![]() |
|
![]() |
#151 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-01-2011
|
Jujube yani Hünnap ağacına farklı kültürde bir kaç Hünnap aşılayabiliriz sanıyorum ama işte o farklı kültürleri nasıl temin edebilirim acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
|
Alıntı:
İŞTE O ANI; Çok sevdiğim bir dostum ile anımız, ALLAH rahmetini esirgemesin ondan ve diğerlerinden..; İlk okul sonrası arkadaşlığımız; sınıf, tren, bekarlık ve evlilik dönemlerimizde kesintisiz(geceli gündüzlü desem mübalağası az olur) 40 yıl sürdü. Gençliğinden beri bir huyu var idi. Fazla kalın giyinmezdi, kışın bile pijama kullanmazdı, rahatsız oluyor diye. Meğersem bir hastalık imiş. Kanının çok koyu olması nedeni ile imiş. Bu koyuluk beyinde yağ tabakası oluşmasına vesile olmuş. Ankara 'da dönemin en büyük beyin cerrahlarından birinin önerisi; -Her gün 3-5 hünnap ye, beyindeki yağ dokusunu eritebilen ''tek'' madde sadece ''hünnap'' 'ta var demiş. İzmir 'in tanıdığı kuru yemiş tüccarlarından olan arkadaşım da Muğla taraflarındaki müşterilerinden devamlı getirtir, ''şen şakrak tavla kavgalarımızda'' bolca tüketirdik. Hünnap ve sağlık... Sağlık içinde kalın inşallah. Saygılarımla lütfen. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-11-2012
|
arkadaşlar geçen sene baharda çekirdeklerini saksıya diktim ancak filizlenmedi daha sonra toprağını karıştırdım hiç iz göremidim bu arada çekirdeklerden bir tanesi toprak üzerinde kalmış aradan zaman geçti baktım bu çekirdek toprağa doğru kök veriyor biraz daha zaman geçince üstten batladı ve şu anda yaklaşık 15 cm uzunluğunda burdan şunu anladım hünnap çekirdeklerini kestane gibi toprağın üzerine atacaksınız o kendiliğinden kestane gibi önce toprağa doğru kök salıyor sonrasında ise üstten filizleniyor.Ana sürgünün altından çıkan yeni filizlerde toprağa düşen ve yüzeyde kök salan çekirdekler olabilir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-10-2007
|
[QUOTE=acerpalmatum;42420]Geçenlerde tesadüfen sırf denemek için 1 kg kadar Hünnap almıştım. Dün gece forumda gezinirken daha bir ilgimi çekti. Hala elde kalan 10-15 kadar meyveyi tohum olarak değerlendirmeye karar verdim. Hünnapla ilgili yazıları okuduğum kadarı ile elimdekiler aşılı ağaçlardan elde edilmiş meyveler. Genelde iri bir ceviz büyüklüğündeler. Birincisi arkadaş meyveyi yemeyip tohumda değerlendiriyor, halbuki zaten iyi bir şekilde kemirilerek yenilmesi tohumun çimlenme özelliğini katlar! Sizdeki büyük türü, çok iri olduğundan pek sevemedim de, üretiminde uygulanacak en iyi metod bence çelik kesmek... Çünkü normal bir bireyin çevresinde her yıl kök sürgünlerinden 40-50 adet edinmek mümkün. Biraz dikene katlanabilen herkes rahatça üretebilir. Ama o tad bence buna değer, iyi bir eldivenle kesin çeliklerinizi, ortalama bir hormonla muamele iş biter! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-05-2013
|
merhaba arkadaşlar. sırf bu konu için üye oldum. bana daha doğrusu kuzenimin cilt hastalığı için yapılacak bitkisel ilaç için hünnap ağacının yaprağı gerekiyor. ülkede aramadık aktar bırakmadım desem yeridir. meyvesini buldum ama ağacın yaprağını edinemiyorum. konuyu hala takip eden ağaç sahibi arkadaş varsa kendisinden ücreti karşılığında almak istiyorum. lütfen bana ulaşın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Ağaç Dostu
|
Sayın comani internette sanal bir fidancıdan bir hünnap fidanı satın alın bence. Kargoyla kolayca size ulaştırırlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Yeni Üye
|
bende düşündüm bunu fakat en az yarım kg lazım. kaç tane fidan almak gerekir böyle bir durumda sizce fikriniz varmı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Ağaç Dostu
|
Bende olsa göndericem aslında geçen sene düşünmüştüm 3-5 fidan dikmeyi keşke dikseydim size yaprak gönderirdim. Yarım kg evet bir iki fidandan yaprak almakla olacak iş değil.Bahçesinde veya çevresinde hünnap ağacı olan biri size yardımcı olsun forumda, inşallah yaptığınız bitkisel ilaç işe yararda kuzeniniz faydasını görür. Siz yine de bir kaç fidan alın bence ilerde yine ihtiyacınız olur yapraklara o zamana kadar ağaçlarda büyümüş olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
bizim kasaba hünnapın ana vatanı d ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Yeni Üye
|
Çok teşekkür ederim sizin gibi kıymetli bir arkadaştan edindim. Alakanıza minnettarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-10-2013
|
Arkadaşlar merhabalar hepinize........ Siteye yeni üye oldum.Hünnap fidanı yetiştirmek istiyorum.Bütün yorumları ve tecrübelerinizi okudum ve : hünnap'ın çekirdekten üretilmesinin çok zor olduğu kanısına vardım. Ve bu hünnap'ın ceviz ve zeytin büyüklügünde olan 2 cinsi olduğunu öğrendim. Sitedeki hünnap yetiştiren arkadaşlarımdan ricam;eğer mümkünse bana bu iki cinsten 2 şer fidan gönderebilirlerse çok memnun olurum........ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
Alıntı:
Buraya girmeyı unutmuşum ,fotoğrafları ekleyecem foruma.Ancak 2. yılında bazı hünnaplarda buruşma, kurtlanma oldu ilaç atmadım hiç.Ama hünnap kurtlanmaz diyorlardı.Fotoğraaflar yarın |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Ağaçsever
|
2013 fotoğraf |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Ağaçsever
|
ek foto |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Ağaçsever
|
hünnap kapalı mı..kımse yok.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Ağustos ayının başında şaşırıp çiçeklenen saksıdaki hünnap 4-5 adet meyve oluşturmayı başardı. Aynı şekilde çakal eriği de zamansız çiçeklenmişti ama o meyve oluşturamadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-08-2014
|
kök sürgününden üretme nasıl oluyo çelik almamı yoksa başka bi olaymı Düzenleyen erdemreyyan : 16-12-2014 saat 00:12 Neden: kelime hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-12-2011
|
dip köklerden uç köklerden piç diye tabir ettiğimiz filiz kökleyerek başka yere ekebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-01-2012
|
[IMG]hünnap 1[/IMG] |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Yeni Üye
|
Hünnap çelikten yetiştirme
27 Ocakta çeliklediğim iri meyveli hünnap çelikleri sürgün verdiler (çeliklerin üzerine 5 lt lik su peti ile kapatmıştım güzel tutmuşlar) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Yeni Üye
|
[attach] ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-09-2016
|
Tebrikler
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-10-2016
|
...
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-08-2014
|
merhaba, hünnap cekideklerini kagit havlu arasinda çimlendirdim, 5 cm boyuna ulasanlar var. hangi yönde dikilecegine karar veremedim. mantıken tohum aşağıda filizi yukari dogru dikilmeli ancak filizlerin uç kisminda kök sıcağına benzer olusumlar var. tohum ise kabugunu atinca ilk yapraklarini veren tohumlar gibi görünüyor. yani uzayan filiz kismi kök mu dal mi anlayamadim. ne dersiniz.linkte fotoğraf da ekledim http://www.agaclar.net/forum/fidan-v...k-asi/4432.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2015
|
Alıntı:
köklenme oldumu keşke sonucuda yazsaydınız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2017
|
Hunnap edinebilecegimiz bir arkadas veya onereceginz bir fidan satis sitesi varmidir. Ayrica saksida yetistirebilirmiz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2017
|
Amasya yöresinde yetişrimi acaba.Buralarda hiç görmedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Ağaçsever
|
Ben balkonda saksıda yetiştiriyorum, geçen sene epey meyve tutmuştu ama biraz acemiliğimize geldi. Bu sene yine epey meyve tuttu. Fidesini kuzenim vermişti köyden, tavsiye edilebilecek bir satıcı bilmiyorum maalesef. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|