View Single Post
Eski 01-05-2011, 18:50   #298
ciceksever70
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zeki Yağlı Mesajı Göster
Sevgili ciceksever70,

Fideleri dışarı aktarmak için havanın kuru veya yağışlı olmasının bence çok önemi yok.

Fidelerinizin kökleri iyi gelişmişse dışarıya dikmek için önce dışa ortamın güneşine ve rüzgarına alıştırmak lazım.

İçerde yetişen fideler dışarı çıkınca rüzgardan ve güneşten dolayı yapraklarından çok su kaybederler. Eğer kökler yeterli gelişmemişse köklerden kaybolan suyu telafi edecek kadar su gelmez ve bitkiler ölür.

Ayrıca güneşe alışmamış körpe yapraklar güneşte kavrulur.

Bunun için yaklaşık iki hafta süre ile, tam güneş ve tam rüzgar almayan bir yerde kendi şaşırtma kapları içinde dışarıya alıştırmaya çalışmak lazım.

Hergün güneşte kalış sürelerini ve kaldıkları yeri değiştirerek güneişin şiddetini ve aldıkları rüzgarı artırın.

Böylece yaprakların yüzeyi yavaş kalınlaşır ve güneşten kavrulmaz olur ve yapraktan su kaybı azalır ve yerlerine diktiğiniz zaman ölmezler..

Dış koşullara alıştırma işini mutlaka yapın. Yoksa emekleriniz boşa gider.

Kolay gelsin.

Selamlar
Tesekkür ederim Zeki bey. Fidelerimi evde degil balkonda cimlendirmistim. Mevsimlik cicekleri zaten dogrudan bahcede, ancak saksilarda cimlendirdim. Bugün kabak saksilarimi ekmeyi düsündügüm yere koydum biraz oraya alissinlar diye. Önümüzdeki hafta ekmek istiyorum.
Denemek icin birkac cosmos fidesini bahceye aktardim. Olumlu olursa geri kalanlari da aktaracagim. Verdiginiz bilgiler icin tekrar tesekkür ederim. Bu yil ilk kez bu kadar yüksek bir cimlenme orani yasadim. Simdiye kadar sadece ektigim iki gaura tohumu cimlenmedi ancak tohumdan yetisebilecegi konusunda cok da emin degildim. Saygilar.

ciceksever70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön