihi: 05-08-2007
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sebnem&mircan Mesajı Göster
Biberler, salataliklar, domatesler ve kadifeler
Sevgili sebnem&mircan,

Bunları sizin oralardaki Garden Center'dan mı aldınız? Kaça aldınız?

Maaşallah çok güzel yetişmişler.

Yalnız bu bardakların altı delik mi? Delik değilse suladıkça su altında birikir ve çürür diye korkuyorum.

Sizin oralarda en son don ne zaman oluyormuş?

Ne zaman bahçenize dikeceksiniz?

O zamana kadar haftada bir NPK sı dengeli (balanced fertilizer) ile besleyin.

Ne kadarı ne kadar suya karıştıracağınız alacağınız gübre üzerinde yazar.

Sakın daha fazla kullanmayın. Yakarsınız.

Bahçeye dikmeden son 2-3 hafta da dışarının rüzgarına ve güneşine alıştıracaksınız unutmayın.

Ama en zor kısmı buraya kadardı. Onu da çok iyi becermişsiniz. Bravo.

Kolay gelsin

yağmur beğendi.
Zeki Yağlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-04-2011, 15:57   #3
Ağaç Dostu

sebnem&mircan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zeki Yağlı Mesajı Göster
Sevgili sebnem&mircan,

Bunları sizin oralardaki Garden Center'dan mı aldınız? Kaça aldınız?

Maaşallah çok güzel yetişmişler.

Yalnız bu bardakların altı delik mi? Delik değilse suladıkça su altında birikir ve çürür diye korkuyorum.

Sizin oralarda en son don ne zaman oluyormuş?

Ne zaman bahçenize dikeceksiniz?

O zamana kadar haftada bir NPK sı dengeli (balanced fertilizer) ile besleyin.

Ne kadarı ne kadar suya karıştıracağınız alacağınız gübre üzerinde yazar.

Sakın daha fazla kullanmayın. Yakarsınız.

Bahçeye dikmeden son 2-3 hafta da dışarının rüzgarına ve güneşine alıştıracaksınız unutmayın.

Ama en zor kısmı buraya kadardı. Onu da çok iyi becermişsiniz. Bravo.

Kolay gelsin
Yakalandik mi? Fideleri satin aldigim bu kadar mi belli oldu
Sizin degerli bilgileriniz isiginda buraya kadar geldik, Insallah bundan sonrada sonuc meyvasini yemek olur. Bardaklarin alti delik bir problem yok.
Yalniz salataliklarin bazilarinda tomurcuk gibi seyler var onlar nicedir oylece duruyor ne uzuyorlar nede gelisiyorlar. Salataliklar o sekilde kaldi ne yapmam lazim bilemedim. Burda en son don ne zaman ogrenemedim lakin mayis gibi bahceye ekim basladigini soylediler. Hava gunesli oldugunda balkona aliyorum fideleri (golge yere) bi sure orda duruyolar serinlik baslayincada iceri aliyorum. Hava kapali oldugunda isik kullanayim diyorum, ne dersiniz? Burda bi akvaryumcuda kertenkeleler, yilanlar icin kullanilan gunisigi lambasi var. Florasan seklinde degil ama. Isi yapmiyormus 150 w en yuksek 15 w en dusuk olan. Kullanma mi tavsiye edermisiniz su asamada.
o.4 - 1.68 - 6.53 Iki haftada bir organik sivi fertilizer kullaniyorum. Bu siviyi topraga veriyorum. Yapraklara deydirmeden acaba yapraklarada fisfislasam mi, bi zarari olur mu?

Eski 27-04-2011, 16:38   #4
Ağaç Dostu

Zeki Yağlı's Avatar

Alıntı:
Yakalandik mi? Fideleri satin aldigim bu kadar mi belli oldu
Sizin degerli bilgileriniz isiginda buraya kadar geldik, Insallah bundan sonrada sonuc meyvasini yemek olur. Bardaklarin alti delik bir problem yok.
Yalniz salataliklarin bazilarinda tomurcuk gibi seyler var onlar nicedir oylece duruyor ne uzuyorlar nede gelisiyorlar. Salataliklar o sekilde kaldi ne yapmam lazim bilemedim. Burda en son don ne zaman ogrenemedim lakin mayis gibi bahceye ekim basladigini soylediler. Hava gunesli oldugunda balkona aliyorum fideleri (golge yere) bi sure orda duruyolar serinlik baslayincada iceri aliyorum. Hava kapali oldugunda isik kullanayim diyorum, ne dersiniz? Burda bi akvaryumcuda kertenkeleler, yilanlar icin kullanilan gunisigi lambasi var. Florasan seklinde degil ama. Isi yapmiyormus 150 w en yuksek 15 w en dusuk olan. Kullanma mi tavsiye edermisiniz su asamada.
o.4 - 1.68 - 6.53 Iki haftada bir organik sivi fertilizer kullaniyorum. Bu siviyi topraga veriyorum. Yapraklara deydirmeden acaba yapraklarada fisfislasam mi, bi zarari olur mu?

Işığı tavsiye ediyorum ama 2 x 40 W fluoresan gibi birşey olabilir.
Burada lambadan beklediğimiz ısı değil ışık.

Soğuk gün ışığı veren lambaları bitkilerinizin 25 cm üzerine koyun.

Çok faydasını görürsünüz.

Ayrıca bu dönemde fidelerinize N, P, K rakamları birbirine daha yakın olan gübreleri tercih edein.

Suya uygun miktarda koyarsanız yapraktan da verebilirsiniz.

Ama gübre konusunda çok vermektense cimri olun..

Kolay gelsin

Eski 27-04-2011, 22:19   #5
Ağaçsever

ergun35's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2011
Alıntı:
sebnem&mircan Iki haftada bir organik sivi fertilizer kullaniyorum. Bu siviyi topraga veriyorum. Yapraklara deydirmeden acaba yapraklarada fisfislasam mi, bi zarari olur mu?
sayın sebnem&mircan
ustamdan izinsiz istemeden konuya girdim ama N P K gübre konusu çok önemli yazınızdan anladığım kadarı ile sııvıyı hiç çözeltmeden kullanıyorsunuz gibi geldi aman dikkat emeklerinizi boşa çıkarmayın kullanma talimatını muhakkat okuyun türkiyedeyi sıvı gübrelerin büyük bir kısmı su ile çözeltilererk kullanılıyor hele hele bebeklik dönemlerinde miktar çok değildir benim granül ve sıvı gübre uygulamam granülde 10 lt suya 5 gr sıvıda 10 lt ye 15 ml dir oranları suyun miktarına göre azaltıp çogaltıyorum.. bilgilerinize

ergun35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2011, 03:14   #6
Ağaç Dostu

sebnem&mircan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ergun35 Mesajı Göster
sayın sebnem&mircan
ustamdan izinsiz istemeden konuya girdim ama N P K gübre konusu çok önemli yazınızdan anladığım kadarı ile sııvıyı hiç çözeltmeden kullanıyorsunuz gibi geldi aman dikkat emeklerinizi boşa çıkarmayın kullanma talimatını muhakkat okuyun türkiyedeyi sıvı gübrelerin büyük bir kısmı su ile çözeltilererk kullanılıyor hele hele bebeklik dönemlerinde miktar çok değildir benim granül ve sıvı gübre uygulamam granülde 10 lt suya 5 gr sıvıda 10 lt ye 15 ml dir oranları suyun miktarına göre azaltıp çogaltıyorum.. bilgilerinize
Ilginiz icin cok tesekkur ederim Ergun35. Gubreyi aldigim yerden edilen tarife uyarak iki lt suya bir tatli kasigi karistirarak yapiyorum. Direk topraga uyguluyorum yapraklara hic fisfislamadim. Granulde var ama onu hic kullanmadim nasil yapildigini bilmedigim icin sivi aldim. Eh dil bilmeyince kendi basima anca bu kadar yapabiliyorum Peki bu granul iki litre suya kac gr hazirlanir. Birde mesela hepsini bitiremiyorum gubrenin kalanini iki hafta sonra kullanabilirmiyim yoksa yenimi hazirlayip vermem lazim. Siz yapraklara kullaniyormusunuz ?

Eski 28-04-2011, 07:46   #7
Ağaçsever

ergun35's Avatar

Alıntı:
Ilginiz icin cok tesekkur ederim Ergun35. Gubreyi aldigim yerden edilen tarife uyarak iki lt suya bir tatli kasigi karistirarak yapiyorum. Direk topraga uyguluyorum yapraklara hic fisfislamadim. Granulde var ama onu hic kullanmadim nasil yapildigini bilmedigim icin sivi aldim. Eh dil bilmeyince kendi basima anca bu kadar yapabiliyorum Peki bu granul iki litre suya kac gr hazirlanir. Birde mesela hepsini bitiremiyorum gubrenin kalanini iki hafta sonra kullanabilirmiyim yoksa yenimi hazirlayip vermem lazim. Siz yapraklara kullaniyormusunuz ?
sayın sebnem&mircan muhtamelen almış olduğunuz sıvı gübre 1 lt lik ambalajlarda satılıyordur.yani bunun içinden 3-5 ml kulanarak herhalde 5 senede biter bu şartlar halinda ben herseferinde yeniden hazırlıyorum miktarıda eczaneden aldığım 5 ml lik şiringa ile yapıyorum yani 1 lt miktara 1,5 ml koyuyorum.gübreler konusunda ve araştırmalarıma göre yapraktan gübre verme dönemi fidelerin biraz büyüyüp çiçeğe dönme dönemindedir. toprağa verdiğiniz miktarın yarı yarıya yani 1 lt ye 0,75 ml gibi olması lazım birde bildiğim kadarı ile çok sık npk gübre kullanmak bitkinin olumsuz büyümesinede sebep olur bu yüzden fasılalı vermek lazım.zeki bey bir yanlışım var ise beni düzeltirmisiniz.zeki bey ayrıca fidelerim büyüdükçe kulaklarınızı çınlatıyorum..teşekkürler..

Eski 27-04-2011, 14:46   #8
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-02-2011
Bazılarında çimlendirme harcı olarak torf-bahçe toprağı-dere kumu ve keçi gübresi karışımı kullandım, soğanlarda sadece torf kullandım. Şimdi soğanların üzerlerine de bahçe toprağı ve keçi gübresi ekledim.

Sulamayı yaparken fazla yapmamaya özen gösterdim ve akşamüstü yapmaya çalıştım.

Terasda bulundukları için ışık gelen yöne doğru yönelmeler oldu, ara ara yer değiştirmek yerine onları belli sürelerde yer değiştirdim. Bundan sonra eğilimlere göre yer değiştirmeye çalışırım.

Biberlerin çıkmasını beklediğim için şu an dışarıya almıyorum. Biberler de bugün yüzlerini göstermeye başladılar. Bundan sonraki bir kaç günde dışarı alıp, şaşırtma işlmelerine başlarım sanırım. Ayrıca kabak ve domateslerin de üzerlerine biraz harç eklemeye çalıştım.

Resim konusunda sorun yaşadığım için dışarıdan link vermiştim.

serkanhoca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-04-2011, 16:32   #9
Ağaç Dostu

Zeki Yağlı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serkanhoca Mesajı Göster
Bazılarında çimlendirme harcı olarak torf-bahçe toprağı-dere kumu ve keçi gübresi karışımı kullandım, soğanlarda sadece torf kullandım. Şimdi soğanların üzerlerine de bahçe toprağı ve keçi gübresi ekledim.

.

serkanhoca,

Sizin yaptığınız harç şaşırtma harcı, doğru çimlendirme harcı değil. Peki sterilizasyon yaptınız mı?

Kabak, salatalık, karpuz, gibi zaten doğrudan toprağa ekilebilen tohumlarda sorun yaratmaz ama biraz daha nazik çiçek tohunlarında toprak ve gübre içinden gelecek bakteri, mantar, böcek yumurtaları dolayısıyla tüme emekleriniz boşa gider.

Hızla yapacağım derken hepsini kaybedersiniz.

Maksimum başarı için doğru çimlendirme ortamı çimlendirme torfu olmalı.
Kolay gelsin.

Eski 27-04-2011, 17:00   #10
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-02-2011
Sterilizasyonu sizin önceki mesajlarda anlattığınız gibi fırınlama işlemi yapmadım bunun yerinde biraz toz kireç ile bu malzemeleri karışırarak evin bahçesindeki, güneşgöre beton zemin üzerinde yayarak güneş altında kalmasını sağladım. Çiçek vb süs bitkileri için sadece torf kullanmaya çalışıyorum.

Zaten fırınlama işine girseydim, bir daha eve almazardı.

serkanhoca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-04-2011, 23:42   #11
Ağaç Dostu

h.ışık's Avatar

Giriş Tarihi: 24-06-2010
Galeri: 1
Sayın Zeki Yağlı Hocam,
Aktardığınız bilgilerinizden çok faydalandım, ektiğim birçok tohumda karşılaştığım durum hakkında fikrinizi almak istiyorum.
Tohumlar kabuklarıyla birlikte toprak üstüne çıkıyorlar. Tohum kabuklarıyla 1-2 hafta yaşayıp sonra ölüyorlar. Bir türlü kabukları atamıyorlar. Özellikle domates ve biber tohumlarında bu sorunu yaşadım. Goji berry ve Altın çilek tohumlarında kabuklar toprak üstüne çıksada bir miktar sonra düşüyor. Sebze tohumlarında bir türlü düşmüyorlar.
2 haftaya yaklaşan bir tohumum halen kabuğuyla birlikte yaşam mücadelesi vermekte.
Bu tohuma ve bundan sonraki tohum ekimlerinde böyle bir durumla karşılaşmamamız için dikkat etmemiz gereken püf nokta varmıdır? Teşekürler.

h.ışık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2011, 02:03   #12
Ağaç Dostu

Zeki Yağlı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi h.ışık Mesajı Göster
Sayın Zeki Yağlı Hocam,
Aktardığınız bilgilerinizden çok faydalandım, ektiğim birçok tohumda karşılaştığım durum hakkında fikrinizi almak istiyorum.
Tohumlar kabuklarıyla birlikte toprak üstüne çıkıyorlar. Tohum kabuklarıyla 1-2 hafta yaşayıp sonra ölüyorlar. Bir türlü kabukları atamıyorlar. Özellikle domates ve biber tohumlarında bu sorunu yaşadım. Goji berry ve Altın çilek tohumlarında kabuklar toprak üstüne çıksada bir miktar sonra düşüyor. Sebze tohumlarında bir türlü düşmüyorlar.
2 haftaya yaklaşan bir tohumum halen kabuğuyla birlikte yaşam mücadelesi vermekte.
Bu tohuma ve bundan sonraki tohum ekimlerinde böyle bir durumla karşılaşmamamız için dikkat etmemiz gereken püf nokta varmıdır? Teşekürler.
fotoğraflarını koyun anlamaya çalışalım

Eski 28-04-2011, 09:23   #13
Ağaç Dostu

h.ışık's Avatar

Alıntı:
fotoğraflarını koyun anlamaya çalışalım
Örnek olarak bu resimdeki domates tohumu gönderebilirim. Daha önce bu durumda 4-5 tane tohum olup 1-2 hafta dayanabildiler. sonraki ekimler için bilgilenmemiz gerekir diye düşünüyorum.

Teşekür ederim.

Eklenen Resimler

Eski 29-04-2011, 22:20   #14
Ağaç Dostu

h.ışık's Avatar

Alıntı:
Örnek olarak bu resimdeki domates tohumu gönderebilirim. Daha önce bu durumda 4-5 tane tohum olup 1-2 hafta dayanabildiler. sonraki ekimler için bilgilenmemiz gerekir diye düşünüyorum.

Teşekür ederim.
Merhaba, Acaba 325. mesajdaki yarım çıkmış, kabuğunu atamamış tohumun üstüne torf ekleyerek tamamen torf-toprak altında bıraksam nasıl olur?
Yoksa herhangi bir işlem yapmayayım kendi halinde kalsın mı?

Not : Yarın torfun üstüne çıkışlarının üçüncü haftaları dolmuş olacak.

Eski 01-05-2011, 20:19   #15
Ağaç Dostu

Zeki Yağlı's Avatar

Alıntı:
Merhaba, Acaba 325. mesajdaki yarım çıkmış, kabuğunu atamamış tohumun üstüne torf ekleyerek tamamen torf-toprak altında bıraksam nasıl olur?
Yoksa herhangi bir işlem yapmayayım kendi halinde kalsın mı?

Not : Yarın torfun üstüne çıkışlarının üçüncü haftaları dolmuş olacak.
Sevgili h.ışık,

İsterseniz deneyin.

Ama bana kalırsa sizin torfunuza kattığınız birşeyler çimlenmenin sağlıklı olmasını ve çimlenenlerin büyümesini önlüyor.

Bence sıfırdan burada anlattıklarımdan ne eksik ne fazla yaparak yeniden başlayın.

Kolay gelsin.

Eski 01-05-2011, 19:25   #16
Ağaç Dostu

Zeki Yağlı's Avatar

Alıntı:

Teşekür ederim.
Sayın h.ışık,

Tohumların kabuklarını atmalarına takmayın kafanızı. Bitki gelişip büyüdükçe onlar dökülüp gideceklerdir.

Bazı tohumlarda bu uzun zaman alabilir.

Siz bitkiniz büyüyor mu onu izleyin.

Eğer büyümüyorsa sorun var demektir.

Bunun sebebi de burada anlattıklarımı tam olarak uygulamadığınız olduğunu sanıyorum.
Biraz acaleci olduğunuzu ve daha iyi olacak diye yapılan işlerin sebep sonuç ilişkilerini iyice anlamadan başka şeyler denediğinizi zannediyorum.

Önce burada anlattıklarımı uygulayarak başarıya ulaşın ondan sonra hala ihtiyaç duyarsanız farklı yollar denersiniz.

Selamlar

Bence burada anlattıklarımı, tam olarak, hiç değiştirmeden uygularsanız. Başarırsınız

Eski 28-04-2011, 02:31   #17
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-03-2009
Zeki bey verdiğiniz bilgiler doğrultusunda daha önce tohum yetiştirmeyi denedim,şebboy,japon kavağı ve sabah sefası hariç diğer tohumlar malesef çimlenmedi.
Diğer tohumların bayat olduğu düşüncesindeyim.Bu gün altın çilek ve goji bery ektim, çimlendirme için torf ve dere mili karıştırdım ve fırınladım(başka alternatif yoktu)dere mili çimlendirme için uygunmudur?uygun değilse sadece torfa mı ekmemi önerirsiniz sabah yeniden ekerim.Saygılar, teşekkürler.

Düzenleyen Hatice Tarhan : 28-04-2011 saat 02:32 Neden: büyük harf
Hatice Tarhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2011, 04:45   #18
Ağaç Dostu

Zeki Yağlı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hatice Tarhan Mesajı Göster
Zeki bey verdiğiniz bilgiler doğrultusunda daha önce tohum yetiştirmeyi denedim,şebboy,japon kavağı ve sabah sefası hariç diğer tohumlar malesef çimlenmedi.
Diğer tohumların bayat olduğu düşüncesindeyim.Bu gün altın çilek ve goji bery ektim, çimlendirme için torf ve dere mili karıştırdım ve fırınladım(başka alternatif yoktu)dere mili çimlendirme için uygunmudur?uygun değilse sadece torfa mı ekmemi önerirsiniz sabah yeniden ekerim.Saygılar, teşekkürler.
Hatice hanım merhaba,

Dere mili şart değil ama fayda sağlar.
Fırınlamakla iyi yapmışsınız.
Bu sefer başarmanızı diliyorum.

Selamlar

Eski 28-04-2011, 04:53   #19
Yeni Üye

MrŞahin's Avatar

Giriş Tarihi: 23-04-2011
Salalmlar. men azerbaycandanam .evvelceden bilgileriniz icin teşekkür ederimş men torfu kullanırkan sterilize etmezdim bu yüzden zaralarını gördümş amma çimlendirme konusunda fikirlerimi paylaşmaq isterim ş ben torfa yarı yarı ya kum ılave edirem tohum serpdikden sonra üzerini kapatmadan spreyle devamli püskürtürümş hatta az maz kurusa bile yeni çıkan çimlere bir şey olmuyor.

MrŞahin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2011, 19:13   #20
Ağaç Dostu

Zeki Yağlı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MrŞahin Mesajı Göster
Salalmlar. men azerbaycandanam .evvelceden bilgileriniz icin teşekkür ederimş men torfu kullanırkan sterilize etmezdim bu yüzden zaralarını gördümş amma çimlendirme konusunda fikirlerimi paylaşmaq isterim ş ben torfa yarı yarı ya kum ılave edirem tohum serpdikden sonra üzerini kapatmadan spreyle devamli püskürtürümş hatta az maz kurusa bile yeni çıkan çimlere bir şey olmuyor.
Merhaba Şahin Bey,

Bakuya selam olsun.
Torfun kalitesinden emin değilseniz kum ilave etmek drenajı artırmak için faydalıdır.
Tohumları ektikten sonra üzerini fısfıslamak tohumların ıslanmasına yardımcı olabilir.

Ama siz dene de daha sonra torfu kurutmayıın.

Selamlar

Eski 28-04-2011, 10:18   #21
Ağaç Dostu

FIRUZAN's Avatar

Giriş Tarihi: 19-03-2007
çok teşekkürler ergun35

FIRUZAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-04-2011, 14:22   #22
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-07-2009
Merhaba Zeki Bey,

İlk defa geçen sene tohumdan yetiştirme merakım denemesi yaptım ama pek iyi sonuç alamamıştım. Detaylı tarifinize yakın bir yöntem kullanarak bu sene tekrarladım ve sonuçlar oldukça iyi. Öncelikle bu sebeple çok teşekkür ederim.

Resim çekecektim ama makinada sorun çıktı. Halledip resimleri yükleyeceğim. Resimsiz tarif edebilir miyim bilmiyorum ama bir sorum olacak. Bazı tohumlarda çimlendikten sonra kök kısmında beyaz beyaz tüylenme oluyor, bu normal bir durum mudur yoksa eksik yaptığımız birşeyler mi vardır?

ozgurbilgin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-04-2011, 14:58   #23
Ağaçsever

ergun35's Avatar

zeki bey işte ısı+ışık+nem 'in doğru kullanıldığı zaman çıkan sonuçlar 2.ayda çimlendirdiğim tohumlarıma bakıyorumda sizden öğrendiklerimi uyguladıktan sonra çıkanlara bakıyorum arada dağlar kadar fark var.arkadaşlara örnek olsun diye yayınladım bu kaliteyi yakalıyacağımı bende zan etmiyordum inşallah seneye daha güzel çimlendirmelerim olacak hayırlı günler teşekkürler..
Name:  patlıcan 1_1.jpg
Views: 2424
Size:  34.3 KB
Name:  patlıcan 4_1.jpg
Views: 2116
Size:  39.9 KB
Name:  patlıcan 6_1.jpg
Views: 2225
Size:  40.8 KB
Name:  dol biber 2_1.jpg
Views: 10130
Size:  59.8 KB
Name:  dol biber 1_1.jpg
Views: 2172
Size:  48.9 KB

sevda271 beğendi.
Eski 01-05-2011, 19:51   #24
Ağaç Dostu

Zeki Yağlı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ergun35 Mesajı Göster
zeki bey işte ısı+ışık+nem 'in doğru kullanıldığı zaman çıkan sonuçlar 2.ayda çimlendirdiğim tohumlarıma bakıyorumda sizden öğrendiklerimi uyguladıktan sonra çıkanlara bakıyorum arada dağlar kadar fark var.arkadaşlara örnek olsun diye yayınladım bu kaliteyi yakalıyacağımı bende zan etmiyordum inşallah seneye daha güzel çimlendirmelerim olacak hayırlı günler teşekkürler..
Eklenti 207196
Eklenti 207197
Eklenti 207198
Eklenti 207195
Eklenti 207194
sevgili ergun35,

Mükemmel! Elinize sağlık bravo.

Ama tüm dostlarımıza duyuralım bu çıkanlar daha gerçek yaprak değil.
Gerçek yapraklar her bitki için iki cotyledonun ortasından çıkacak.

Tüm dostlarımıza bir de şunu hatırlatım.

Şu anda başarılan iş tohum çimlendirme.

Bundan sonra
  • iki-üç takım gerçek yaprakları çıkartma
  • şaşırtma
  • büyütme
  • dış koşullara alıştırma
adımları var.

Bu adımları tamamlamadan fideler dışarı dikilmez.

Dikilirse güzelim fidecikler ölürler, harcanan tüm emeklere yazık olur.

Sevgili ergun35,

Şimdi sizden bu adımları da peyderpey resimleyip buraya koymanızı bekliyoruz.

Böylece dostlarımız bu adımları bir de sizin fotoğraflarınızla izlerler.

Kolay gelsin.

Selamlar, sevgiler

Eski 01-05-2011, 20:43   #25
Ağaçsever

ergun35's Avatar

Alıntı:
Sevgili ergun35,

Şimdi sizden bu adımları da peyderpey resimleyip buraya koymanızı bekliyoruz.

Böylece dostlarımız bu adımları bir de sizin fotoğraflarınızla izlerler.

Kolay gelsin.

Selamlar, sevgiler
zeki bey inşallah zamanı gelince detaylı fotoğraflarını çekip yayınlarım sağlıcakla kalın teşekkürler.

Eski 01-05-2011, 19:41   #26
Ağaç Dostu

Zeki Yağlı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ozgurbilgin Mesajı Göster
Merhaba Zeki Bey,

İlk defa geçen sene tohumdan yetiştirme merakım denemesi yaptım ama pek iyi sonuç alamamıştım. Detaylı tarifinize yakın bir yöntem kullanarak bu sene tekrarladım ve sonuçlar oldukça iyi. Öncelikle bu sebeple çok teşekkür ederim.

Resim çekecektim ama makinada sorun çıktı. Halledip resimleri yükleyeceğim. Resimsiz tarif edebilir miyim bilmiyorum ama bir sorum olacak. Bazı tohumlarda çimlendikten sonra kök kısmında beyaz beyaz tüylenme oluyor, bu normal bir durum mudur yoksa eksik yaptığımız birşeyler mi vardır?
Özgür Bey,

Resimleri görmeden bir yorum yapmak istemiyorum.
Resimleri görelim sonra fikir yürütelim.

Selamlar

Eski 29-04-2011, 15:16   #27
Ağaç Dostu

seyyah53's Avatar

Giriş Tarihi: 13-03-2010
Zeki Bey merhaba...

Benimde biber tohumlarım Sn.Ergun35 in ki kadar oldular...ufak viyollerdeler...resimde görüldüğü gibi aynen ilk yapraklarını çıkardılar ve toprağa paralel hale geldiler...tam biberin ilk şaşırtma zamanı doğrumudur?...

Bir diğer sorumda şimdi ben bunları plastik bardaklara şaşırtacağım...bardakların harcını sadece torftan ibaret mi yapalım yoksa...biraz toprak koysak olurmu? kumda var

seyyah53 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2011, 19:58   #28
Ağaç Dostu

Zeki Yağlı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi seyyah53 Mesajı Göster
Zeki Bey merhaba...

Benimde biber tohumlarım Sn.Ergun35 in ki kadar oldular...ufak viyollerdeler...resimde görüldüğü gibi aynen ilk yapraklarını çıkardılar ve toprağa paralel hale geldiler...tam biberin ilk şaşırtma zamanı doğrumudur?...

Bir diğer sorumda şimdi ben bunları plastik bardaklara şaşırtacağım...bardakların harcını sadece torftan ibaret mi yapalım yoksa...biraz toprak koysak olurmu? kumda var
Sevgili seyyah53,

Resim üzerinden yorum yapmak daha doğru olurdu. Hem de herkese faydası olurdu.

ergun35 in fidelerinin daha şaşırtma vakti gelmemiş. En az bir çift gerçek yaprak çıkmadan şaşırtma yapılmaz.

Acele etmeye gerek yok. Bırakın gerçek yapraklar çıksın. Yeterki siz ışık ve besleme şartlarını sağlamaya devam edin.

Harç olarak eşit miktarlara yakın torf, toprak, kum ve perlit uygun olur.

Bardakların dibini delmeyi unutmayın.

Kolay gelsin.

Selamlar

Eski 29-04-2011, 22:22   #29
Ağaç Dostu

h.ışık's Avatar

Bu arada ergun35, maşallah diyorum. çok güzeller, nazar değmesin.

Eski 29-04-2011, 22:33   #30
Ağaç Dostu

sebnem&mircan's Avatar

Ergun35 meyvelerinide yersiniz insallah. Muhtesem gorunuyorlar

Etiketler
casuarina cunninghamiana, cotyledon, çam, çimlendirme, fıstık, ficus macrophylla, kestane, kotiledon, köklendirme, moreton bay fig, river sheoak, sera, şaşırtma, tohum, tohum ekme

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025