![]() |
|
![]() |
#91 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-06-2008
|
hünnap fidesi hk.
tamam mart başı yollama imkanınız olurmu?birde biz denesek sizin için uygunmu acaba?saygılar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Ağaç Dostu
|
Hünnap üretimi
Elimdeki anaç sayısı sadece iki adet olduğu için verin de birazda biz deneyelim diyecek kadar çelik alamıyorum malesef...Yanılmıyorsam 110 civarında çelikten 13 adet köklü bitki elde edebildiğimi söylemiştim.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-06-2008
|
hünnap fidanı hk.
tamam sercan1969 ben başka yolları denemem gerekiyor heralde. aşılı fide alsam bende sizin gibi çelikten çoğaltabilirmiyim?teşekkürler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-11-2006
Şehir: gümüşsu turkiyenin en güzel en yeşil yerlerinden birisi
|
selamlar öncelikle eğer doğal ve şifalı yani aşısız en lezzetli hünnap fidanlarından arıyorsanız ana vatanı olarakta bilinen gümüşsu kasabasına upğrayabilirsiniz **** hünnap fidanı ihtiyacı olanlar bana yazabilir **** ulaşabilir ulaşım : 0258 723 60 87 0554 893 11 52 0554 893 11 53 bizim asıl mesleğimiz budur ve asırlardır kasabamızda mevcuttur Düzenleyen metin yam : 23-02-2010 saat 11:15 Neden: tel.no değişiklik |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-04-2009
|
merhaba turgay bey
Ben sizden hünnap agacı için bilgi rica edecektim benim kendi yaklaşık 80 dönüm arazim var. Bu arazinin etüt çalşmasını su peyaşını ve nekadar hünnap agacının ekilecegine dair gelip bir çalışma yapabilirmisiniz meile cvp yazarsanız telefonlada diger detayları görüşebiliriz iyigünler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Yeni Üye
|
herkese öncellikle selamlar saygılar arkadaşlar hünnap fidanı ve hünnapla ilgili bir site açtım ağaç dostu ve hünnap sevenleri herkesi bekliyorum saygılarımla www.hunnapci.com |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Yeni Üye
|
hünnap
sayın hosseda hünnap fidanı bu senenin galiba nerede yetiştiriyosunuz birde damlama olması çok güzel bence başka fidanlarınızda varmı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Ağaç Dostu
|
Sayın metin yam, Hünnap ağacını Alaçatının iyi zamanlarında ( yoldan çıkmadığı zamanlarda demek istedim) yemeğe gittiğimiz taş evden bozma bir lokantanın bahçesinde görmüştüm. Yemek yediğimiz masa onun altındaydı tüm gece ağacı seyrettim ve bahçem olur ise ilk dikeceğim ağaçlardan birisin demiş idim kendi kendime. Geçen hafta bir fidancıda görünce tek olarak bunu aldım ve dün diktim. Başka hünnap fidanım yok. Beldeniz ile ilgili internette gezindim. Gerçekten çok güzel bir yerde yaşamaktasınız. Allah uzun sağlıklı ömür versin. Gümüssulu.com diye bir sitede yemeklerinizi okudum onlara ayrıca bayıldım. Hatta patlıcan kebap- kaçamak- yoğurtlu patlıcan gömmesi ve et kapaması isimli olanlarını da kopyaladım. Damak tadınız da eşsiz görüldüğü üzre. Hoşçakalın. Düzenleyen hosseda : 01-10-2012 saat 04:52 Neden: hece düzelttim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Ağaç Dostu
|
Bana da geçen hafta hediye gelen hünnap Sayın Hosseda sizin hünnap büyüklüğünde ama son bahara kadar saksıda bakmak zorundayım üzeri meyve dolu saksıda duracağı için özel bir bakım yapmam gerekirmi? Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Güngör Salman, Bu konuda sahip olduğum bilgi fidanı satan kişinin bana söyledikleri kadar. Benim aldığım fidanda orta boy saksı büyüklüğünde siyah bir poşette idi. Bunu ister dik ister böyle tut bir sene bir şey olmaz demişdi. Hoşçakalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Yeni Üye
|
hosseda siz bu hünnapı nereden aldınız merak ettim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2007
|
Maaşallah , Nazar değmesin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2009
|
İlk defa meyvesini yedim, çok kuru geldi bana,pek beğenmedim. Tohum ekmeyi deneceğim. İstanbulda kilo fiyatı 10tl. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Yeni Üye
|
ben yazmıştım serti bizde fazlasıyla bulunuyo sitemde resimlerde göreblirsiniz şunu söylemek isterim hünnapın büyük yani aşılı olanıyla normal hali çok farklıdır aşılı olan tatsızlezzetsiz sadece büyüklüğü vardır vede kurutulamaz çok çabuk çürür ama normal doğal hünnaplarımız çok lezzetli vede en önemlisi şifa kaynağıdır büyük aşılı hünnaplar tavsiye edilemez saygılarımla www.hunnapci.com |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-08-2009
|
hünnapı çok seviyorum ilk kez yiyenlere tadı biraz kötü geliyor muş ama çok beğendim memlekette bir tane hünnap ağacım var... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-08-2009
|
Hünnap üretimi denemem
yediğim ve tadını beğendiğim hüppanların çekirdeklerini diktim. iki adetinin dış kabuklarını kırıp içlerini diktim. 2 adetinin çekirdeklerini çatlatarak diktim. son 2 adetini suda-dondurucuda bekletip diktim. bugün iç ve çatlatılmış olanlara baktığımda, içler çürümüştü. çatlatılmış olanların bir tanesi ise filizlenmeye başlamıştı. çıkarmışken resmini de çekip dikkatlice tekrar diktim. bakalım ne olacak... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-01-2010
|
Merhabalar... Dün akşam hiç üşenmeden yaklaşık 117 kadar hünnap saydım ve oturup hepsini yedim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-05-2011
|
BİR ARKADAŞIM BANA HÜNNAP VERDİ DİKTİM BU 2. SENESİ GEÇEN SENE ÇİÇEK VARDI DÖKTÜ BU SENE GENE ÇİÇEK VAR BEN DE HÜNNAPA MERAK SARDIM. ARAŞTIRDIM ANTALYA'dan 10 TANE FİDE ALDIM. AŞILI. 6 TANE YABANİ DAĞDAN KÖKLEDİM DİKTİM ŞU ANDA 17 TANE FİDEM VAR, 30 TANE ÇUBUK DİKTİM ONLAR PATLADI AMA TUTMADI. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Hünnap'a bayılırı özellikle iri olanlarına, oğlum küçükken hünkar derdi, oğlum meyve yermisin derdim hünkar varsa yerim derdi yoksa aaaa ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
çavdaroğlu
Giriş Tarihi: 21-11-2007
|
Benim kafam karıştI. Bu hünnapların hangisi daha lezzetli ? İri ve aşılı olanlar mı? Yoksa orta irilikte veya tohumdan üretilenler mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |
Bilgilendirilen Üye
Giriş Tarihi: 30-01-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-08-2009
|
Fazla bakım gerektirmeden taze meyve üretip bahçenizi süsleyen hünnap ağacı bahçelerinizi yer almaya adaydır.Tohumundan çoğaltma imkanı çok zor olan hünnap ağacı ana ağacın yakın civarındaki köklerden çıkan yeni fidelerle kolayca çoğalabilmektedir ayrıca şahsi tecrübelerime göre ana ağaç kesilip söküldüğünde toprak altında kalan kök uzantılarından kendiliğinden alabildiğine fide türemektedir.Hünnap ağacı yediveren tarzı meyve verdiğinden tahminen eylül ortalarına kadar yeniden meyve vermeye devam etmektedir.Bazı hünnap ağaçlarında meyve olgunlaşmağa yaklaştığında kurtlanma görülmekte bunun önlenebilmesi için meyveler misket büyüklüğünde iken ilaçlama yapılması gerekmektedir. Kaynak: http://tutumluhayat.blogspot.com/201...nap-agaci.html |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|