![]() |
Arkadaşlar konya Arelya çiçekçiliğe gayet bakımlı gloksinya gelmişti. 10 tl dir. Yeride beşyolun orada. Netten telefonunada ulaşabilirsniz....
|
çiçeksever arkadaşım sizin çiçeklerinizde bir harika olmuş güle güle büyütün
|
1 Eklenti(ler)
Süpriz renkli gloxinia çiçeğim nihayet açtı. Koyu pembe renkli çiçekleri çıktı, çiçek kenarları da açık pembe biyeli. Kokusuz ama güzel bir çiçek.
Hindistan cevizi torfuna ekilmiş; toprak ve saksı değişimi yapmalıyım acaba? Belli bir zamanı var mıdır? Kökler saksıyı o kadar doldurmuş ki kalıp şeklinde çıkıyor bitki saksıdan... Bir de iri çiçekleri zamanla küçülüyor mu merak ettim, malum seralarda aşırı besin takviyesi almışlar bu bitkiler. Eklenti 302622 |
Ne kadar güzel bir çiçekmiş bu böyle. Ağaçlar net hergün yeni bir çiçeği keşfedip sevmeme neden oluyor. Umarım bende Kayseri'de bulup bardak menekşe edinebilirim. Hepinizin çiçekleri çok güzel güle güle büyütün.
|
2 Eklenti(ler)
Nisan ayında diktiğim yumrularımdan beyaz olan yeşermedi. Kırmızı yavaş yavaş büyüyor.
Dikimden 1 ay kadar sonra Eklenti 303187 Bu da yaklaşık 10 gün önce Eklenti 303188 |
3 Eklenti(ler)
Çiçekçiden ismini bilmeden aldım.Aldığımda böyle idiler.Eklenti 303218
2 gün bahçede bazen yağmur bazen de güneşin altında kaldılar.Sonuç... Eklenti 303219 Eklenti 303220 Bardak menekşe olduğunu öğrenince hemen kamelyaya aldım.Şimdi bu sayfayı inceleyince içeriye almam gerektiğini öğrendim. |
Alıntı:
Bence toprak ve saksı değişimi yapma dicem ama ben olsam dayanamaz kesin değişirdim toprağını. O iri çiçekler küçülmüyor şayet toprağı kuvvetli ise yapraklar dahada büyüyor, gecen sene torfa ektiğim yumrular çok cılız gelişmişti. bu sene yanmış hayvan gübresi torf az bahçe toprağı ve az kum karışımlı toprağım vardı ona ektim yumruları bu sene coştu çiçekler maşallah yaprakları elimden epeyce büyük oldu. Ben denedim memnun kaldım tavsiye ederim. |
2 Eklenti(ler)
Yapraktan üretim bardak menekşelerim filizlenmeye başladılar.
|
2 Eklenti(ler)
Bu menekşenin adını bende bugün öğrendim.
Eminönü' ne dün gittiğimde farketmemiştim. Bugün, eşimle birlikte gittiğimde fotoğraflarınıda çektim. Gerçekten çok güzeller. Fiyatı 5 lira idi. Eklenti 309539 Eklenti 309540 |
Orhan Bey, fiyatları çok uygunmuş. Van'da bunları geçen sene 25,00 TL'ye satıyorlardı.:D
|
Milletimiz ne çıkarcı... 5 tl ye verende kazanıyor 25 tlye verendi. İnsafa kalmış artık bazı şeyler... Çok yazık!!!
|
1 Eklenti(ler)
Dün Bauhaus'da 5 TL'ye Gloxinia'lar vardı. İyi görünüyorlardı ama benimki büyüyor diye almadım. Son durumunu da göstereyim.
Eklenti 311361 |
2 Eklenti(ler)
Bitkim gloxinia mı tam emin olamadım. :p Çiçek açalı 2 gün oldu ama taç yapraklar daha fazla açılmıyor, borazan gibi kaldı ve hafif kokulu.
Eklenti 311743 Eklenti 311744 |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Yumrusu herhalde çürüdü diye düşündüğümden artık ilgilenmiyordum. Bugün farkettim. Beyaz Gloxinia da büyümeye karar vermiş.
Eklenti 312429 Kırmızının hatırı kalmasın.(Beyaz da üstten kareye girmiş. Minicik) Eklenti 312430 Aynı büyüklükteki yumrular, aynı zamanda toprakla buluştu. Saksıları yanyana duruyor. Toprakları ve sulamaları aynı. Nasıl bu kadar farklı oldular,anlayamadım. |
Bardak menekşeyi bu site sayesinde öğrendim. Geçenlerde pazarda çiçek satan birinin önünde yere düşmüş bir yaprak vardı bende alıp onu burda anlatıldığı gibi parçalara bölüp diktim. 2-3 hafta oluyor. Bu gün meraktan çıkarıp baktım. 1 parçanın altında nohutun 4 te biri kadar bi parça var :). İnşallah yaşar. Sonrada sağlıklı bir bardak menekşem olur.
|
Sizin için yaprakları köklendiriyorum.
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar selamlar
Geçen hafta 4 çeşit bardak menekşe aldım ve buradan öğrendiğim gibi büyük yaprakları budayıp suya koydum. Başlıkta bulunduğu yerde bu çiçeği bulamayan arkadaşların olduğunu görüp onlar için deneme yaptım. Üç gün önce suya koydum ve kökleri görmeye başladım, inanamıyorum hızına. Yumru vermesini beklemek gerek sanırım. Ücretsiz paylaşım başlığında yazmıyorum çünkü özellikle bu başlıkta bulamayan arkadaşlar için yaptım. Yaklaşık 20-25 çok sağlıklı yaprağım var ama renklerine göre ayırmayı unutmuşum. Ne çıkarsa bahtınıza olacak. Bir aksilik olmazsa her isteyene gönderebileceğim. Bence yavaş yavaş isim, adres ve telefon numaralarınızı gönderin. Dilerim bir aksilik yaşamadan paylaşırız. Kızlarımız aşağıda... |
Suda yumru yapmasını mı bekleyeceksiniz yoksa toprağa alacakmısınız ? Ben direk toprağa diktim.
|
Alıntı:
|
Arkadaşlar, yavru bardak menekşelerinin de sularını yazın kesecek miyiz?
http://www.agaclar.net/forum/985709-post968.htm bu başlıktaki yaprak, yavru verdi ve yavrusu da biraz büyüdü ama gözüme pek küçük ve savunmasız görünüyorlar. Ağustos sonu gibi sularını kesip kurutmayı düşünüyorum, yavruların gelişimine zarar verir mi bu durum? |
2 Eklenti(ler)
dün ankarada bauhausta borazan çiçeği diye bardak menekşe satıyorlardı.:confused: tanesi 4,90 her renginden vardı. ben sadece 2 renginden alabildim. araba çok dolu idi onlarıda kucağımda taşıdım eve kadar bir sürü yaprağı kırıldı.
|
2 Eklenti(ler)
Merhaba ben de iki gün önce bauhaustan aldım 5 tl fiyatları çok iyi bence. Bu kadar güzel çiçekli bir menekşeye ilk defa rastladım ve hemen aldım. Forumdan anladığım kadarıyla da bir yaprağını suya koydum. Bakalım kök verecek mi?
|
1 Eklenti(ler)
Bu sene yumru kök olarak yeni aldığım bardak menekşem malesef katmerli çıkmadı, olsun yinede güzel bir sürü tomurcuğu var.
Eklenti 318694 |
#982 numaralı mesajımda aldığım menekşelerim tomurcuklarının dibinden çürüyor ve çiçek açmadan kuruyor. aldığımdan beri hiç çiçek açmadı oysa ki bir sürü tomurcuğu vardı.
|
Benimkilerde öyle oldu yanılmıyorsam çeşme suyundan diye tahmin ediyorum 2 saksımı kaybettim ama yaprak alıp suda köklendirdim ve diktim seneye görez durumlarını size tavsiyem yapraktan yedekleyin ve yamur suyu kullanın.
|
kırılan yaprakları suya koymuştum bir kaç tane daha koyayım.
acaba dinlenmiş , kaynamış soğumuş suyla sulasak bir değişiklik olurmu? birde benikiler farklı odalarda duruyorlar sanki birinde var bu sorun akşam diğerine iyice bakayım eğer onda aynı sorun yoksa belki yerindedir. |
Çeşme suyundan hoşlanmayan çiçeklerim için yağmur suyu veya arıtıcıdan alıyorum kaynamış soğumuş su denemedim.
|
1 Eklenti(ler)
bahsettiğim çiçeğimin resmini çektim .resim biraz kötü ama çiçekler açacak kadar büyüyor sonra çiçeğin dibinden kuruyor. akşam baktım diğer odadakinde de var.:(
|
Merhaba, benim gloxinam da aynı bu şekilde çiçekleri açmadan çürümeye başladı.
|
3 Eklenti(ler)
Bunlarda benim güzel kızlarım
ilki 2 senedir benimle geçen sene aramız pek iyi değildi ama bu sene güzelliklerini esirgemedi. çok kez yapraktan üretmeye çalıştım ve sonunda başardım. bu annemiz Eklenti 321729 Bu güzelde geçen sene yumru olarak alıp bir türlü açtıramadığım çiçeğim, bu sene keyfi yerinde.. çiçekleri neredeyse el byüklüğünde. Eklenti 321730 Eklenti 321731 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:21. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025