Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zbs44
Tüm ağaç dostlarına selamlar. Sürgün Göz aşışı için merak ettiğim bir konu var. Göz aşıları kalın dallara yapılamayacağı için bir ana daldan çıkan 2 yıllık genç bir sürgüne haziran gibi sürgün göz aşısı yapmayı düşünüyorum. Bu dalın boyunun 50cm olduğunu düşünürsek göz ün takılacağı yerin ana daldan uzaklığı ne kadar olmalıdır? Göz takıldıktan sonra gözün üstündeki dal kesilmeli midir? Kesilmesi gerekiyorsa gözün ne kadar üzerinden ve ne zaman kesilmelidir?
|
Sürgünün ana daldan 10 cm kadar uzağına aşıla. aşı tutmadan üzerini kesmene gerek yok. Tuttuktan sonra birkaç cm. üzerinden kesebilirsin.
Ben geçen yıl haziran ayının 15 inde armuta göz aşısı yaptım. Önce tutmadı zannettim ama sürgünlerini bugün vermeye başladılar. Ben de aşının iki cm.kadar üzerinden keserek aşı macunuyla kestiğim yeri kapattım. Göz aşı zamanına daha çok var endişelenmeyin. Size naçizane bir önerim de göz aşısı yapacağınız dala bugünlerde İngiliz aşısı yapabilirsiniz. bence daha iyi olur.
aşıdan sonra aşı kalemini bir poşet içerisine alırsanız tutma oranını artırabilirsiniz. . Saygılar.