agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Bardak menekşe (Gloxinia) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/1368.htm)

redbullah 03-06-2013 09:22

Buda benim Bardak Menekşem..

1 Eklenti(ler)
Sizlere çiçeğimi sunuyorum..

Eklenti 413275

kılıçh 03-06-2013 09:34

redbullah sizinki ayrı bir güzelmiş....:o
ağzım açık kaldı..:D
tohum oluşturursa talibiyim bilmenizi isterim..;)

SUDEM 04-06-2013 13:11

bende :D

sarigoz 04-06-2013 16:20

1 Eklenti(ler)
Merhaba bardak menekse severler..Bende 8 Mart Kadinlar gunu dolayi anneme bir Gloxinia aldim.Mor beyaz renk ,lakin hala acmadi..Son hali..Sabredecegiz.Cogaltmak istiyorum..

eceyıldız 06-06-2013 11:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Canan (Mesaj 1141079)
Bu kadar üzülmeyin, Bauhaus'da görmedim şimdiye kadar ama gelirse ben size alır gönderirim, tabi sitede yenisiniz, güvenebilecekseniz, sonradan sıkıntı olmasın.

canan hanım merhaba;
bardak menekşeyi bende çok sevdim burada hatay'da hiç görmedim istanbul'da halam var nerede satılıyor bana yazarsanız halamı oraya yönlendireceğim. sizden isterdim ama halam daha kolay gönderir.**** alır buraya geldiğinde getirir diye sizden istemedim. sizden yetiştirilmesi ve çoğaltılması konusunda yardım isterim yardım ederseniz tabi. şimdiden teşekkürler....

eceyıldız 07-06-2013 08:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi redbullah (Mesaj 1164898)
Sizlere çiçeğimi sunuyorum..

Eklenti 413275

bende isterim...

kılıçh 07-06-2013 09:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SUDEM (Mesaj 1165507)
bende :D

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eceyıldız (Mesaj 1166734)
bende isterim...

hoop önde sıra var kaynak yapmayın..:D
daha sahipine bile sormadık bakalım bize verecek mi;)

esmus80 07-06-2013 15:34

benim gloxiniam ve diğer kızlarım

2 Eklenti(ler)
[attach]Eklenti 414876[/attach]

eceyıldız 07-06-2013 22:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kılıçh (Mesaj 1166736)
hoop önde sıra var kaynak yapmayın..:D
daha sahipine bile sormadık bakalım bize verecek mi;)

soralım o zaman

redbullah 08-06-2013 03:32

Menekşelerimden birkaçı..

5 Eklenti(ler)
Aslında renk tonları farklı ama herhalde flaş sanki aynı renk gibi gösteriyor..[ATTACH][ATTACH][ATTACH][ATTACH]Eklenti 415314[/ATTACH][/ATTACH][/ATTACH][/ATTACH]

redbullah 08-06-2013 04:11

Gübrenin marifeti..

Herkeze saygılar,selamlar.
Menekşelerim normal bir şekilde büyüyordu.Tarım dükkanından NİTRAT diye bir gübre aldım.Suda hemen eriyen,beyaz,boncuk boncuk birşey.Çiçeklerimin alt tabakları müşterek,yani uzun saksı altları var,ondan.Dördü bir arada.Her altlığa tahminen 50 gr.bu gübreden suda eritip döktüm.Yaprakları devasa olduğu gibi üzeride çiçek doldu.Bu gübre bir harikaymış.
Arkadaşlar tohum istemiş.Hemen yarın fırçayla karışık tozlaşma yapıcam.Epey tohum alacağımı umuyorum.Ama çapraşık tozlama olduğundan yeni renk ve şekilde çiçeklerde olabilir.Şans.

kılıçh 08-06-2013 07:29

çok teşekkür ederim sn redbullah...:D
bende hemen gübre almalıyım..;)

eceyıldız 08-06-2013 07:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi redbullah (Mesaj 1167196)
Menekşelerim normal bir şekilde büyüyordu.Tarım dükkanından NİTRAT diye bir gübre aldım.Suda hemen eriyen,beyaz,boncuk boncuk birşey.Çiçeklerimin alt tabakları müşterek,yani uzun saksı altları var,ondan.Dördü bir arada.Her altlığa tahminen 50 gr.bu gübreden suda eritip döktüm.Yaprakları devasa olduğu gibi üzeride çiçek doldu.Bu gübre bir harikaymış.
Arkadaşlar tohum istemiş.Hemen yarın fırçayla karışık tozlaşma yapıcam.Epey tohum alacağımı umuyorum.Ama çapraşık tozlama olduğundan yeni renk ve şekilde çiçeklerde olabilir.Şans.İsteyen tüm arkadaşlarada mektup zarfı ile yollıyacağım.Yaprak köklendirmeyi düşünüyorum.Olursa onlardanda yollarım.
Hoşçakalın..

şimdiden teşekkürler kolay gelsin bekliyoruz....

eceyıldız 08-06-2013 16:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi redbullah (Mesaj 1167196)
Arkadaşlar tohum istemiş.Hemen yarın fırçayla karışık tozlaşma yapıcam.Epey tohum alacağımı umuyorum.Ama çapraşık tozlama olduğundan yeni renk ve şekilde çiçeklerde olabilir.Şans.İsteyen tüm arkadaşlarada mektup zarfı ile yollıyacağım.Yaprak köklendirmeyi düşünüyorum.Olursa onlardanda yollarım.
Hoşçakalın..

bu dediğin gübre her çiçeye oluyormu acaba*

redbullah 09-06-2013 01:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eceyıldız (Mesaj 1167311)
bu dediğin gübre her çiçeye oluyormu acaba*

Ben aslında bu gübreyi ufak fidanlar var.Onların gelişmesi için almıştım.Zaten içeriği azot olduğundan bütün bitkilere iyi geliyor.

kılıçh 09-06-2013 09:42

arkadaşlar ben bardak menekşeden tohum üretmek istiyorum fakat her seferinde tohum üretmeden çiçek soluyor geride sadece kahverengi bir olgunlaşmamış tohum kesesi kalıyor sizce neyapmayılım ?

eceyıldız 10-06-2013 11:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi redbullah (Mesaj 1167475)
Ben aslında bu gübreyi ufak fidanlar var.Onların gelişmesi için almıştım.Zaten içeriği azot olduğundan bütün bitkilere iyi geliyor.

afrika menekşelerine de olur mu acaba?

redbullah 10-06-2013 12:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eceyıldız (Mesaj 1167903)
afrika menekşelerine de olur mu acaba?

Pek tabii olur.

eceyıldız 10-06-2013 21:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SUDEM (Mesaj 1167953)
çook naziksiniz..ben 2.sıradaydım unutulmasın lütfen :D

bende 3. sıradayım sabırsızlıkla bekliyorum...

eceyıldız 10-06-2013 21:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi redbullah (Mesaj 1167927)
Pek tabii olur.

o zaman en kısa zamanda bu gübreden almam lazım teşekkür ederim....

kılıçh 11-06-2013 07:12

haydaa benim soru arada kaynadı...:D
sn redbullah bardak menekşede tohumu nasıl üretiyorsunuz?

redbullah 12-06-2013 03:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kılıçh (Mesaj 1168303)
haydaa benim soru arada kaynadı...:D
sn redbullah bardak menekşede tohumu nasıl üretiyorsunuz?

Öncelikle döllüyeceğiniz çiçek katmersiz olacak.Buna katmerli veya katmersiz başka bir çiçekteki polenleri yumuşak bir suluboya fırçasıyla alarak dişi organın tepesine sürüyorsunuz.Dölliyeceğiniz çiçek yeni açmış olursa daha iyi olur.Sonrada bekliyeceksiniz.Zamanla çiçek düştüğü halde dip kısmı kalıyor.Onun iyice olgunlaşmasını bekleyin.
Ama size tavsiyem bu işle uğraşacağınıza çoğaltmayı yapraktan yapın derim.200 miligramlık süt kartonları var.Pipet giren deliğini 1,5 santim kadar genişletin.Su koyduktan sonra keskin bir aletle sapını kestiğiniz yaprağı buraya koyun.Az güneş gören,ama aydınlık bir yerde bekletin.Suyu eksildikçe tamamlayın.Kısa zamanda sapın ucunda yumru oluşuyor.Yani bu usulde yaprak ayası aydınlıkta kalacak.Sapı ise karanlıkta.
Kolay gelsin.

kılıçh 12-06-2013 09:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi redbullah (Mesaj 1168763)
Öncelikle döllüyeceğiniz çiçek katmersiz olacak.Buna katmerli veya katmersiz başka bir çiçekteki polenleri yumuşak bir suluboya fırçasıyla alarak dişi organın tepesine sürüyorsunuz.Dölliyeceğiniz çiçek yeni açmış olursa daha iyi olur.Sonrada bekliyeceksiniz.Zamanla çiçek düştüğü halde dip kısmı kalıyor.Onun iyice olgunlaşmasını bekleyin.
Ama size tavsiyem bu işle uğraşacağınıza çoğaltmayı yapraktan yapın derim.200 miligramlık süt kartonları var.Pipet giren deliğini 1,5 santim kadar genişletin.Su koyduktan sonra keskin bir aletle sapını kestiğiniz yaprağı buraya koyun.Az güneş gören,ama aydınlık bir yerde bekletin.Suyu eksildikçe tamamlayın.Kısa zamanda sapın ucunda yumru oluşuyor.Yani bu usulde yaprak ayası aydınlıkta kalacak.Sapı ise karanlıkta.
Kolay gelsin.

yani katmerli çiçekte olmuyor bu iş....:D
yaprak işini ise niye beceremedim diyorum demekkii bundanmış...:D
bunuda hemen deneyeceğim cevap için çok sağolun sn redbullah:D;)

redbullah 13-06-2013 07:22

Selamlar,saygılar..
Birde şunu belirteyim.Yaprak sapında küçükte olsa yumru oluştuğunda,bezelye tanesi kadar olduğunda bunu üzerindeki yaprakla birlikte normal bir saksıya dikin.Sulamayı alttan yapın.Zamanla bu ana yaprak kuruyabiliyor.Yumrusu o kadar küçükki meraklılar toprağı karıştırdığında göremiyorlar.İşte herkezi yanıltanda bu.Öldü,bitti diye üzerine başka çiçek ekiliyor.Bu olay -İzmir için-ekime kadar uygulanırsa küçük yapraklar filizleniyor.Kasımdan sonraya kalırsa su verildiğinde şubat-mart gibi filizleniyor.
Bir başka usul ise tıpkı Afrika Menekşesi gibi yaprağını verevine bir şekilde,yani yataya yakın,sap ucu en fazla 1 cm derinlikte olacak şekilde dikin.Toprakta nemli kalırsa bir müddet sonra filizleniyor.
Yaprak yeterli büyüklükte ise 3-4 parça enine jiletle dilimleyin,genişçe yayvan bir saksıdaki nemli tutacağınız toprağa,alt yüzeylerindeki kalın ana damar tamamen değecek şekilde serin,mesela uzunlamasına açacağınız ataş teli v.s uçlarını kıvırarak sabitleyin.Alttan(Yani saksı tabağından) su verdiğinizde zamanla her parça yaprağın altında,ana damar üzerinde bir,iki yumru oluşuyor.Ama ben her zaman suda köklendirmeyi tercih ediyorum
Hoşçakalın..

eceyıldız 13-06-2013 09:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi redbullah (Mesaj 1169167)
Selamlar,saygılar..
Birde şunu belirteyim.Yaprak sapında küçükte olsa yumru oluştuğunda,bezelye tanesi kadar olduğunda bunu üzerindeki yaprakla birlikte normal bir saksıya dikin.Sulamayı alttan yapın.Zamanla bu ana yaprak kuruyabiliyor.Yumrusu o kadar küçükki meraklılar toprağı karıştırdığında göremiyorlar.İşte herkezi yanıltanda bu.Öldü,bitti diye üzerine başka çiçek ekiliyor.Bu olay -İzmir için-ekime kadar uygulanırsa küçük yapraklar filizleniyor.Kasımdan sonraya kalırsa su verildiğinde şubat-mart gibi filizleniyor.
Bir başka usul ise tıpkı Afrika Menekşesi gibi yaprağını verevine bir şekilde,yani yataya yakın,sap ucu en fazla 1 cm derinlikte olacak şekilde dikin.Toprakta nemli kalırsa bir müddet sonra filizleniyor.
Yaprak yeterli büyüklükte ise 3-4 parça enine jiletle dilimleyin,genişçe yayvan bir saksıdaki nemli tutacağınız toprağa,alt yüzeylerindeki kalın ana damar tamamen değecek şekilde serin,mesela uzunlamasına açacağınız ataş teli v.s uçlarını kıvırarak sabitleyin.Alttan(Yani saksı tabağından) su verdiğinizde zamanla her parça yaprağın altında,ana damar üzerinde bir,iki yumru oluşuyor.Ama ben her zaman suda köklendirmeyi tercih ediyorum
Hoşçakalın..

bardak menekşe bulduğumda deneyeceğim. üretmek yetiştirmek kadar zevkli hatta daha fazla zevkli....

eceyıldız 13-06-2013 13:57

malesef bizim burada bardak menekşe bulma çalışmalarım sonuçsuz kaldı bir çok çiçekçiye sordum yok.

eceyıldız 14-06-2013 11:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi redbullah (Mesaj 1167927)
Pek tabii olur.

malesef burda o gübreden alamıyorum kilo ile satılmıyor....

çiçeksever 14-06-2013 14:46

1 Eklenti(ler)
İlk göz ağrım cinsinden bardak menekşeden bularak aldım.

esmus80 14-06-2013 15:27

2 tane karsılıklı büyük yaprakları dibe yakın yerden falcatayla kesip suya koyarsan hem yenilerinden üretirsin hemde bitki gücünü yaprak yerine çiçeğe verir dene bence

goodfriend 18-06-2013 15:00

Bardak Menekşem

2 Eklenti(ler)
Bu da benim bardak menekşem. İnternetten alıp dikmiştim. Şimdi çok güzel açtı. 3 tane almıştım biri çürüdü.Diğer ikisi hayatta.

Eklenti 418752

Eklenti 418753

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025