Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ergun35
sayın sebnem&mircan
ustamdan izinsiz istemeden konuya girdim ama N P K gübre konusu çok önemli yazınızdan anladığım kadarı ile sııvıyı hiç çözeltmeden kullanıyorsunuz gibi geldi aman dikkat emeklerinizi boşa çıkarmayın kullanma talimatını muhakkat okuyun türkiyedeyi sıvı gübrelerin büyük bir kısmı su ile çözeltilererk kullanılıyor hele hele bebeklik dönemlerinde miktar çok değildir benim granül ve sıvı gübre uygulamam granülde 10 lt suya 5 gr sıvıda 10 lt ye 15 ml dir oranları suyun miktarına göre azaltıp çogaltıyorum.. bilgilerinize
|
Ilginiz icin cok tesekkur ederim Ergun35. Gubreyi aldigim yerden edilen tarife uyarak iki lt suya bir tatli kasigi karistirarak yapiyorum. Direk topraga uyguluyorum yapraklara hic fisfislamadim. Granulde var ama onu hic kullanmadim nasil yapildigini bilmedigim icin sivi aldim. Eh dil bilmeyince kendi basima anca bu kadar yapabiliyorum

Peki bu granul iki litre suya kac gr hazirlanir. Birde mesela hepsini bitiremiyorum gubrenin kalanini iki hafta sonra kullanabilirmiyim yoksa yenimi hazirlayip vermem lazim. Siz yapraklara kullaniyormusunuz ?