View Single Post
Eski 27-02-2013, 08:00   #247
ercan59
Ağaçsever

ercan59's Avatar

Giriş Tarihi: 09-06-2008
Selamlar,
Çok çeşitli videolar ve aşı uygulamaları izledim fakat aklıma takılan bir soru var: yaptığımız aşı çeşitleri ve tekniklerinin tamamına yakınında amaç kambiyumları karşılaştırmak ve bu şekilde kaynaşmayı sağlamak değilmi ? Eğer bu doğru ise kabuk aşısında kalemi tek taraflı kesip kesik yüzeyi kaldırdığımız kabuk altına yerleştirdiğimizde kaynaşma nereden olacak veya oluyor ?

Yoksa benim videolarda net anlayamadığım aşıyı yapan kişi ağaçsı kısım ile kabuk arasındaki kambiyum kısmına mı çakıyor kalemi (ağaç kabuğu ile kambiyum ayırak çok zor gibi gözüküyor bana )? Sanki öyle olmuyor direk olarak kalemin kesilmiş yüzeyi ağacın bildiğimiz odun kısmına denk getiriliyor ama izlediğim videolarda bu şekilde yapılan aşıların tuttuğunu da gördüm eğer böyle ise biz neden kabuk aşısında kabuğu tek taraflı kaldırıp kaldırmadığımız tarafta kalemin tek tarafını kestikten sonra 90 derece açı yapacak şekilde kalemin bir tarafını daha hafifçe açıyoruz ve yanak yanağa getirmeye uğraşıyoruz?

Ben bu sene yabani erik ağaçlarına papaz eriği aşıladım ve hep en son anlattığım kabuğu tek taraflı kaldırıp yanaştırma methodunu kullandım bazı kalın dallarda ise kakma aşı denedim fakat eğer hiç uğraşmaya gerek yok tek taraflı kes kalemi çak kabuk altına denirse bundan sonra bu şekilde çalışma yapmam gerekecek açıkçası kafam bu soruda ..
Teşekkür ederim.

ercan59 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön