![]() |
Alıntı:
(Rukiyeözgür hanım,desenize sizin o plastik saksıda tanesi 5.95 ten servet yatıyor.:p) Esenlikler diliyorum.. |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Esenlikler diliyorum.. Eklenti 482707 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sürprizz,,, geçen günkü yeni denememde bir önceki ektiğim tohumları fısfıslamış tekrar kapatmıştım bilin bakalım şimdi fısfıslama gittiğimde ne gördüm minik minik yeşillikler gloksinya bebişlerim çıkmış galiba :D
|
maşallah sevgili eceyıldız gözün aydin ;)
büyüsünler hayirlisiyla inşallah.. forumda gloxinia patlaması olacak gibi görünüyor.. umarım bir tanede benim kismetime düşer denen edemeyeceğim ;) |
Alıntı:
Dun migtosa gittim ordada yok saksida ve tohum olarakda hepsini inceledim fakat yoktu:( Diger kipada umudum insallah vardir.. Burada metro yok maalesef.. Esenlikler benden.. |
3 Eklenti(ler)
İşte nazlı bardak menekşemle geldiğim son durum. ;) Rengini gösterdi şükürler olsun.Ancak tam sefasını sürme vaktindeyken açılmak üzere olan bazı tomurcukların tepesinin büzüştüğünü,kuruyacak gibi olduğunu gördüm..:( suyuna, ışığına o kadar da dikkat ediyorum oysa..sağlıkla çiçeklenme sürecini tamamlamaları için neler yapabilirim?
Şimdiden teşekkürler. Eklenti 481712 Eklenti 481713 Eklenti 481714 |
sevgili SUDEM gözün aydin..rengi çok tatli tam menekşe rengi..inşallah birsey olmadan açar tüm tomurcuklar..
|
Herkese merhaba..Benimde bir bardak menekşem var.Annem vermişti ama kışın bütün yapraklarını döktü annem bahara doğru tekrar çıkarır yumrusu var demişti ama hala hiçbir kıpırtı yok yerinide değiştirdim. Acaba ölmüş olabilirmi?Nasıl anlayabilirim..
|
Alıntı:
Esenlikler dilerim.. |
Alıntı:
|
Sayın Redbullah,
Bana bir öneri sunmamışsınız :( Bende "çiftçi sabrı yok" diye mahrum mu ettiniz bilgi ve tecrübelerinizden.. :confused: |
Alıntı:
Esenlikler diliyorum.. |
zamansız olsa da başardım sanırım..sizin destek ve önerileriniz kıymetli.ya kurursa diye gerçekten fazla sulamış olabilirim bu çiçeklenme döneminde..dikkat ederim..çiçek coşturan gübrem var onuda kullanırım.çiçekler bu boyuttayken sulamayı alttan mı yoksa üstten mi yapmamaı önerirsiniz?
|
Alıntı:
Esenlikler diliyorum. |
Sayın Redbullah hocam, okuyup üflemeniz olumlu sonuç verdi çok şükür... Bebişlerim beni mutlu etti ama daha ne kadar üstü kapalı olacaklar ve ne zamana kadar fısfısla sulamaya devam edeceğim. Daha çok minikler fotolarını çekemiyorum.
|
Alıntı:
Sayın eceyıldız,yukarıda verdiğim linki tıklarsanız her konuda çok güzel bilgilere ulaşabilirsiniz.Ben bile bilmediğim,ya da yanlış bildiğim pek çok şeyi buradan öğrendim.. Esenlikler diliyorum.. |
4 Eklenti(ler)
Benimki de harika ..Bayılıyorum bayılıyorum çok güzel maşallah :) İlk gloksinyam..:D
|
2 Eklenti(ler)
Bu da bir başka türüm maşallah çok canlı bir renk ;)
|
cok güzel
|
Gloxsinya Bebişleri
2 Eklenti(ler)
Bu bebişler 45 gün önce ekildi ama daha 3 haftalıklar...
Eklenti 484442 Bu miniklerde 15 günlük... Eklenti 484443 Bebişlere gözüm gibi bakıyorum büyümelerini beklemek çok zevkli.... Redbullah hocam. bundan sonrası için önerilerinizi bekliyorum.... |
Sayın Eceyıldız,bebişlerin yeteri kadar büyümüşler.Önce artık üzerlerine kapadığın streç veya kapak herneyse onu kaldır.Kabın bir kenarına toprağa bir delik aç,suyu mümkünse bir huni ile yavaşça orada kabın altına yolla.Artık fısfıs yok.Çiçek coşturan ya da gübre gibi şeyleri sakın verme.Suyu fazla koyma,çürütürsün.Toprağin yüzeyi az bişey nemli olacak kadar koy.Tabana koyduğun su zaten hemen yukarıya doğru emilecektir.Kabı aydınlık ama güneş görmeyen bir yere koy.Büyümüş olanlar için en fazla bir saat güneş olabilir.küçükleri güneşe daha koyma.Bu şekilde şu andaki yapraklarından başka esas yaprakları iki üç tane olana kadar beklet.İki-üç yaprak olunca ya viyollere ya da plastik bardaklara iyisinden çiçek toprağı koy.Viyollerin zaten altı delik.Ama bardak olacaksa toprak koymadan önce,bir sigara yak.Onunla taban kenarlarına üç yerinden delik aç.Çiçeklerden en gelişmiş olanları çay kaşığı ile dikkatli bir şekilde kökünü zedelemeden,toprağı ile alarak hazırladığın kaplara her birine bir tane olmak üzere dik.Fidelerin sık dikildiği için bu söküm esnasında bir kısmının telef olması kaçınılmaz.Sen sökeceğin fidenin sağlıklı olarak diğer kaba aktarılmasına odaklan.Sonra içerisinde su bulunan tepsi gibi bir şeyin içine koy.Susuz kalmasın,ama çokta su olmasın.Yine aydınlık bir yere koy.Bir ay sonra,ayda bir sulama suyu ile çiçek coşturan ya da yanmış,organik gübre bulursan toprağının üstüne bir kereye mahsus koy.Çiçek büyüdükçe,saksısını büyülterek değiştir.Bu şekilde kaç tane fide şaşırtırsın sana kalmış.Ama sen şimdi hiç birine kıyamazsın,evi bardakla doldurursun.Olsun komşularına verirsin.Güle güle büyüt..
Esenlikler diliyorum.. |
Çok teşekkür dederim Sevgili Redbullah, bir sürü gloxsinyam olacak dediğin gibi ben hiç birine kıyamayacağım ev dolup taşacak kimseye de vermeye kıyamayacağım eşim benide gloxsinyalarımı dışarı atacak :D.... Organik gübre dedidiniz bende yanmış koyun gübresi var o olurmu acaba, bir de güvercin gübresini sulanırıp bitkilerine veriyor bir arkadaşım bana da yollayacak acaba güvercin gübresi ile ilgili fikriniz nedir.
Tekrar çok teşekkür ediyorum... |
Alıntı:
Esenlikler diliyorum.. |
2 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Tekrar teşekkürler mutluluklar sizin olsun iyi günler.... |
Gloksinyalarım
3 Eklenti(ler)
Bunlar benim 3 yıldır birbirinden üreterek devam ettirdiğim gloksinyalarım. Bu sene biraz fazla uzadılar ama :rolleyes:
Eklenti 490275 Eklenti 490276 Bu da diğeri... Eklenti 490277 |
2 Eklenti(ler)
|
Sayın rukiyeözgür maaşallah 41 kere çiçekler harika gözüküyor. Benekli olandan sizin için de mümkünse yaprak gönderme ihtimaliniz olabilir mi? Bende şu an köklenmek üzere çok sayıda yaprak var. Kendi çiçeklerimden çoğaltıyorum. Ancak benekli yok. Gönderirseniz çok makbule geçer.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:01. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025