![]() |
1 Eklenti(ler)
Ancak bu kadar büyüyebildik.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
[QUOTE=hlycd;1286803]Yapraktan çoğalan menekşeleri küçük saksılara aldıktan sonra hiç ellemedim. Kış boyu pek bi değişim olmadı. Yeni küçük saksılarda birazcık büyüdü filizler ve öylece kaldı. Bi tanesi kızımın hışmına uğradı :) filizi kopunca sadece yumru olarak kaldı toprakta. Ama bu baharda o da tekrar filiz verdi. Kontrol ederken mümkün olduğunca yerinden oynatmamak ve köklerine zarar vermemek lazım. Bilirim o merakı acaba ne durumda diye kurcalar insan :) sizin yumru hala iyi durumda ise filiz verecektir bence. Sabredin.[/QU
teşekkürler , sabırla bekliyorum tekrar bakmam artık belki çok dipte kalmışdır ...seneye tecrübem olur :D ümidim var ama çıkacak inşallah :) filizler cıkınca sizide bilgilendiririm ... |
Değerli Gloxinia yetiştiricileri.Artık yazmaz oldunuz.Tohumlar büyüdümü?Yumrular çiçek açtılarmı.Çok merak ediyorum.Hele resimde olursa daha bir hoş olacak.
Lütfen yazın,resimleyin,bilgiler verin... Esenlikler diliyorum.. |
Sayın redbullah..bardak menekşem buraya yüklediğim onca tomurcuktan sadece 2 tanesini tamamen açmayı başarabildi..şu anda toprağa yakın yerde bir sürü yeni tomurcuk oluşumu ve minik yapraklanma var.ancak gözlemimce benim bardak menekşem çiçeklenmeyi sonuna kadar başarıyla bitiremiyor.bakımı konusunda nerde hata yapıyorum acaba?
|
Merhaba sayın Redbullah,
Tohumlarınız sera ortamı gibi şeffaf kapalı kapta ilk filizlerini verdiler.Sayenizde onlarca fide büyümeye çalışıyor.En kısa zamanda fotoğraf çekip yüklerim.Bu arada yurt dışından aldığım 2 çeşit yumru da nazlı nazlı filiz veriyor.Bakalım nezaman açarlar?İngiltereden aldığım tohumların fidelerinin şaşırtma zamanı geldiği kanaatindeyim.Onların da fotoğrafını çekip yükleyeceğim 3-5 gün sonra.Bardak menekşe yetiştirenler arasında yaprak ,yavru ,fide alışverişi (takası) neden olmasın?Herkese sevgiler |
Alıntı:
Sayın SUDEM,söylediğiniz durum öncelikle aşırı sulamadan olabilir.Suyu azaltın.Bir diğer ihtimal sert-kireçli-alkali sudan olabilir.Bununda en kolay yolu vereceğiniz suya az bir parça aspirin veya çok az limon tuzu ya da az bir şey sirke,limon damlatın.Bu çiçek gübreyi seviyor.Toprağı besinsiz kalmış olabilir.Birde toprağı sert,killi toprak olabilir.Nice çiçek toprağı diye aldığım toprak daha sonra tuğla gibi oldu.Toprağı terbiye etmenin en güzel yolu,bulabilirseniz yanmış hayvan gübresi ile karıştırın.Bir yapsanız,çiçekleriniz bayılır.Çiçekte önce yaprak çıkması lazım.Daha sonra bu yaprakların besliyeceği çiçekler ile yumru oluşur.Siz çiçek tomurcuklarının birazını koparın.Az yaprağa versin.Yapraklar küçükse,gelişemiyorsa toprakta besin yok demektir.Bazen bir sürü gübre v.s verdiğimiz halde faydası olmadığını görürüz.Eğer sulama suyunuz kireçli ise,bu kireç kökleri sarar,diğer besinlerin girmesine,çiçeğin gelişmesine engel olur.Birde bir mercek ile yaprak saplarının köklerine,yaprak altlarına,az eşelediğiniz toprağına dikkatlice bakın.Gözün göremiyeceği börtü böcek varmı. Diyeceklerim bu kadar.Uzaktan doktorluk ancak bu kadar olur. Esenlikler diliyorum.. |
Alıntı:
Esenlikler diliyorum.. |
teşekkür ederim..uygulayacağım..inşallah düzelir.
|
1 Eklenti(ler)
Redbullah bey selam,
Daha önceleri de söylemiştim,ben de çok çok ağırlık menekşede.menekşe sevgim uzun yıllar önceye dayanır ,ama kapsamlı ve bilinçli olarak uğraşımın 6 aylık mazisi var.Çiçekçiler ve market çeşitlerinin dışında hybrid çeşitlere yöneldim.Henüz açmayan yavrularım,yavrulasın diye dikilmiş yapraklarım ve çimlenen tohumlarım var.Zamanla açtıkça facebook ta yayınlıyacağım.Size arzu ederseniz önümüzdeki aylarda yavru ve yaprak göndermek isterim.Son menekşem Chimera sharon (Humako)Fotoğrafını yüklemeye çalıştım ama beceremedim galiba.Selamlar |
Redbullah bey,bahsettiğiniz mantar çökerten mantarı olabilir.ben ilacı almıştım ama uygulama durumum olmadı.Gloksinyaların en çok bu mantardanetkilendiğini biryerlerde okumuştum
|
merhaba..
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
benim yaprağım su içinde yaprak vermiş. yaprağım iki yerden kırıktı. üç ayrı yerden kök vermiş durumda. biride dediğim gibi yapraklanmış. ben bunu nasıl dikmeliyim. bana bir akıl verirseniz sevinirim
|
bardak menekse
1 Eklenti(ler)
Yy[ATT
ACH]500214[/ATTACH]bu menekşeyi hasta olarak almiştim ve yerini sevdi.cicek acti şimdi yeni bir cicek daha geliyor.o mutlu bende mutlu:. |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 500879
Eklenti 500880bu yeni gelen ciceģimiz.ama sanki bir bitlenme goruyorum.acaba nasil temizlerim. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Esenlikler diliyorum.. |
Alıntı:
Esenlikler diliyorum.. |
Alıntı:
Esenlikler diliyorum.. |
Sayın redbullah,Şuanda istanbul da olmadığımdan cevap veremiyeceğim.Ayın 20 sinde dönünce yazarım.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
çok teşekkür ederim yapraklara dokunmadım henüz. size birazdan diğer yapraklarıda fotoğraflar gönderirim. onlarda gerçekten çok tuhaf oldular. önerinizi dinleyeceğim. bugün deneme yaparım mutlaka |
Alıntı:
|
Sayın Özlemsoylu,Gloxinia nın yumrusu keşke patates gibi olsaydı.Üzerinde göz olan parçaları kesip,dikerdik.Fakat bu yumruda göz sadece bir tane.Orasıda çürüdüyse yapacak bir şey yok.Çürüyen kısımlar yanlarda pek derin değilse,en fazla bütünün 1/5 i kadarsa,sürgün yeri sağlamsa,kestiğiniz yerlere kükürt veya kömür tozu sürerek şansınızı deneyebilirsiniz.Sizin yeniden ektiğiniz yumru böyle olsa dahi,kesilen yerlere söylediğim şeyleri sürmezseniz oralardan tekrar çürüme yapacaktır.Bir de sağlıklı bir yumruyu tuttuğunuzda sertliği patates kıvamında olmalıdır.Yumuşaksa çürüme ya da diğer hastalıklar başlamış demektir.İnşallah şansınız tutarda o ektikleriniz çok zor ama,sürgün verirler.Kesik yerler dediğim gibi mantar v.s olmaması için kükürt ya da kömür tozu ile izole edilmeli.
Esenlikler diliyorum.. |
Alıntı:
|
Yavru Gloxsinyalar
1 Eklenti(ler)
Yavru gloxsinyaları bu şekilde şaşırttım... Redbullah Hocam nasıl görünüyorlar
Eklenti 501754 Yaklaşık bir hafta oldu ve gelişimleri çok güzel alttan sulama yapıyorum ve bitkiler için olan genel kullanım toprağına ektim... Toprak kurudukça alttan suluyorum.... Eksik olan ya da yapmamı önereceğiniz bir şey var mı acaba... |
Yeni Melek
1 Eklenti(ler)
Bu da yeni aldığım gloxsinyam... Geriside gelecek inşallah...
|
Harikalar..Sen bu işi biliyorsun.O şeffaf kabın üstünü örtmüyorsun değilmi?Sıcak ve nemden çürürler sonra.Havadar bir yerde dursunlar.Şeffaf kabın yan duvarlarını makasla alçalt.Hava sirkülasyonuna engel olmasın.Su kapları ortak olduğundan,birisinde küf,mantar olursa,ortak sudan diğerlerinede bulaşır.
Güle güle büyüt. Bu arada,resmini eklediğin gibi yetişkin çiçeklerin varsa,en kısa zamanda yapraklarından bir kaç tane köklendirerek yedekle.Yerin müsait değilse yakınlarına,komşularına ver.Seninkinin başına bir şey gelirse temin edebilirsin. Rukiyeözgür hanım,sizin yavrular ne alemde.Resimlerseniz seviniriz.. Esenlikler diliyorum.. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:10. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025