agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Bardak menekşe (Gloxinia) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/1368.htm)

Canan 19-09-2012 19:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ayşe Derin (Mesaj 1020717)
İyi de arkadaşım aydınlık güneşsiz ortam deniyordu, ben bir de önüne bariyer koydum.Varmış bir hata işte.Yumru çok derinde değil ama yine 1 cm vardır, tekrar deşmeyeyim artık değil mi?
Lithopslarım, echeveriam geldiiii !!!
Çimlenen kaktüslerin sayısı 30 oldu, 5 mm boydalar.Büyüklerinse üzerinde bıraksam bir o kadar toz olacak.
Deşmeyim dedim durur muyum ? Yeşermişler :)))

Evet varmış bir terslik tabi ben dört saksıyı küt diye kaybetmedim, deneme yanılma oldu da anladım huyunu suyunu. Başlıklarda bakım önerileri doğru olmayabiliyor. Bitkileri iyi takip etmek lazım. 1 cm sorun değil bence de , güneş yetmemiş belliki. Koy şıkır şıkır filtreli güneşe bakalım ne yapacak? Echeverian harika ama sanırım başlığında okumuştum uçlarındaki renk boya galiba. Ben de az daha alacaktım, çiçekleri çok güzel. Hele lithopslar bir uzaylı acaip değişik şeyler. Güle güle büyüt hepsini arkadaşım.

Canan 19-09-2012 19:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ayşe Derin (Mesaj 1020734)
Boya mııı?:( Ama bunun fiyatı diğerlerinden çok farklıymış, marketteki görevli ithal demiş, umarım yanılmayız.Aslında bitkilere gıda boyası koymak aklıma geliyordu da, vicdanım kabul etmiyordu.
Teşekkür ederim umarım ziyansız büyürler.
Benim de siteden bakım önerileri diye okuyup uygulayınca son derece olumsuz sonuçlar aldığım oldu.Mutlaka ayrıntılarda gizli olan ve yaparken farketmediğimiz incelikler var.

Yok yok üzülme zararı yok sanırım, kazımakla değil ama zamanla çıkıyormuş. sen de okursun. Bitki kayıplarını abartmamak lazım, maydonozuda biz yetiştirip söküp yiyoruz, o zavallı da bitki :) Bilerek zarar vermemek için fasikül fasikül okuyoruz ya.

şehzade 19-09-2012 22:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Canan (Mesaj 1020709)
Bir ay uzun zaman bence de birşeyler çıkması lazımdı, yaprak sapı ucu sadece birkaç mm bakın cm değil, toprak altında olacak bir de iyi güneş alması lazım.

Doğru söylüyosunuz hiç böyle düşünmemiştim ben biraz derine ektim galiba yarın mutlaka kurcalarım. Teşekkürler.

Canan 20-09-2012 09:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi şehzade (Mesaj 1020837)
Doğru söylüyosunuz hiç böyle düşünmemiştim ben biraz derine ektim galiba yarın mutlaka kurcalarım. Teşekkürler.

Kurcalamak doğru olur mu bilmiyorum ama neden uzun sürdüğünün bir açıklaması olabilir, gömülüp kalmaz herhalde çıkar. Kolay gelsin, büyüdüğünde fotolarını görmek isteriz...

sbl80 21-09-2012 00:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Canan (Mesaj 1020528)
Merhaba, bu arada soğan oldu kocaman :) Dallarının kırılmasını göze alarak onu gönderebilirim veya
bir tane köklü yaprak. Hangisi olsun...? http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...ri/28159-2.htm
bu linkte 55.mesajda elimdekilerin durumu var, seçebilirsin. Yolda hangisinin şansı varsa o olsun bence ama renk bilmiyorum, büyük olasılıkla hepsi mor kenarları beyaz.. kargo kaç günde ulaşır? Kars'a karışık kargo göndermiştim, 5 gün sürdü, kayıplar var, bardak menekşe yaprakları da dahil, dikkat edelim.

soğan olsa olurmu?ne kadar büyük olursa o kadar iyi benim için.sabırsızlanıyorum.çok teşekkür ederim.yurtiçi kargo çabuk oluyor onunla ödemeli olarak gönderir misiniz.size çok minnetar olurum.çok teşekkürler

Canan 21-09-2012 08:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sbl80 (Mesaj 1021383)
soğan olsa olurmu?ne kadar büyük olursa o kadar iyi benim için.sabırsızlanıyorum.çok teşekkür ederim.yurtiçi kargo çabuk oluyor onunla ödemeli olarak gönderir misiniz.size çok minnetar olurum.çok teşekkürler

Peki kardeşim, dallı olanı gönderiyorum, Yurtiçi Kargo ile ama pazartesi göndereceğim araya pazar günü girmesin. Nete çok giremiyorsun sanırım, o güne kadar aklında başka birşey varsa söyle, isteyebilirsin, kargoya değsin. Görüşürüz...
Ha unutmadan dinlenme dönemine girmek üzere aman aman bir gelişim hele çiçek beklememek lazım, önümüzdeki bahara artık.

şehzade 21-09-2012 11:18

Sonunda saksıyı boşalttım. Dediğiniz gibi çıktı sn canan toprağın dibine doğru kök salmış ve iki tane fındık büyüklüğünde yumru olmuş. Toprağın yüzeyine daha yakın diktim bakalım yaprak da verecekmi.

Canan 21-09-2012 11:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi şehzade (Mesaj 1021532)
Sonunda saksıyı boşalttım. Dediğiniz gibi çıktı sn canan toprağın dibine doğru kök salmış ve iki tane fındık büyüklüğünde yumru olmuş. Toprağın yüzeyine daha yakın diktim bakalım yaprak da verecekmi.

Bravo derinlerde iyi çalışmış :) Şimdi güneşi alabileceği bir yere koyarsanız kesinlikle yapraklarını çıkarır merak etmeyin ama malum dinlenme dönemine girecekler, kelli felli birşey beklemeyin.

sbl80 21-09-2012 13:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Canan (Mesaj 1021460)
Peki kardeşim, dallı olanı gönderiyorum, Yurtiçi Kargo ile ama pazartesi göndereceğim araya pazar günü girmesin. Nete çok giremiyorsun sanırım, o güne kadar aklında başka birşey varsa söyle, isteyebilirsin, kargoya değsin. Görüşürüz...
Ha unutmadan dinlenme dönemine girmek üzere aman aman bir gelişim hele çiçek beklememek lazım, önümüzdeki bahara artık.

çok teşekkür ederim.bekliyorum

Canan 24-09-2012 22:25

Sevgili Sbl80 kargoyu bugün çıkardım, içinde çam sakızı sürprizler de var, güle güle büyüt.

sbl80 25-09-2012 08:35

yaaa inanmıyorum.zaten bir sürü zahmet verdim.birde sürpriz göndermişsiniz.çok teşekkürler.urfadan bir isteğiniz olursa bende beklerim her zaman.

Canan 25-09-2012 10:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sbl80 (Mesaj 1023046)
yaaa inanmıyorum.zaten bir sürü zahmet verdim.birde sürpriz göndermişsiniz.çok teşekkürler.urfadan bir isteğiniz olursa bende beklerim her zaman.

Ne zahmeti ben seve seve yapıyorum ve hep diyorum. Bir bitkiye ulaşamayan arkadaşlar Bauhaus bana yakın, alır gönderirim hiç sorun değil. Özellikle büyük yapı market ve seraların olmadığı kentlerdeki arkadaşlar için yaparım. Urfa'ya sevgilerimle...

sbl80 26-09-2012 08:37

çok teşekkür ederim.çok iyi olur bahause.başka bardak menekşe soğanı görürseniz haber verirseniz sevinirim.

sbl80 26-09-2012 19:20

canan hanım kargo elime ulaştı çok teşekkür ederim.bir kaç yaprak kırılmış o kadar.sürpriz hediyeler de koymuşsunuz çok incesiniz.hiç bir beklentisi olmadan sadece birilerini mutlu etmek için yaptığınız bu jestiniz insanlığın varlığına olan güvenimi tazeledi.çok sevindirdiniz beni.Allah ta sizi sevindirsin.

sbl80 26-09-2012 19:21

internetten bakacağım ama kısaca bakımından bahsedermisiniz?

Canan 26-09-2012 19:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sbl80 (Mesaj 1023896)
internetten bakacağım ama kısaca bakımından bahsedermisiniz?

Eveeet asıl iş şimdi başlıyor çünkü bu başlıkta olan bilgilerle ve el yordamı bakmaya devam edeceğiz :) Kaynak sınırlı...Bu başlıkta özellikle Suz-i Dilara'nın ve FüsunANK ın yazdıklarını okumanı öneririm, bizde Ayşe'yle bakımını öğrenmeye çalışıyoruz o yüzden seni yanıltmak istemem. Su ihtiyacı diğer bitkiler gibi, perde arkası kırık güneş seviyor, ben onu gübrelemedim, uyumadan gübrelenirse iyi olur.
Başlıkta kırılan sapı köklendirebilen birileri vardı, inşallah atmamışsındır. Soğumuş kaynamış (tersi tabi :) )suya sapı dibe değmeyecek şekilde diye genel geçer bir tavsiye var. Orada iklim nasıl bilemiyorum ama Suz_i Dilara Van'da Eylül'de azar azar sulamayı kesip bitki sararıp kuruduktan sonra budayıp, serin ve karanlık bir yere kaldırın, Şubat'ta azar azar sulayarak uyandırın demişti. Halinden de anlayacağın gibi uyumak isteyecek yakında. Bakalım Ayşe görürse belki onunda ekleyip düzeltecekleri olur, ben bu kadar söyleyebiliyorum. Umarım bahara bolca çiçeklenip seni sevindirir. Bir iki güne kadar Bauhaus'a gideceğim, kalmışsa alırım ama iyi durumda olacaklarını sanmam arkadaşım. Güzel dualarına teşekkürler, umutsuz olma insanlığın ölmesi öyle kolay değil :) Doğa dostları yeter...

resul22 02-10-2012 09:34

Bende istiyorum bu çiçekten ama hiç bir yerde satışta olanını bulamıyorum. Sanırım soğanların ekim zamanı şubatmış. Saksılı olarak satış yapan site biliyor musunuz?

sakdag 02-10-2012 09:39

Saksılı olarak baharda tüm çiçekçilerde bol bol satılıyor Sn resul22, bu aralar bulmanız biraz zor.

resul22 02-10-2012 09:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1026011)
Saksılı olarak baharda tüm çiçekçilerde bol bol satılıyor Sn resul22, bu aralar bulmanız biraz zor.

Desenize baharı beklemek zorundayım. :(

şehzade 09-10-2012 10:10

Suda köklendirdiğim yaprağı iki ay önce diktim. Hala aynı duruyo 15 gün önce meraktan kenarını açıp baktım iki yumru olmuştu. Yaprakta hiç bozulma yok ilerleme de yok.

Canan 09-10-2012 21:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi şehzade (Mesaj 1029471)
Suda köklendirdiğim yaprağı iki ay önce diktim. Hala aynı duruyo 15 gün önce meraktan kenarını açıp baktım iki yumru olmuştu. Yaprakta hiç bozulma yok ilerleme de yok.

Genel olarak Ayşe ve benimkilerde durağan, ben o yüzden balkona çıkardım, kasım sonu gibi nasılsa sulamayı keseceğim diye. Fakat annemin kapalı balkonda duran Gloxiniası gonca yapmış, onunki de ilk geldiğinde bizimki gibi dal yaprak ne varsa çürütmüştü, annemde saksıyı bir kenara atmış ve unutmuş, bir ay sonra falan herhalde tesadüfen görmüş topraktan yaprak çıktığını, ben anlamadım bu bitkiyi....

Güzin Çakar 10-10-2012 09:52

Daha önceleri ilgimi çekmeyen bu bitkiyle, sayenizde ilkbaharda soğan olarak tanıştım (önceki sayfalarda fotoğrafları var). Kırmızı olanı yeşerdi, yaprakları büyüdü. Çiçek falan açmadı, kendi kendine eğleniyor.
Beyaz olan çok uzun süre sonra, tam ümidimi kesmişken yeşerdi, yaprakları hızla büyüdü. Sonra aynı hızla sarardı kurudu. Soğanı sağlam olduğundan sulamayı kesip saksıyı bir kenara kaldırdım. Sulanmayan bu saksıda bir hafta kadar önce tekrar yeşermeye başladı. Kendisine 'su vereyim mi, vermeyim mi, ne istiyorsun, derdin ne?' diye soruyorum. Gerçekten ne istediğini anlayamıyorum. Artık kendi haline bırakıyorum. Ne yapmak istiyorsa onu yapsın...

kastamonuluyum 10-10-2012 12:37

Re: selam

bir sorum olucak sana nasıl bir toprağa dikmeliyim ve hemen dikmeklazımmı yoksa birazdaha köklenmesini beklemelimiyim.

sbl80 25-10-2012 11:34

iyi bayramlar

herkese iyi bayramlar arkadaşlar geçen sene siteyi keşfetmiş olsaydım keşke bende vandaydım.suzi dilara hanımla tanışmayı isterdim.

dağçiçeği 30-10-2012 06:31

Merhabalar hepinize,
Benim gloxiniam iki ay önce ben evde olmadığım için kurumuş,ben döndüğümde sulamıştım ve canlanmıştı.Yavaş yavaş gelişiyor derken bu gün baktım ki tomurcuklaniyor.Bu dönem dinlenme dönemi diye biliyordum.Acaba kuruduğu için dinlenme dönemini atlamışmı oldu? Şimdi çiçeklenmesi bir sorun yaratır mı ?

cherry 17-12-2012 17:28

canan hanım elinizde çoğaltılmış var mı bilemedim ama soğan bulma şansınız olur mu oralarda? benim yaşadığım yerde yok da..

Canan 17-12-2012 23:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cherry (Mesaj 1070083)
canan hanım elinizde çoğaltılmış var mı bilemedim ama soğan bulma şansınız olur mu oralarda? benim yaşadığım yerde yok da..

Sayın Cherry biliyorsunuz bu mevsimde uykuda gibiler, elimdekiler yaşıyor mu bilemiyorum, baharda göreceğiz. Bu arada Bauhaus'a her gittiğimde mutlaka yumru gelmişmi diye bakıyorum ama maalesef henüz görmedim. Eğer satışa çıkarılmış yumru görürsem burada duyurup isteyenlere göndereceğim. En kötü ihtimal benimkiler baharda uyanır, duruma bakar paylaşırız veya yine markete gelince isteyenlere alır gönderirim. Haberleşelim...

cherry 19-12-2012 13:58

çok teşekkür ederim haber bekleyeceğim sizden

çiçeksever 16-01-2013 12:50

1 Eklenti(ler)
Kışın bu soğuğunda biraz içiniz ısınsın.
5-6 taneden biri çiçek açmak üzere.

goodfriend 16-01-2013 14:19

Bu çiçeği geçen yıldan beri almak istiyorum fakat bir türlü ulaşamıyorum. Sormadığım çiçekçi kalmadı. Eğer bir markette satışa çıkarsa lütfen bana mesaj atın. Ben Denizli'de bulamıyorum çünkü. İlgilenenlere şimdiden teşekkürler.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025