![]() |
Çok teşekkür ederim Redbullah Hocam, o şeffaf kabı sadece sulama amaçlı içine koymuşum hemen bu gün dediğiniz gibi keseceğim. Daha çok yavru var Hocam ama büyümüyorlar :( ...
Yapraktan üretmeye gelince ben başarılı olamıyorum malesef Sevgili Masallale toprağa atsa köklenip yumru yapıyor maşallah o benim için bir çok renk yavrulattı sağolsun. Ama ben yeni aldığım bu gloxsinyadan yine bir yaprak ekeyim belki bu sefer olur... |
1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar..Bu yıl bende edindi bu güzelden.Aslında geçen yıl almıştım fakat fotograflamadan es geçti.Bu yıl bir güzeli daha arkadaşlarına eklendi..
Şimdilik sadece tekini ekliyorum.Diğerini makinede oldugu için daha sonra. |
eceyıldız miniklerin çok tatli maşallah..buyusunler cogalsinlarda bizimle de paylasin inşallah..
|
İnşallah ngr33, daha çok var ama büyümüyorlar ne yapacağımı bilmiyorum vallahi şaştım kaldım....
|
1 Eklenti(ler)
Merhabalar arkdaşlar..
Söz verdiğim gibi değier güzeli de fotografladım şükür. Elbette katmerlisii de edinmek istesemde.bulundugum bölgede o tür yok.. |
Katmerlisinden 2-3 sene evvel Eminönünden almıştım.Fakat bence bu tek katlılar katmerlilerden dayanıklı.Geçen sene aldığım 5 saksıdan 2 tane kaldı.
|
Sayin ozlemsoylu ve redbullah tavsiyeleriniz icin cok tesekkur ediyorum.bunlari dikkate alarak bakim yapacagim.cicekler benim icin cok onemli.kaybetmek istemiyorum.
|
Sayin ozlemsoylu ve redbullah ikinizede vermis oldugunuz bilgilerden dolayi tesekur ederim.bunlari dikkate alarak uygulama yapacagim.insallah sonucta guzel olur.bardak meneksenin buralarda harika cesitleri var.almamak icin kendimi zor tutuyorum.simdilik bir tane yeter diyorum.
|
Sayın çiçeksever.teşekkürler..Tekli olanlar gerçekten çok dayanıklı.Maşallahları var şu an için..
|
1 Eklenti(ler)
Bu da son hali...
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba bunlari yeni edindim.uc ayri renk diye aldim.birinin tumtomurcuklari acmadan kurumus neden olmus napmaliyim onlari koparmali miyim ??
|
Gloxsinyalarım...
3 Eklenti(ler)
Bir ay önce aldığım kırmızı gloxsinyaya yalnız kalmasın diye arkadaş aldım... Mor olanını rengini bilmeden aldım sürpriz oldu çok sevindim mor olmasına...
BU yılki ilk gloxsinya kırmızı melek... Eklenti 506369 Sürpriz gloxsinya mor melek... Eklenti 506370 kırmızı beyaz biyeli ebruli melek... Eklenti 506371 |
3 Eklenti(ler)
Çiçeksever olur da gloksinyasız olur mu?.2 Hafta önce Eskişehir'e gittim.Pazardan 3 tane 10 liraya ve başka birinden 5 liraya 4 tane aldım.Birini kaynanama hediye ettim.
|
1 Eklenti(ler)
Bardak meneksemin birinin yapraklari soldu tek dal kaldi bugun..noluyor acaba menekseme :(
Bu dalda yarin gidebilir :( Yanyana 3 menekseler sma bu neden boyle oldu kj :( napmaliyim bir bilen yok mu ? |
12.07.2014 tarihinde 3 tane katmerli gloxinia aldım ben de..
Dış mekan bitkisi almak istediğim için cam önüne dışarıya koyacagımı belirterek bakımını sordum çiçekçiye. "Direk güneş almıyorsa dışarıda cam önünde durabilir" dedi.. Sonra buradan araştırdıgımda genelde iç mekanda bakıldıgını farkettim. Şu an içerideler ama aslında yerim yok. Uzun cam önü saksıya üçünü yanyana diktim ve içeride çok yer kaplıyor. Gloxiniaları dışarıda yetiştireniniz var mı?? İstanbul gündüz 26-27 derecelere çıkıyor. Ancak cam önüne koymak istediğim yerin üst katın çıkma tavanı sayesinde direk güneş ışıgı alma sorunu yok. Ne dersiniz çıkarayım mı bardakları dışarıya ?? |
Alıntı:
|
Mucize gloxsinya yaprakları...
4 Eklenti(ler)
Arkadaşlar şimdi bir mucizeye tanık olacaksınız bu fotolar masallale arkadaşımızın kendi yükleyemediği için bana yolladı inşallah ben yükleyebilirim...
Eklenti 510541 bu yaprakların köklerinde de öyle yumrular ve yavrular var ekildikten sonra da yapraklardan yavru ve yumru vermeye devam ettiler... Eklenti 510542 Redbullah Hocam nerdesin yardımın lazım ne yapalım bütün yapraklar bu durumda... Eklenti 510543 Maşallah Masallale elini hangi yaprağa dokundurduysa öyle çoştu... Eklenti 510544 Bense ne yaptımsa başaramadım :( Evet arkadaşlar bu konuda bilgisi ve fikri olan varsa yazsın lütfen... |
Lusoari benimde cok bi bilgim yok ama kisin fazla yagmur yagarsa ve cok ruzgar cikarsa o Menekseler buna dayanamaz :(
|
Kış aylarını dışarıda geçirmeleri doğru olmaz. En güzeli sonbaharda uykuya geçerken içeri alıp serin ve kuru bir köşede uykuya yatmalarını beklemek.
|
Sayın Eceyıldız,dikilen yapraktan çıkan bu sürgünler esas köklendirilmek istenen kökün gelişimini yavaşlatır.Ben olsam onları temizlerdim.Ama illa onlarıda yetiştireceğim diyorsanız,ana yapraktan enine bir şekilde keserek sürgünlü bölgeyi ayırın.Keserken ana damardan çıkan yan damarlara mümkün mertebe zarar vermeyin.Kesim işlemi düz değilde yanlara açılan damarların üst kenarları boyunca geniş açılı "V" şeklinde olsun.Kestiğiniz yere çürümemesi için,kömür tozu veya kükürt sürün.Kestiğiniz yerle sap arasında kalanları temizleyin.Kesilen parçayı sürgünler üste gelmek üzere yarım santim derinliğe bir saksıya dikin.Üzerlerine direk su vermeyin.Saksının kenarından toprağı nemli tutacak kadar olsun.Şu halleriyle daha kökleri yoktur ama o küçücük yumruları en kısa zamanda kök yaparlar.Kolay gelsin..
|
fotoğraf çekiyorum sevgili redbullah ama sanırım makinanın azizliğinden olsa gerek ssayfaya yükleyemiyorum. yapraktaki yumrular büyüyor hızla. diptende minik yapraklar belirdi bile. birkaç tanesini tavsiyenize uygun biçimde dikeceğim. umarım başarılı olurum
|
Alıntı:
Yinede ben uzaktan yanılıyor olabilirim.Bir başka sebep Trips denilen böcekler olabilir.Örümcekleride tripsleride bir mercekle dikkatlice incelerseniz görebilirsiniz.Tripsler küçücük çekirge gibi zıplayan böceklerdir.Şayet trips varsa mücadele epey zor.Tripsler için ilgili tarım ilacı gerekir.Bir başka mücadele ise kurtarması zor ama,bitkiyi özenle toprağından çıkarıcaksınız.Çeşmenin altında nazikçe,yaprakları saplarını,yumrusunu yıkayacaksınız.Daha sonra yarım litre suya bir yemek kaşığı koyduğunuz oksijenli suda çalkalıyacaksınız.Orta sert bir fırça ile özellikle yumruyu ve köklerini temizleyin.Aynı işlemi saplara ve yaprak ayalarınada yapın.Daha sonra tekrar çeşmede hafifçe durulayınYepyeni bir saksıya,yepyeni bir toprakla tekrar ekin. Ben size en kötülerini anlattım.Başka sebepte olabilir.Her hangi bir bitkide kötüleme başladıysa önce sulama rejimini değiştirin.Miktar ve zamanlamasını yeniden ayarlayın.Düzelmezse yerini,ışık ve havalanması farklı olabilecek şekilde değiştirin.Olmadı toprağını değiştirin. Esenlikler diliyorum. |
Sayın Redbullah hocam, ektiğim tohumlardan geriye sadece 5 fide kaldı çıkan bütün fideler aşırı sıcağa dayanamadı ve öldü bu 5 fide de sıcağı atlatabilirse bu ay son zaten inşallah yaşayacaklar... Sanırım iklim itibarı ile tohumları geç ektim çıkan fidelerin gelişme dönemi buranın en sıcak günlerine denk geldi ve aşırı sıcak ve nemli havaya dayanamadılar... Bende kalan tohumları önümüzdeki yıl ekersem çıkarlar değil mi.
Satın aldığım 3 gloxsinyanın durumu iyi çok şükür yavaşta olsa sürekli çiçeklenip beni mutlu ediyorlar... Herkese selamlar sevgiler iyi günler. |
Alıntı:
Çok uzun senelerdir gloxinia yetiştiriyorum ama bu bitkiyi tohumdan yetiştirmek ayrı bir başarıdır. Ben topladığım tohumları iyice kuruttuktan sonra, ocak ayının ikinci haftasından itibaren geniş bir kaba serpiştirip üzerini streç film ile kapatıp güneş gören cam önüne yerleştiriyorum, bu işlem sonucu ortalama bir ile iki hafta sonra filizler meydana geliyor ve yavaş yavaş streç filmi kaldırmak gerekiyor. Havalar iyice ısınana kadar ( hazirana kadar mesela ) oldukları yerde kalabilirler ama tohumları ekerken sık ekmemeye çalışın her biri beşer cm birbirlerinden uzak olsalar yeterli, eğer çok sık olurlarsada seyreltme işlemi yapılmalı. Genç fideler ikişer yapraklarını verdikten sonra dozaşı azaltılmış azot oranı yüksek bitki besini ile takviye yapmak faydalı olacaktır ama elinizde yoksa yapmasanızda olabilir. Eylül ayının 10undan itibaren küçük fideler kış uykusuna yatmadan önce minik bir kaşık yardımı ile çok büyük olmayan esas saksılarına şaşırtılıp normal bakımlarına devam edilebilir. |
1 Eklenti(ler)
Buda bu sene kendiliğinden özensiz bir şekilde tohumdan yetişen bir gloxinia tam ayrı bir saksıya alınabilecek büyüklükte.
Örnek olması için paylaşmak istedim. |
Alıntı:
Bol çiçekler,bol,bol mutluluklar... |
Sayın Lusoari ve Sayın Redbullah bilgilendirme için çok teşekkür ederim tavsiyelerinize uyacağım tekrar teşekkürler.
|
mucize meleğim
2 Eklenti(ler)
iki farklı gloksinyayı verev keserek iple bağladım. kökler yumrular belirdi ve iki yaprak birbirine kaynamış durumda
|
İyi akşamlar. Bir ay kadar önce satın aldığım bardak menekşem günden güne sararıyordu, bu gün sulamadan önce toprağın saksıdan dağılmadan çıkacağını farkedip çıkarttığımda toprakta solucanlar ve ince beyaz kurtlar gördüm. Sizce toprak değişimi yapmalı mıyım ? Solucanları çiçeğe zarar vermeden yok etmenin bir yöntemi var mı?
|
Gloksinyalarımın tomurcukları kuruyor Redbullah hocam Sayın Lusori ve bu konuda bilgi sahibi olan değerli dostlar yardımınıza ihtiyacım var...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:16. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025