![]() |
|
|
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba; Ateş bey acaba bahçenizi talan ettiğimizi hiç düşündüğünüz oldu mu? ![]() Sizi ziyarete topluca gelecektik ama kısmet olmadı. Ayrıca bize (maltepedeyim) çok uzak oturuyorsunuz. Oysa ki; ellerinizle bakıp büyüttüğünüz bir çok ağaç ve çiçeğiniz vardır. Onları sadece seyretmek bile şahsen bana zevk verirdi. ![]() Konuyla alakası yok ama size gönderdiğim menekşe büyümeye başladı mı? Evlatlık verdiğim kızımı merak ettim de ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Sayın Balıkçı Hünnapınız çok güzel bol meyveli.. Sizinkinide dibinde fidanları varmı ? YA da çelikle çoğalır sa çelik alalbilirmiyiz? Ben burlarda hünnap bulamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bunlar bu yıl verdiği ilk meyveler(Geçen yıl verdiği iki taneyi saymazsak.) Dibinde maalesef sürgün yok. Çelikten daldırma yoluyla üretilebiliyorsa denerim, inşallah tutar, köklenirse, seve seve veririm. Selam ve sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-02-2007
|
hünnap çok ilginç bir meyve sapancadaki bahçemde var tohumdan üretmek inanılmaz zor hatta imkansız diyebilirim ağaçın yanından fışkıran sürgünlerden üretmek gayet kolay sizlere tavsiyem ilk senelerde fidenizin meyve yapmasını engelleyin daha çabuk büyüme sağlar. büyüdüğü zaman sakın sevinmeyin ağacım oldu diye meraklıları sizden hızlı davranıp bir tane bile hünnap bırakmıyorlar. ![]() ![]() birde çok fazla tüketmeyin tansiyonu düşürür. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür Ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
arkadaşlar muabbetiniz şen olsun benim bilen arakadaşlar varsa sormak istediğim bir konu var forumlarda inceledim ama tam olarak bulamadım hünnap tohumdan yetişdirildiğini okudum tohumdan yetişen ağaç aşılamadan meyve verirmi aşılamak mı gerekir ve ayrıca çelikden üretmek mümkünmüdür istanbulda benim olduğum bölgede bolca var hatda bazı ağaçlarda meyveleri kurumuş kalmış onların çekirdekleri çimlenirmi cevaplarınız için şimdiden teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
agaclar.net
|
Ne biçim bakmışsınız öyle ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İstanbul'da hünnapların bol olduğu yer neresidir acaba? Zaten bir avuç hünnap meraklısıyız ama böyle bir yerden ilk bahsediliyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-11-2006
Şehir: gümüşsu turkiyenin en güzel en yeşil yerlerinden birisi
|
sayın halit bey hünnapın bol olduğu tek yer denizli çivril gümüşsu ama bana yardımcı olursanız ben istanbulada getirmek istiyorum yüklü civarda satışını yapma imkanımız varmı acaba cevabınızı bekliyorum özel mesaj olarakta atabilirsiniz saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Denizli'de tohumu içini zedelemeden kırıp ekiyorlarmış . Sanırım bu da çimlenme engelini kırmanın bir yolu. Daha denemedim ama denediklerini ve muvaffak olduklarını güvenilir kaynaklardan işittim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
agaclar.net
|
Sayın Parlak, noktalama işareti, cümle başı büyük harf, imla kuralları konusunda özen göstermenizi rica ederiz. Bu konuda kesin ve değişmez kurallarımız var. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1669 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Parlak Bolca Varsa Tohumla neden uğraşıyorsunuz.Bol bol çelik alın.**** küçük fidanlar çoktur.Belki bizede gönderirsiniz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Gökçeadayı bir ziyaretmi etsek ... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-06-2007
|
Hünnapın çimlenme Sorunu Yok... Nasılmı?
Arkadaşlar, Ben ilk zamanlar hünnapı çekirdeği ile dikmiştim. Sonra toprağı karıştırtım 1 ay sonra falan çekirdek aynen duruyordu. İlk zamanki gibi çok sertti de. Bende taşla çok hafifçe tıklattım ve kabukları ayrılıverdi. Çekirdeğin içindeki yumuşak çekirdeğini diktim toprağa ve 1 hafta sonra çimlendi. Aşağıdaki resim ona ait. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2008
|
Hünnap Üretimi.
Hünnap Üretimi Cok basitdir.Hünnap'ın Çatal dallarını Üsten 2-3 göz bırakarak çelik yaparsanız 2-3 hafta içinde köklenir.Belli bir köklendirici **** Baska bi kök hormonu söz Konusu değildir.Sadece Perlit (Yapay Taş) 'i Cok fazla kullanın Yeter.Umarım Yardımcı Olmuşumdur.Saglıcakla... Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-03-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-06-2008
|
hünnap çekirdeği
elimde resimdeki gibi hünnap var.aşılı olanların tadının iyi olmadığı söyleniyor.bendeki aşılı değil ve üstekki resimdeki kadar büyük değil.bendeki hünnaplar lezzetli.aşılı olanından yiyen varmı tadı çokmu kötü acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu.
|
olur valla, geçen sene kelepir bir arsa buldum 28.000 m2 dolaylarında,hemen aldım...Tepeköy 'de hemen yol kenarı ,küçük bir dereyle çevrili şirin bir arsa..aslında ben badem yetiştirmeyi düşünüyordum orda, ama Hünnap da mantıklı olabilir...biraz daha bilgilenmek lazım,fazla hastalık riski olmayan güçlü bir tür olmasında fayda var ,,,çünkü Gökçeada organik tarım bölgesi olduğundan zirai ilaç kullanımında kısıtlamalar var sanırım.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
İlgili arkadaşlar size yardımcı olurlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
sayın Halit bey sorduğunu hünnap lar SARIYER gümüş dere köyü ve çevresinde bolca var hemen hemen her evde var sayılır hatda dün bem baya bir kurumuş meyvesinden topladom birazda çelik aldım denemeler yapmak için komşu alırken gördü ve bana bir jest yaptı bir adet 75 cm bir adet de 125 cıvarında fidan verdi bende onları hemen dometes bahceme götürüp dikdim daha sonra buradan edindiğim bilgiler doğrultusunda tohumlarda çimlenme engeli varmış tekrar tolayıp asitle çekirdeklerin dış kabuklarını incitmedin fındık gibi kırıp ekeceğim belki bir kaçtane çimlendirebilirim . ayrıca sizler içinde biraz toplayabilirim ama size nasıl ulaştırabilirim bilmiyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sleamlar HALİT bey sizinde dediğinizgibi köydeki ağac diplerine bir bakayım diye gezi yaptım. Ağaç diplerinde irili ufaklı baya bir fidan buldum bulduğum fidanlar tohumlar dan değilde köklerden fışkırmış durum böyle olunca sanırım çelik lerlede üretmek mümkün olurmu dneme amaçlı çelikledim bakalım göreceğiz bu ara sayenizde 20 adet hünnap fidanım oldu teşkkürler yolunuz düşerse biri sizin tabii Düzenleyen Harun Parlak : 18-03-2007 saat 09:18 Neden: harf atlama |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Offf Offf Şimdi İstanbul'da olmak vardı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |