![]() |
|
![]() |
#241 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-12-2006
|
Aşılamada en onemli faktor kalem alımı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#242 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-01-2013
|
Tekin bey inşallah ben de busene mavi ladinde aşıya başlayacağım ama bazı yetiştiriciler şunu diyor tam olarak aşı zamanı ağaç uyanmadan bir hafta önce kalemleri alıp+4 c de buzdalabında bekletip daha sonra aşı yapılacak anaç uyanınca yapılması gerektiği yönünde söyleniyor. Sizce aşılama zamanı nasıl olmalı??? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-02-2013
|
Tüm ağaç dostlarına selamlar. Sürgün Göz aşışı için merak ettiğim bir konu var. Göz aşıları kalın dallara yapılamayacağı için bir ana daldan çıkan 2 yıllık genç bir sürgüne haziran gibi sürgün göz aşısı yapmayı düşünüyorum. Bu dalın boyunun 50cm olduğunu düşünürsek göz ün takılacağı yerin ana daldan uzaklığı ne kadar olmalıdır? Göz takıldıktan sonra gözün üstündeki dal kesilmeli midir? Kesilmesi gerekiyorsa gözün ne kadar üzerinden ve ne zaman kesilmelidir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sürgünün ana daldan 10 cm kadar uzağına aşıla. aşı tutmadan üzerini kesmene gerek yok. Tuttuktan sonra birkaç cm. üzerinden kesebilirsin. Ben geçen yıl haziran ayının 15 inde armuta göz aşısı yaptım. Önce tutmadı zannettim ama sürgünlerini bugün vermeye başladılar. Ben de aşının iki cm.kadar üzerinden keserek aşı macunuyla kestiğim yeri kapattım. Göz aşı zamanına daha çok var endişelenmeyin. Size naçizane bir önerim de göz aşısı yapacağınız dala bugünlerde İngiliz aşısı yapabilirsiniz. bence daha iyi olur. aşıdan sonra aşı kalemini bir poşet içerisine alırsanız tutma oranını artırabilirsiniz. . Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Ağaçsever
|
Selamlar, Çok çeşitli videolar ve aşı uygulamaları izledim fakat aklıma takılan bir soru var: yaptığımız aşı çeşitleri ve tekniklerinin tamamına yakınında amaç kambiyumları karşılaştırmak ve bu şekilde kaynaşmayı sağlamak değilmi ? Eğer bu doğru ise kabuk aşısında kalemi tek taraflı kesip kesik yüzeyi kaldırdığımız kabuk altına yerleştirdiğimizde kaynaşma nereden olacak veya oluyor ? Yoksa benim videolarda net anlayamadığım aşıyı yapan kişi ağaçsı kısım ile kabuk arasındaki kambiyum kısmına mı çakıyor kalemi (ağaç kabuğu ile kambiyum ayırak çok zor gibi gözüküyor bana )? Sanki öyle olmuyor direk olarak kalemin kesilmiş yüzeyi ağacın bildiğimiz odun kısmına denk getiriliyor ama izlediğim videolarda bu şekilde yapılan aşıların tuttuğunu da gördüm eğer böyle ise biz neden kabuk aşısında kabuğu tek taraflı kaldırıp kaldırmadığımız tarafta kalemin tek tarafını kestikten sonra 90 derece açı yapacak şekilde kalemin bir tarafını daha hafifçe açıyoruz ve yanak yanağa getirmeye uğraşıyoruz? Ben bu sene yabani erik ağaçlarına papaz eriği aşıladım ve hep en son anlattığım kabuğu tek taraflı kaldırıp yanaştırma methodunu kullandım bazı kalın dallarda ise kakma aşı denedim fakat eğer hiç uğraşmaya gerek yok tek taraflı kes kalemi çak kabuk altına denirse bundan sonra bu şekilde çalışma yapmam gerekecek açıkçası kafam bu soruda .. Teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Yeni Üye
|
Teşekkürler Archer bunu sormamdaki temel sebep geçen sene yaptığım ve tutan aşılarımda sonradan kuruma olmasıydı. Ben geçen sene göz aşısı yapıp göz patlamadan aşının 3cm üzerinden dalı kesmiştim. Patlayan gözler 15cm büyüyüp sonra kurudular. Bazı kulaktan dolma bilgilerde aşı patladıktan sonra göz aşısının üzerindeki dalda 3 göz bırakıp kesmek gerekir deniyor. Sebep olarak o bölgede su yürümesi canlılık kaybı olmaması deniyor. Bende kulaktan dolma bilgi yerine bu forumdan daha sağlam bilgi edinebilir miyim düşüncesi ile yazmıştım. Bu durum hakkında bilgi verecek arkadaşlar olduğunu düşünüyorum.Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#250 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Yeni Üye
|
Arif Bey gözde herhangi bir oynatma olmadı. Benim tahminim göz patlamadan önce aşı gözünün 1cm üzerinden dalı kesmiştim bundan dolayı kurudu diye düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Yeni Üye
|
Merhaba Arif bey, Size Cevizde kabuk aşısı ile ilgili danışmak istiyorum. İstanbul Silivri'de 8 yaşındaki verimsiz bir Ceviz ağacına Çoban Kabuk aşısı yapmak istiyoruz. Bu ağacın gövdesini aşılarken ağlamasın diye önceden kestik (3 Mart 2013). Bahçemde 3 yaşında Kaman cevizleri var bunlardan kalem alarak kabuk aşısı yapmak istiyorum kalemleri şimdi almam doğru olur mu? İstanbul için bu aşının yapılma tarihi ne olmalı Mart ortasında yapmayı düşünüyoruz sizce bu tarih uygun mudur? Ayrıca konu hakkında önereceğiniz farklı şeyler varsa sevinirim. Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba , Buzdolabında bekleyen aşı kalemlerini birkaç gün sonra yerinden alarak aşılama yapmak istiyorum. Kalemleri aldıktan ne kadar sonra aşılama yapabilirim ? Aşılamadan önce kalemlere herhangi bir işlem yapmam gerekiyor mu ? Bugün kontrol ettiğim birkaç aşı kalemi uç kısmından kallus oluşturmuş. Bunun aşılamaya bir zararı olabilir mi ? Vereceğiniz değerli bilgilere şimdiden teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Yeni Üye
|
Merhaba Archer aşılarındaki gelişmeleri sonrasında paylaşırsan memnun olurum. Umarım hepsi tutar. Sanki anaçda biraz fazla yarılma olmuş gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#264 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bugün son yaptığım aşıların üzerlerine şeffaf poşet geçirdim. iyiki de yapmışım zira korkunç bir yağmur yağdı. saygılarımla . Düzenleyen Archer : 13-03-2013 saat 18:51 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Yeni Üye
|
Sevgili Archer gül ve zakkum daki aşılar göz aşılarına benziyor. Bunları sanırım geçen sene yaptınız. Bu yıl sürgün verdiklerine göre durgun göz aşısı diyebiliriz. Beni şaşırtan güllere Haziran da yaptınız göz aşılarının o yıl sürmeyip ertesi sene sürmesi. Oysaki meyve ağaçlarında haziranda yapılan göz aşıları o yıl sürerler durum güllerde farklı ! Zakkum aşısını ne zaman yaptınız? O aşısdamı ertesi sene sürdü. Acaba bu göz aşılarında gözün altındaki odunsu tabakayı almadığınız mı? Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#268 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-03-2013
|
Alıntı:
archer gül aşısından bahsetmişsiniz bu yıl ekim ayndan beri gül aşısı tohumdan gül yetiştirme fln uğraşıyorum forumdan okuyordum hep bilgileri bugün kayıt oldum iyide ettim sanırım çekirdekten ektiğim güllerin 4 tanesi filizlendi kuşburnunu köklü sürgünlerinden saksıya diktim üzerine ise cins bir gülden kalem aşısı yaptım ama dogrumu yaptım yanlışmı bilmiyorum bunlar tutarmı aceba birde filizlenen gül tohumlarını dışarıya koymammı erekli? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-03-2013
|
Herkese paylaşımlarından ötürü teşekkür ederek başlamak istiyorum.Gecenin bu saatinde paylaşılan resimleri incelerken aşının büyülü bir şey olduğuna inancım bir kat daha arttı. Bahçemde katledilmiş bir muşmula ağacı var hemen hemen kökten kesilmiş ,muşmula ne ile aşılanabilir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|