![]() |
1 Eklenti(ler)
Redbullah bey cevap icin tesekkurler.burdan cevap gelmeyince topragini soyle bi kurcaladim ve bite benzer bocekler vardi.aldim ciceklerimi suyun altina sabunla yikadim.ancak bir meneksemi kurtarabildim cunku digerlerinin govdesi tamamen kudu.yeni cikan yavrular da sabuna ve bite benzettigim bocege dayanamadilar.saglikli sandigim meneksemde de bocekler vardi.onu kurtarabildim.ancak iki menekse kaybettim cok uzgunum :(
Kurtardigim meneksede dipten gelen iki tane yavru var onlari nasil syirabilirim bilemedim .ne onerirsiniz ? O uzuuun uzuuuun uzananlar yavru :) isiga uzanmak icin oyle uzunlar.. |
Alıntı:
Mutlu,sağlıklı günler dilerim. |
Alıntı:
Mutlu ve sağlıklı günler dilerim. |
Sabun kullanimini atercih etme sebebim afrika menekselerine olan ilgimden geliyor.
Sinek bocek vs olunca sabunla yikamak iyi geliyordu.arap sabunu da var evde ancak once normal sabunla yapayim gecmezse arap sabuniyla yaparim dedim.ilk 15 gin sinek yoktu.ancak bir aydir gormedim gloxinalarimi.saksi degistirmedim..evine donunce iyice yikayayim.. Su uzuun uzunlar yavru farkedemediniz sanirim o pembe saksi bos ve uzerinde duran yavrulardan biri. Bu sekilde sanki heran kirilacakmis gibi duruyor.ancak kirip dikersem yavruyu kaybederim sanirim. |
Alıntı:
Tekrar teşekkürler iyi günler dilerim. |
Alıntı:
Başarılar,mutluluklar... |
Alıntı:
Başarılar,mutluluyklar.. |
meleklerim
3 Eklenti(ler)
bunlar meleklerimin son hali. yapraktan çıkan sürgünü koparmaya kıyamayınca oda teşekkür etmek için tomurcuk açtı :)
|
ikiz kızlar
3 Eklenti(ler)
bunlarda iki yaprağı iple bağlayıp çimlendirdiğim meleklerim. iki gövde kaynadı ortak yumrular verdi. bu sürgünlerde o yumruların mucizeleri
|
Sayın Masallale,hani şu kaynaştırdığınız iki yaprak varya.Yanılmışta olabilirim,galiba üzerlerinde beyaz beyaz görülenler Trips.Bir mercekle inceleyin.Şayet öyleyse tüm çiçeklerinizi sarar ve kurutur.
İyi günler diliyorum... |
Redbullah hocam cevap ve bilgilendirme için teşekkürler... Haşlanmış yumurta suyunu sürekli kullanıyorum zaten yarından sonra 15 günde bir menekşe gübresi ve koyun günresi vereyim o zaman...
sanırım benim gloksinyaların birinde trips var bununla nasıl mücadele edeceğim, Çok üzülüyorum. Yarın fotosunu çekeyimde görün sizde fikrinizi söyleyin. |
Alıntı:
Buraya linkini verdiğim iki video tanımanı sağlıyacaktır. Bu link sitemizdedir.http://www.agaclar.net/forum/genel-b...ruma/28224.htm .Kırmızı örümcekle mücadelede çeşitli ev yapımı ilaçlar anlatılmaktadır. Bu linkte ise yine böcekler için çeşitli ilaç tarifleri vardır.http://www.cine-tarim.com.tr/dergi/arastirma02.htm .Bunların içinde Trips için olanlarıda var.Hiç bir şey bilmiyorsan,20-30 tane içilmiş sigara izmaritini filtresiyle birlikte bir litre suda 24 saat beklet,Süzdükten sonra bu suya 1 tatlı kaşığı deterjan,bir tatlı kaşığı evlerde olan dikiş makinesi v.s de kullanılan Singer yağları vardır ondan,bir tatlı kaşığıda şayet varsa ağız gargarası(Olmasada olur)karıştır.Bu belki sert gelebilir.Önce bir litre suya bu karışımdan bir su bardağı koyarak fısfıs la bitkinin her tarafına sık.Birazda toprağına sık,köke,yumruyada ulaşsın.Bu karışımı su bardağına alırkende,fısfıs kabına koyduğundada,fısfıs ile sıkarkende devamlı çalkala,koyduğun yağ üste çıkmasın.Kolay gelsin. Mutlu,bol çiçekli günler dilerim.. |
Alıntı:
|
Çok teşekkür ederim ilginiz ve alakanız için sayın redbullah, bu sabah inceledim çok şükür trips **** kırmızı örümcek değil pamuklu bitmiş... çiçek sapında gördüm hemen o çiçeği kopardım ve kalıntıları temizledim... inşallah bir daha olmaz neyseki pamuklu bitle mücadele kolay ve ben bu konuda uzmanlaştım sayılır :D çünkü bu yıl pamuklu bitten nasiplenmeyen bitkim kalmadı...
Tekrar teşekkürler size de mutlu günler dilerim. |
merhabalar afrika menekşesi nasılbir toprak yapısı sever ?.teşkkürler
|
Merhabalar.nasil olduysa o mrnekseleride kuruttum.sonra bi topragini yokladim patatesi vardi.nemli tuttum ve 5 yeni gepegenc yavrum oldu :) henuz basparmak uzunlugundalar.insallah ciceklerini de gorurum artik ..
Sunu merak ediyorum patatesi suanda yariya bolsem uzerindeki yavrular kururmu yoksa onlari ayirip cogaltmis olur muyum ? |
Bardak menekşesini yeni aldım aldıgımda sorun yok gibiydi ama çürüme başladı dallarda ne yapmam lazım yardım lütfen ?
|
Alıntı:
|
Sevgili peris fotograf atarsaniz tecrubeli arkadaslar bi yorumda bulunacaklardir..
Bunun yanisira topragi ve yapraklarini dikkatlice kurcalayin sinek bocek benzeyi canlilar var mi diye.. |
1 Eklenti(ler)
Ben bu sekilde birlestirdim.memlekete gidecegim icin..
15 gundur mutlu mesut yasiyolar.. |
Alıntı:
|
Merhabalar benim Gloksinyalar uyanmaya başladı çok sevinçliğim, inşallah hepimizin gloksinyaları sağlıklı ve güzel çiçekler verir...
|
Alıntı:
|
biri bizi durdursun☺
3 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar, bendede kırmızı beyazlı gloksinya dan var.Gecen yil yapraklarını suya koyup koklendirerek iki yavru daha ürettim .Kuzucuklarim şimdi üç tane .Anne henüz açmadı ama bol tomurcuklu .Bu güzellikleri sizinle paylaşmak istedim :p
|
Alıntı:
Bende de iki tane var geçen sene kışın çiçeksiz ucuz diye aldım üstü kurudu bu baharda her yerinden yavru verdi yumuruyu ikiye böldüm iki saksı yaptım şuan büyüyorlar ama açmalarına daha çok zaman var bakım bilgilerini paylaşırsanız ben de gloksinyalarıma uygularım :) |
Bol su
Merhabalar,gloksinya larım için hiçbir vitamin kullanmıyorum.Mutfak penceresinin önünde bol güneş alıyorlar.Hergün saksıları elime alıp bakarım hafiflemişse doyana kadar direk musluk suyuyla sularım.Hatta bazen musluğun altına tutuyorum:p.Yapraklarını ıslatmamaya çalışıyorum.Saksı iyice ağırlaşmışsa doymuştur ,hepsi bu gerisini kendileri hallediyor;)
|
Alıntı:
|
Çok güzeller
|
Maşallah. Şimdiye kadar gördüğüm en çok çiçekli gloksinyalar.
|
2 Eklenti(ler)
Bunlarda benden
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:10. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025