Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sebnem&mircan
Ilginiz icin cok tesekkur ederim Ergun35. Gubreyi aldigim yerden edilen tarife uyarak iki lt suya bir tatli kasigi karistirarak yapiyorum. Direk topraga uyguluyorum yapraklara hic fisfislamadim. Granulde var ama onu hic kullanmadim nasil yapildigini bilmedigim icin sivi aldim. Eh dil bilmeyince kendi basima anca bu kadar yapabiliyorum  Peki bu granul iki litre suya kac gr hazirlanir. Birde mesela hepsini bitiremiyorum gubrenin kalanini iki hafta sonra kullanabilirmiyim yoksa yenimi hazirlayip vermem lazim. Siz yapraklara kullaniyormusunuz ?
|
sayın sebnem&mircan muhtamelen almış olduğunuz sıvı gübre 1 lt lik ambalajlarda satılıyordur.yani bunun içinden 3-5 ml kulanarak herhalde 5 senede biter bu şartlar halinda ben herseferinde yeniden hazırlıyorum miktarıda eczaneden aldığım 5 ml lik şiringa ile yapıyorum yani 1 lt miktara 1,5 ml koyuyorum.gübreler konusunda ve araştırmalarıma göre yapraktan gübre verme dönemi fidelerin biraz büyüyüp çiçeğe dönme dönemindedir. toprağa verdiğiniz miktarın yarı yarıya yani 1 lt ye 0,75 ml gibi olması lazım birde bildiğim kadarı ile çok sık npk gübre kullanmak bitkinin olumsuz büyümesinede sebep olur bu yüzden fasılalı vermek lazım.
zeki bey bir yanlışım var ise beni düzeltirmisiniz.zeki bey ayrıca fidelerim büyüdükçe kulaklarınızı çınlatıyorum..teşekkürler..