Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zbs44
Sevgili Archer gül ve zakkum daki aşılar göz aşılarına benziyor. Bunları sanırım geçen sene yaptınız. Bu yıl sürgün verdiklerine göre durgun göz aşısı diyebiliriz. Beni şaşırtan güllere Haziran da yaptınız göz aşılarının o yıl sürmeyip ertesi sene sürmesi. Oysaki meyve ağaçlarında haziranda yapılan göz aşıları o yıl sürerler durum güllerde farklı !
Zakkum aşısını ne zaman yaptınız? O aşısdamı ertesi sene sürdü. Acaba bu göz aşılarında gözün altındaki odunsu tabakayı almadığınız mı?
Saygılar
|
Merhaba sevgili zbs44 hem gül hem de zakkumda ki aşıları geçen yıl sanırım Haziranın ortalarına doğru yaptım. aşıların tamamı yongasız. Zakkumdaki iki aşı geçen yıl sürgün verdi ama fazla büyümedi. Gül aşıları ise yine ayni tarihlerde yapılmasına rağmen hiç sürgün vermediler. Havaların ısınmaya başlamasıyla beraber sürgün vermeye başladılar. Önce ben de şaşırmıştım ama araştırmalarıma göre hatalı yere yani yaşlı kısma aşı yapmışım. ama sonuçta aşılar çok güzel sürgün veriyorlar. İnşallah bir kazaya kurban gitmeden açarlar da emeğimizin karşılığını görürüz.Zira aşı yapılan güller evin ön tarafında bulunan kısımda .çocukların gazabına uğrayabiliyorlar.