![]() |
Alıntı:
Bardak menekşe (Gloxinia) yumrulu kök olarak çiçek tohumu ve çiçek soğanı satan büyük marketlerde satılıyor bilginiz olsun |
Alıntı:
|
Çiçekçilerde bulamadım ama tavsiyeniz üzerine semt pazarlarına da bakacağım.
|
Arkadaşlar merhaba
Geçen bahardan beri edinemeyen bazı arkadaşlara kendi imkanlarımla üreterek ya da satınalarak gloxinia tedarik etmeye çalıştım ama hala edinemeyenler olduğunu görüyorum. Sitemize de üye olan çok ilgili bir arkadaşımız bu işleri yapıyor,ben de yeni tanıdım. Kendisine sizler için yumrulardan getirip getiremeyeceğini sordum, ilgileneceğini ve kesinleşince bilgi vereceğini söyledi. Ben Bauhaus'da yumru satışına rastlamadım, arkadaşımız getirince burada duyuracağım. Büyük marketlerin olmadığı illere buradan alıp göndermek sorunlu iş. Bitki çok kırılgan, en iyisi şimdiden yumruları tedarik edip, yetiştirmeniz...Başlığı takip edin.. |
|
Alıntı:
|
Şu an itibariyle var.
|
Sonunda Zengarden dan aldım gloxinia yumrularını. Bu gün saksıya dikimini yapacağım. İnşallah tez zamanda gelişirler.
|
4 Eklenti(ler)
Bardak menekşelerim filizlerini çıkarttı.
|
Benimde filizlendi ancak yumrusu çok küçük. Merak ediyorum çiçeklenirmi?
|
Alıntı:
|
Merhaba arkadaşlar..menekşe hayranıyım ama bu menekşe türüne aşık oldum :) boluda yaşıyorum ve malesef bulamadım burda..bana yardımcı olabilecek bir arkadas olursa cok dua edeceğim:)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Selamlar |
maalesef büyük market sıkıntısı var burada.. bir market var ama orada çiçek çeşidi yok gibi zaten :( imkanım olsa sırf bu çiçek için Ankara ya da İstanbul'a gitmek istiyorum ama imkanım yok ..yinede çok teşekkür ederim arkadaşlar..
|
Alıntı:
|
Alıntı:
çookk teşekkür ederim çok mutlu oldum.. aslında sitede yeni sayılmam uzun süredir sessiz takipteydim daha öncede arkadaşlara yardım etmiştiniz biliyorum..bu yardımlaşma için sizi gerçekten tebrik ediyorum :rolleyes: istanbula giden arkadaşlarım olursa onlarada haber vereceğim çok fena taktım bu menekşeye özellikle kırmızı beyaz olana o nasıl bir güzelliktir öyle Rabbim :) iletişim halinde olursak burdan çoookk çook mutlu olurum.. birde şuan metro marketlerde var mı acaba bu menekşeden bilgisi olan var mı?? |
Merhaba. 2 gün önce Metro marketten aldığım menekşelerimi diktim, birinin üstünde filizleri vardı bile :) çok seviyordum bir akrabada görmüştüm bir kaç sene evvel onlardan yapraktan bir türlü tutturamadık. Neyse ki en sonunda buldum :) darısı olmayanlara :)
|
Alıntı:
|
yeni aldığım gloxinia ?
2 Eklenti(ler)
Semt pazarlarına bardak menekşeler gelmeye başlamış bende geçen hafta rengini bilmediğim henüz tomurcukta olan bi tane aldım ama 1,5 hafta geçmesine rağmen sanki hiç açmaya niyeti yok gibi aynı duruyo. Yaprakları gayet sağlıklı sert canlı ama tomurcuklarda hiç gelişme yok. Gübre filan mı vermeliyim acaba. Okuduğum yerlerde tomurcuktan sonra gübre vermeyin yazıyo genelde. Çiçeklenme süreci ne kadar oluyor ki bardak menekşenin.
|
Tomurcuklar biraz geç gelişiyor sabredin açacaktır.
|
Alıntı:
bende yaprak aşıladım..bir haftayı geçti.çürüme ya da kuruma yok ama bir hareketlenme de yok..ne zaman çıkacak minik yapraklar...merakla heyecanla hergün sohbet ediyorum....Allahım bi gözükselerdi... :) |
bir ben edinemedim şu güzellikten ya :( her hafta pazarda çiçek aramaktan yoruldum :(
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bu ilk resmin bize göre sol üst köşesinden dalı görünen çiçekli bitkinin adını biliyorsanız yazar mısınız ? Ben de var ancak adını bilmiyorum , latincesi sanırım red ineer gibi bişeydi :( |
bana da yaprak ya da yumru gönderecek yardım sever bir arkadaş arıyorum .. lütfeen :)
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Veee bardak menekşemin açılış safhaları :)) rengide çok güzelmiş.
|
1 Eklenti(ler)
Bir arkadaşımın hediyesi olarak geldi bu çiçek bana da.
Eklenti 413146 Sımdıye dek neden dikkatimi çekmedi bu çiçek kendime şaştım ama sanırım dış mekan bitkisi olmadığı için. Ayıptır söylemesi benim gözüm hep dışarıda :p |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:16. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025