agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Bardak menekşe (Gloxinia) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/1368.htm)

adneser 16-01-2013 17:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi goodfriend (Mesaj 1086663)
Bu çiçeği geçen yıldan beri almak istiyorum fakat bir türlü ulaşamıyorum. Sormadığım çiçekçi kalmadı. Eğer bir markette satışa çıkarsa lütfen bana mesaj atın. Ben Denizli'de bulamıyorum çünkü. İlgilenenlere şimdiden teşekkürler.

Sayın goodfriend

Bardak menekşe (Gloxinia) yumrulu kök olarak çiçek tohumu ve çiçek soğanı satan büyük marketlerde satılıyor bilginiz olsun

yeşildente 18-01-2013 10:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi goodfriend (Mesaj 1086663)
Bu çiçeği geçen yıldan beri almak istiyorum fakat bir türlü ulaşamıyorum. Sormadığım çiçekçi kalmadı. Eğer bir markette satışa çıkarsa lütfen bana mesaj atın. Ben Denizli'de bulamıyorum çünkü. İlgilenenlere şimdiden teşekkürler.

Semt pazarlarında oluyo. Yaz aylarında takip edin. Ben Aydın'da, Acıpayam'da gördüm.

goodfriend 21-01-2013 21:15

Çiçekçilerde bulamadım ama tavsiyeniz üzerine semt pazarlarına da bakacağım.

Canan 04-02-2013 09:46

Arkadaşlar merhaba
Geçen bahardan beri edinemeyen bazı arkadaşlara kendi imkanlarımla üreterek ya da satınalarak gloxinia tedarik etmeye çalıştım ama hala edinemeyenler olduğunu görüyorum.
Sitemize de üye olan çok ilgili bir arkadaşımız bu işleri yapıyor,ben de yeni tanıdım. Kendisine sizler için yumrulardan getirip getiremeyeceğini sordum, ilgileneceğini ve kesinleşince bilgi vereceğini söyledi. Ben Bauhaus'da yumru satışına rastlamadım, arkadaşımız getirince burada duyuracağım. Büyük marketlerin olmadığı illere buradan alıp göndermek sorunlu iş. Bitki çok kırılgan, en iyisi şimdiden yumruları tedarik edip, yetiştirmeniz...Başlığı takip edin..

MİRBE 06-02-2013 13:29

kaiser gloxinia soğanı, kaiser bardak menekşesi yumrusu, kaiser gloxinia yumrusu dikimi | Zengarden Ev ve Bahçe

Canan 06-02-2013 20:11

Stokta olmadığı görülüyor, tükendi mi zaten çoktandır mı yok, biliyor musunuz?

MİRBE 12-02-2013 21:29

Şu an itibariyle var.

goodfriend 08-03-2013 16:04

Sonunda Zengarden dan aldım gloxinia yumrularını. Bu gün saksıya dikimini yapacağım. İnşallah tez zamanda gelişirler.

züboli 14-03-2013 12:12

4 Eklenti(ler)
Bardak menekşelerim filizlerini çıkarttı.

yeşildente 15-03-2013 10:04

Benimde filizlendi ancak yumrusu çok küçük. Merak ediyorum çiçeklenirmi?

bay tömürcek 19-03-2013 19:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kılıçh (Mesaj 1123592)
çiçekçidede bu çiçek yok

Kılıçh gloxinia çiçekçilerde pek bulunmaz çok nadir belki getirebilirler ama büyük yapı marketlerde ya da çiçek fuarlarında oluyor bazen. İmkanın varsa büyük yapı marketlere bak.

ngr33 18-04-2013 00:57

Merhaba arkadaşlar..menekşe hayranıyım ama bu menekşe türüne aşık oldum :) boluda yaşıyorum ve malesef bulamadım burda..bana yardımcı olabilecek bir arkadas olursa cok dua edeceğim:)

Canan 18-04-2013 06:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ngr33 (Mesaj 1140722)
Merhaba arkadaşlar..menekşe hayranıyım ama bu menekşe türüne aşık oldum :) boluda yaşıyorum ve malesef bulamadım burda..bana yardımcı olabilecek bir arkadas olursa cok dua edeceğim:)

Merhaba Zengarden sitesinde yumru satışı var, bazen stok tükenmiş gibi görünebilir ama mail atın geleceği zamanı bildiriler.

adneser 18-04-2013 07:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ngr33 (Mesaj 1140722)

Arkadaşlar bulunduğnuz yerde metro mağzası varsa bakın orada var ve 4-5 renk gloxinia.

Selamlar

ngr33 18-04-2013 17:39

maalesef büyük market sıkıntısı var burada.. bir market var ama orada çiçek çeşidi yok gibi zaten :( imkanım olsa sırf bu çiçek için Ankara ya da İstanbul'a gitmek istiyorum ama imkanım yok ..yinede çok teşekkür ederim arkadaşlar..

Canan 18-04-2013 19:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ngr33 (Mesaj 1141040)
maalesef büyük market sıkıntısı var burada.. bir market var ama orada çiçek çeşidi yok gibi zaten :( imkanım olsa sırf bu çiçek için Ankara ya da İstanbul'a gitmek istiyorum ama imkanım yok ..yinede çok teşekkür ederim arkadaşlar..

Bu kadar üzülmeyin, Bauhaus'da görmedim şimdiye kadar ama gelirse ben size alır gönderirim, tabi sitede yenisiniz, güvenebilecekseniz, sonradan sıkıntı olmasın.

ngr33 18-04-2013 19:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Canan (Mesaj 1141079)
Bu kadar üzülmeyin, Bauhaus'da görmedim şimdiye kadar ama gelirse ben size alır gönderirim, tabi sitede yenisiniz, güvenebilecekseniz, sonradan sıkıntı olmasın.

çookk teşekkür ederim çok mutlu oldum.. aslında sitede yeni sayılmam uzun süredir sessiz takipteydim daha öncede arkadaşlara yardım etmiştiniz biliyorum..bu yardımlaşma için sizi gerçekten tebrik ediyorum :rolleyes: istanbula giden arkadaşlarım olursa onlarada haber vereceğim çok fena taktım bu menekşeye özellikle kırmızı beyaz olana o nasıl bir güzelliktir öyle Rabbim :) iletişim halinde olursak burdan çoookk çook mutlu olurum..

birde şuan metro marketlerde var mı acaba bu menekşeden bilgisi olan var mı??

ezafma 01-05-2013 20:43

Merhaba. 2 gün önce Metro marketten aldığım menekşelerimi diktim, birinin üstünde filizleri vardı bile :) çok seviyordum bir akrabada görmüştüm bir kaç sene evvel onlardan yapraktan bir türlü tutturamadık. Neyse ki en sonunda buldum :) darısı olmayanlara :)

SUDEM 14-05-2013 08:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi elizabet (Mesaj 245017)
Arkadaslar bardak meneksemin son hali kucucukken buyumesini seyretmek takip etmek cok zevkliymis hadi sizlerede kolay gelsin

Banada yumru gönderirmisiniz (hediye) nolurrr...

yeşildente 23-05-2013 09:26

yeni aldığım gloxinia ?

2 Eklenti(ler)
Semt pazarlarına bardak menekşeler gelmeye başlamış bende geçen hafta rengini bilmediğim henüz tomurcukta olan bi tane aldım ama 1,5 hafta geçmesine rağmen sanki hiç açmaya niyeti yok gibi aynı duruyo. Yaprakları gayet sağlıklı sert canlı ama tomurcuklarda hiç gelişme yok. Gübre filan mı vermeliyim acaba. Okuduğum yerlerde tomurcuktan sonra gübre vermeyin yazıyo genelde. Çiçeklenme süreci ne kadar oluyor ki bardak menekşenin.

dağçiçeği 23-05-2013 18:37

Tomurcuklar biraz geç gelişiyor sabredin açacaktır.

SUDEM 24-05-2013 08:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağçiçeği (Mesaj 1159460)
Tomurcuklar biraz geç gelişiyor sabredin açacaktır.

bende yaprak aşıladım..bir haftayı geçti.çürüme ya da kuruma yok ama bir hareketlenme de yok..ne zaman çıkacak minik yapraklar...merakla heyecanla hergün sohbet ediyorum....Allahım bi gözükselerdi... :)

ngr33 24-05-2013 12:47

bir ben edinemedim şu güzellikten ya :( her hafta pazarda çiçek aramaktan yoruldum :(

abk 24-05-2013 13:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SUDEM (Mesaj 1159730)
bende yaprak aşıladım..bir haftayı geçti.çürüme ya da kuruma yok ama bir hareketlenme de yok..ne zaman çıkacak minik yapraklar...merakla heyecanla hergün sohbet ediyorum....Allahım bi gözükselerdi... :)

Üç hafta kadar önce suya koyduğum iki yaprak minik minik kökler oluşturmuş. Biraz daha sabredin, az kalmış. :)

SUDEM 24-05-2013 13:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi abk (Mesaj 1159882)
Üç hafta kadar önce suya koyduğum iki yaprak minik minik kökler oluşturmuş. Biraz daha sabredin, az kalmış. :)

***.heyecanla bekliyorum..

olcim 24-05-2013 13:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi züboli (Mesaj 1119699)
Bardak menekşelerim filizlerini çıkarttı.

Sayın züboli ,

Bu ilk resmin bize göre sol üst köşesinden dalı görünen çiçekli bitkinin adını biliyorsanız yazar mısınız ? Ben de var ancak adını bilmiyorum , latincesi sanırım red ineer gibi bişeydi :(

ngr33 24-05-2013 15:38

bana da yaprak ya da yumru gönderecek yardım sever bir arkadaş arıyorum .. lütfeen :)

yeşildente 27-05-2013 08:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi olcim (Mesaj 1159903)
Sayın züboli ,

Bu ilk resmin bize göre sol üst köşesinden dalı görünen çiçekli bitkinin adını biliyorsanız yazar mısınız ? Ben de var ancak adını bilmiyorum , latincesi sanırım red ineer gibi bişeydi :(

Japon Küpesi (Kohleria) diye biliyorum ama. Yapraktanda tam anlaşılmıyor. Siz bi aratıp bakın aynı çiçek mi?

yeşildente 29-05-2013 08:14

4 Eklenti(ler)
Veee bardak menekşemin açılış safhaları :)) rengide çok güzelmiş.

Emine Akman 02-06-2013 20:15

1 Eklenti(ler)
Bir arkadaşımın hediyesi olarak geldi bu çiçek bana da.

Eklenti 413146

Sımdıye dek neden dikkatimi çekmedi bu çiçek kendime şaştım ama sanırım dış mekan bitkisi olmadığı için. Ayıptır söylemesi benim gözüm hep dışarıda :p

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025