![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sevgili Canan; Hem de ne macera !! Benim yapraklarım kök ve yumru yapmaya başladı, ama eylülde uykuya bırakma konusunda bu yenilere nasıl davranacağız? Biliyorsun gloxiniamı 1 ay önce alıp toprak ve saksı yeniledim, onun uykusunı nasıl ayarlayım ? Yine Eylülde suyu kesmeli miyim? Sevgiyle kal... |
Kader ortağım Ayşe, herkes tatilde galiba, kaderimizle başbaşayız :) Birşey bildiğimden değil ama anaç bitkileri Suz_i Dilara'yı dinleyip hiç değilse iki ay uyutacağım (Bir kaynakta en az iki, en çok dört ay uyutun denmişti.) Yani Aralık ve Şubat arası düşünüyorum. Suz-i Dilara Eylül'de sulamayı kesip, karanlık ve serin bir yere alın, budamayın, Şubat'a kadar saksıyı taciz etmeyin demişti. Fakat yaprakları ve yavru yumruları tam gelişirken ekip, uyutmak bence makul değil, hem gelişimlerini ortalık yerde durdurmak istemiyorum hem de yorulacakları bir sezon yaşamadılar. Yalnız başlığı tararsan bulursun; yumruyu gördükten sonra eken bir arkadaş ektikten sonra kaybetmişti. Sebebini anlayamadım, ekim koşullarına ve zamanına dikkat etmek gerekecek. Maalesef bu bitkiye ilişkin yeterli deneyim ve bilgi hiçbirimizde yok, deneme-yanılma öğreneceğiz. Fakat küpe çiçeğinde olduğu gibi inat ettim, ben bu bitkiyi hakedeceğim. Seninkiler ne alemde ?
|
Alıntı:
Bu arada ev toprak-kum-çamur ağırlıklı halde.Enzimim oldu, kompost bahara hazır olacak şekilde istiflendi, humik asit- leonardit vs... Gloxiniam sağlıklı ama çiçeksiz, şeffaf izlerin devamı gelmedi.Benim fikrim şu günlerde yaprakları seyreltip suya koymak ( bir tanesini hakettim sanki seri üretime niyetlendim :) ), kalanı uyuturuz, ama Eylül erken gibi belki Van daha serin, biz şunu Aralık yapalım senin dediğin olsun.Suda bekleyenler bozulma eğilimi göstermediğine göre ekme işlemini uzatabiliriz, ama ne kadar erteleyeceğiz önerileri bekleyelim.SEN VE BEN nöbetçi çiçekçiler.... |
Hah hah Ayşe işe bak, başlıkta in cin top oynuyor :) Sen çok yaşa Suz-i Dilara Eylül'den Şubat'a deyince anlayamamıştım, onun Van'da olduğunu yine unutmuşum. Enzim ve kompost konusu gerçekten harika ve detaylı bir konu. Benim yerim olmadığı için yapamayacağım sanki. Ama öğrenmek istiyorum gerçekten, konu sadece bitki değil, atık su, kirli su temizliğine kadar gidiyor, çok hoşuma gitti.
Küpe çiçeği için ne karın ağrıları çektim burada http://http://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/1545.htm 91.sayfada var. Senin zorlanacağın nokta küpe kızın Mersin sıcağına dayanamaması olabilir, başlıkta kökün etrafını sıcaklayınca buz torbaları koyan, Mersin'den yaylaya getir götür yapan, plastik değil toprak saksı da çözüm bulan bir sürü deneyimli arkadaş var. Bir de felaket böceklenebiliyor, güllere yaptığım gibi hergün klorlu musluk suyu ile fısfıs yapınca engel olabiliyorum böceklenmeye. Bence de ekmeyelim hemen, bozulma belirtisi yok henüz, ne kadar gelişirse o kadar iyi. Bir de emin değilim ama bu bitki galiba çokça yapraktan besleniyor, bilgi de değil sadece his. O yüzden yaprak seyreltmeyi büyüklerden yapma, çok yapma bence. Nöbetçi Çiçekçi süper :) |
arkadaşlar uzun zamandır bardak menekşesi sayfasını ziyeret edemedim:psevgili canan ve ayşecim yazışmalarınızı gülerek okudum öncelikle kusuruma bakma arkadaşım ayşecim sorduğun soruyu şimdi gördüm ama çok geç kalmıştım:ogloxinia lar çok hassaslar kim ne derse desin ben 5 saksı getirdim izmirden şuanda biri çürüdü :(bi kere su kesinlikle yapraklara değmiycek hemen çürüyor, bir arkadaşımız suda köklendirmiş bayıldım:rolleyes:ama ben ne zaman suya koysam ertesi gün çürüdü yapraklar bir yerde hatamı yapıyoruz anlamadım ama, burdaki gloxinia resimlerimi kendi sayfama taşıyorum :p
|
Sevgili Gülsen;
Sen de olmasa şaşardım zaten, bizim çiçekleri çabuk geçti Canan'la paslaşıp duruyoruz.Gloxinia yapraklarım içme suyunda ışıklı ortamda çok güzel köklenip yumru oluşumu başladı, sadece biz 2 nöbetçi çiçekçiler onları ne zaman saksıya alalım karar veremiyoruz.Seninkiler süper görünüyor, aldıktan sonra böyle ama ya sonrası???? Resimler hangi aşamaya ait, senin özel gayretin varsa paylaşalım. |
Alıntı:
|
Ayşe yazılarımda Mersin Mersin diyip durmuşum, Konya sıcağı diyeceğidim. B12 eksikliği yapıyor böyle, bilirsin işte. Affola...
|
Bak nasıl hareketlendi başlık ?
Ama halâ yumruları ne zaman ekeceğiz söyleyen yok.Azimle bekleyelim Canan. Anladım Mersin karışıklığını, sen yaman kadınsın merak etme çok yanılmadın.30 yıldır yazlıktan dolayı bir ayağım Mersin'de.Yalnız bitkiler Konya'da :) Öte yandan anladım ki; bu işin sonu yok, onu da oku bunu da derken zavallı gözlerim perişan, ev dersen çöp ev olmaya aday, yolda yürürken düşen yaprakları toplayasım geliyor.....''gören ne der !!!'' diyerek vazgeçiyorum. Cahit Sıtkı bir şiirinde ''kabirde böceklere ezberletirim güzelliğini '' diyordu.Ben de uğraşır sonuna kadar, sonra kabirde böceklere ezberletirim buradan öğrenip, gördüklerimi.... |
Sen çok yaşa Ayşe, hiç gülesim yoktu, güldüm sayende... Hani dalga geçtikleri çöp evler veya yüzlerce kedili saçıbaşı dağınık, garip kadınlar var ya, sonumuz onlara benzemesin, geçenlerde bende çok işlek bir caddede abuk subuk hareketler yaptım çiçek aşkıyla, tinerciler kaçtı benden :)
Şimdi bir şekilde buradan bir arkadaşa kargo ile çiçek göndermem gerekti, yanına da bardak menekşe yaprağı koydum :) Tabi kızcağız neye bulaştığını bilmiyor, böyle böyle kendimizi çoğaltıp, başlığı hareketlendiririz. Yakında o da düşer buraya :) |
3 Eklenti(ler)
Bunlarda benim menekşelerim. Bende çoğaltmayı yapraktan , aynı Afrika menekşesi gibi yaptım. Kurudu diye sakın atmayın menekşenizi, sabırla bekleyin size sürpriz yapabiliyor.
|
Hoşgeldin Füsun;
Sen de bize ne güzel sürpriz yaptın.Oysa Canan'la ben başlıkta nüfus artırımı için türlü manevralar yapıyorduk.Evlerdeki nüfus zaten aldı başını gidiyor, yeşil ağırlıklı... Sahi şu bizim yumrulu köklü suda gelişen yapraklarımızı ne zaman saksıya alsak dersin?? |
Alıntı:
|
Hoşbuldum . Okuyunca, destek olayım istedim. Pek fazla anlamıyorum o konulardan ne yazık ki. Ben yaprağı, yetiştireceğim saksıya dikiyorum, orada da büyüyor. Hiç bir değişiklik yapmıyorum. O yüzden cevaplayamayacağım bu soruyu sevgili Ayşe :o
|
Güçlü bir kaç yaprağı toprağa hafif yatay , yaprak toprağa değmeyecek şekilde yerleştiriyorum. Arada da suluyorum. İş beklemeye kalıyor. Sonra ansızın yaprak dibinden patlayıveriyor. Yaptığım sadece bu .
|
Duydun mu Canan???
Biz de hergün suyunu değiştirelim, olmadı sevgiler ışınlayalım ve gerim gerim gerinelim yapraklarımız yumruladı diye....Oysa ne kadar basitmiş. Füsun iyi ki geldin, sakın bizi izlemekten vazgeçme.Canan'la başbaşa kalırsak sabırsız -zor kadınlar kulübü kuracağız. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Birimiz köklü yaprağı saksı toprağına yatıracak, oooo piti piti :) Füsun kardeş, gitmeee, yaprağı değdirmeden yatırmak nasıl birşey? Sapı toprağa sokmadan olmaz herhalde? Varya şimdi gidip hepsini salata yapasım var. |
Deneme
3 Eklenti(ler)
Ayşe ben dayanamadım, bu saatte operasyonu yaptım. Seninde şu dakikalarda bir operasyon yapıyor olmandan şüpheleniyorum :) Yapraklı, köklü ana yaprak sulanmış 1/3 perlit ve toprak karışımına yaprak ve köklerin üzeri birkaç mm örtülü olarak, yaprak toprağa değmeyecek şekilde yatırıldı. Artık bekleyeceğim...
|
Alıntı:
Sırrı neymiş? SABIR.Bekleyelim bakalım. |
Canan ektin saksıya gloxiniayı, işler yolunda demek sesin çıkmıyor.
Ben bonsai yapmaya karar verdim, çok gerginim.Ne dersin? |
Alıntı:
Bonsai mi ???!!!!.... (Pörtlemiş göz efekti). Hem de EM'den sonra !... Dur ben sana mesaj atayım... |
ben geldim canan hanım *** soğanı kaçırmamışımdır izindeydim nete giremedim:(
|
Alıntı:
bir tane köklü yaprak. Hangisi olsun...? http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...ri/28159-2.htm bu linkte 55.mesajda elimdekilerin durumu var, seçebilirsin. Yolda hangisinin şansı varsa o olsun bence ama renk bilmiyorum, büyük olasılıkla hepsi mor kenarları beyaz.. kargo kaç günde ulaşır? Kars'a karışık kargo göndermiştim, 5 gün sürdü, kayıplar var, bardak menekşe yaprakları da dahil, dikkat edelim. |
Bir ay önce suda köklendirip diktiğim bardak menekşemde hiç bir değişiklik yok. Meraktan çatlicam içerde neler oluyo açıp bakıcam sonunda. Kayınvalidem de diyo ki açmayan çiçekleri korkuturlarmış kesicem seni diye o zaman açarmış.:D
|
Canan hoşgeldin sayfaya, nasıl kocaman olur dünkü çocuk? Bende de hareket yok ama ektiğim yumrular köklendi, ana bitki sağlam..İşte sadece o kadar.Her zaman ki gibi tüm umutlarım yeni bahara...
Şehzade, ben de seninle aynı durumdayım, fakat daha sabırsız olduğum için toprak altına göz attım, derine doğru kökleniyorlar, görünürde bir şey yok.Denendi-onaylandı, o halde sen ve ben bekleyeceğiz.Olmadı baharda kayınvalidenin yöntemini uygularız da, söz mü dinlerler yoksa ucundan kesmek mi gerek? |
1 Eklenti(ler)
Hani biz bu kızları uykuya yatıracağız ya, bu kızın uyumaya hiç niyeti yok ama! Aylardır maşallahı var, hiç bitirmedi tomurcuklarını... Nasıl bırakırım ki susuz?
|
Alıntı:
Öbürlerininde yeni resimlerini yüklerim farkı kendininkilerle kıyaslarsın istersen. Yaprak sapının çok derinde olmadığına emin misin? Sapın üstü bir kaç mm kapatılacak. Birde yeterli güneş almıyor olabilirler, benimkiler öğleden sonra 15 den itibaren güneş batana kadar tül perde arkasından güneş alıyorlar.... |
Alıntı:
|
Alıntı:
Lithopslarım, echeveriam geldiiii !!! Çimlenen kaktüslerin sayısı 30 oldu, 5 mm boydalar.Büyüklerinse üzerinde bıraksam bir o kadar toz olacak. Deşmeyim dedim durur muyum ? Yeşermişler :))) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:23. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025