![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Ha unutmadan dinlenme dönemine girmek üzere aman aman bir gelişim hele çiçek beklememek lazım, önümüzdeki bahara artık. |
Sonunda saksıyı boşalttım. Dediğiniz gibi çıktı sn canan toprağın dibine doğru kök salmış ve iki tane fındık büyüklüğünde yumru olmuş. Toprağın yüzeyine daha yakın diktim bakalım yaprak da verecekmi.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sevgili Sbl80 kargoyu bugün çıkardım, içinde çam sakızı sürprizler de var, güle güle büyüt.
|
yaaa inanmıyorum.zaten bir sürü zahmet verdim.birde sürpriz göndermişsiniz.çok teşekkürler.urfadan bir isteğiniz olursa bende beklerim her zaman.
|
Alıntı:
|
çok teşekkür ederim.çok iyi olur bahause.başka bardak menekşe soğanı görürseniz haber verirseniz sevinirim.
|
canan hanım kargo elime ulaştı çok teşekkür ederim.bir kaç yaprak kırılmış o kadar.sürpriz hediyeler de koymuşsunuz çok incesiniz.hiç bir beklentisi olmadan sadece birilerini mutlu etmek için yaptığınız bu jestiniz insanlığın varlığına olan güvenimi tazeledi.çok sevindirdiniz beni.Allah ta sizi sevindirsin.
|
internetten bakacağım ama kısaca bakımından bahsedermisiniz?
|
Alıntı:
Başlıkta kırılan sapı köklendirebilen birileri vardı, inşallah atmamışsındır. Soğumuş kaynamış (tersi tabi :) )suya sapı dibe değmeyecek şekilde diye genel geçer bir tavsiye var. Orada iklim nasıl bilemiyorum ama Suz_i Dilara Van'da Eylül'de azar azar sulamayı kesip bitki sararıp kuruduktan sonra budayıp, serin ve karanlık bir yere kaldırın, Şubat'ta azar azar sulayarak uyandırın demişti. Halinden de anlayacağın gibi uyumak isteyecek yakında. Bakalım Ayşe görürse belki onunda ekleyip düzeltecekleri olur, ben bu kadar söyleyebiliyorum. Umarım bahara bolca çiçeklenip seni sevindirir. Bir iki güne kadar Bauhaus'a gideceğim, kalmışsa alırım ama iyi durumda olacaklarını sanmam arkadaşım. Güzel dualarına teşekkürler, umutsuz olma insanlığın ölmesi öyle kolay değil :) Doğa dostları yeter... |
Bende istiyorum bu çiçekten ama hiç bir yerde satışta olanını bulamıyorum. Sanırım soğanların ekim zamanı şubatmış. Saksılı olarak satış yapan site biliyor musunuz?
|
Saksılı olarak baharda tüm çiçekçilerde bol bol satılıyor Sn resul22, bu aralar bulmanız biraz zor.
|
Alıntı:
|
Suda köklendirdiğim yaprağı iki ay önce diktim. Hala aynı duruyo 15 gün önce meraktan kenarını açıp baktım iki yumru olmuştu. Yaprakta hiç bozulma yok ilerleme de yok.
|
Alıntı:
|
Daha önceleri ilgimi çekmeyen bu bitkiyle, sayenizde ilkbaharda soğan olarak tanıştım (önceki sayfalarda fotoğrafları var). Kırmızı olanı yeşerdi, yaprakları büyüdü. Çiçek falan açmadı, kendi kendine eğleniyor.
Beyaz olan çok uzun süre sonra, tam ümidimi kesmişken yeşerdi, yaprakları hızla büyüdü. Sonra aynı hızla sarardı kurudu. Soğanı sağlam olduğundan sulamayı kesip saksıyı bir kenara kaldırdım. Sulanmayan bu saksıda bir hafta kadar önce tekrar yeşermeye başladı. Kendisine 'su vereyim mi, vermeyim mi, ne istiyorsun, derdin ne?' diye soruyorum. Gerçekten ne istediğini anlayamıyorum. Artık kendi haline bırakıyorum. Ne yapmak istiyorsa onu yapsın... |
Re: selam
bir sorum olucak sana nasıl bir toprağa dikmeliyim ve hemen dikmeklazımmı yoksa birazdaha köklenmesini beklemelimiyim.
|
iyi bayramlar
herkese iyi bayramlar arkadaşlar geçen sene siteyi keşfetmiş olsaydım keşke bende vandaydım.suzi dilara hanımla tanışmayı isterdim.
|
Merhabalar hepinize,
Benim gloxiniam iki ay önce ben evde olmadığım için kurumuş,ben döndüğümde sulamıştım ve canlanmıştı.Yavaş yavaş gelişiyor derken bu gün baktım ki tomurcuklaniyor.Bu dönem dinlenme dönemi diye biliyordum.Acaba kuruduğu için dinlenme dönemini atlamışmı oldu? Şimdi çiçeklenmesi bir sorun yaratır mı ? |
canan hanım elinizde çoğaltılmış var mı bilemedim ama soğan bulma şansınız olur mu oralarda? benim yaşadığım yerde yok da..
|
Alıntı:
|
çok teşekkür ederim haber bekleyeceğim sizden
|
1 Eklenti(ler)
Kışın bu soğuğunda biraz içiniz ısınsın.
5-6 taneden biri çiçek açmak üzere. |
Bu çiçeği geçen yıldan beri almak istiyorum fakat bir türlü ulaşamıyorum. Sormadığım çiçekçi kalmadı. Eğer bir markette satışa çıkarsa lütfen bana mesaj atın. Ben Denizli'de bulamıyorum çünkü. İlgilenenlere şimdiden teşekkürler.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:40. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025