agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Bardak menekşe (Gloxinia) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/1368.htm)

sarigoz 19-06-2013 22:54

1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaslar
Onceleri,cicek acmadan once cekmis,eklemistim.Simdi ise ciceklenmis hali ile..

masallale 27-06-2013 13:29

***. ben mersinde oturuyorum. iki tane bardak menekşem var. kuzularımın biri hastalandı :( çiçekleri açmadan sapları kahverengi renk aldı ve kurudu. ben menekşelerimi çoğaltmak istiyorum. bu konuda bana yardımcı olacak birileri vardır umarım aranızda. temin edebileceğim yer **** kişiler varmı :((( benim kuzucuklarım mor renkli. değişik renklerinide bulmak istiyorum

Canan 29-06-2013 16:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eceyıldız (Mesaj 1166290)
canan hanım merhaba;
bardak menekşeyi bende çok sevdim burada hatay'da hiç görmedim istanbul'da halam var nerede satılıyor bana yazarsanız halamı oraya yönlendireceğim. sizden isterdim ama halam daha kolay gönderir.**** alır buraya geldiğinde getirir diye sizden istemedim. sizden yetiştirilmesi ve çoğaltılması konusunda yardım isterim yardım ederseniz tabi. şimdiden teşekkürler....

Kusura bakmayın mesajı yeni gördüm. Halanız nerede oturuyor bilmiyorum ama Kozyatağı Bauhausla bugün görüştüm, ellerindekiler bitmiş. Salı günü saat 3-4 gibi yeni parti gelecek dediler.. Halanız civarındaki büyük yapı marketlere telefon edip gitmeden sorsun bence.. Fakat hepinize söylemekte fayda görüyorum ben kaç tane hazır satın aldıysam yaşatamadım, martta yumru alıp ektim sorunsuz gelişiyorlar..hele bir de bu sıcakta uzun yol görecekler, yaşatamazsanız üzülmeyin...

eceyıldız 01-07-2013 07:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Canan (Mesaj 1175109)
Kusura bakmayın mesajı yeni gördüm. Halanız nerede oturuyor bilmiyorum ama Kozyatağı Bauhausla bugün görüştüm, ellerindekiler bitmiş. Salı günü saat 3-4 gibi yeni parti gelecek dediler.. Halanız civarındaki büyük yapı marketlere telefon edip gitmeden sorsun bence.. Fakat hepinize söylemekte fayda görüyorum ben kaç tane hazır satın aldıysam yaşatamadım, martta yumru alıp ektim sorunsuz gelişiyorlar..hele bir de bu sıcakta uzun yol görecekler, yaşatamazsanız üzülmeyin...

sorun değil cevap için teşekkürler. halam içerenköy de **** o civarlarda istanbulu pek bilmem Kozyatağına yakınmı bilmiyorum artık marta kadar bekleyeceğim çünkü hatayda bulma umudum hiç kalmadı tekrar teşekkür ederim iyi günler...

Canan 01-07-2013 11:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eceyıldız (Mesaj 1175529)
sorun değil cevap için teşekkürler. halam içerenköy de **** o civarlarda istanbulu pek bilmem Kozyatağına yakınmı bilmiyorum artık marta kadar bekleyeceğim çünkü hatayda bulma umudum hiç kalmadı tekrar teşekkür ederim iyi günler...

Yakın İçerenköy'e.. Kendi imkanlarıyla gelse bile Carrefour un araçlarıyla dönmesi de kolay olur..

eceyıldız 01-07-2013 11:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Canan (Mesaj 1175593)
Yakın İçerenköy'e.. Kendi imkanlarıyla gelse bile Carrefour un araçlarıyla dönmesi de kolay olur..

bu günlerde yumru bulunur mu acaba...

Canan 01-07-2013 12:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eceyıldız (Mesaj 1175598)
bu günlerde yumru bulunur mu acaba...

Açıkçası ben mevsiminde bile Bauhaus da görmedim, şimdi hiç olmaz hepsi artık yeşermiştir diye tahmin ediyorum, olsa bile yaşıyor olma ihtimali az... Siz yine de Zengarden' ı takibe alın...

yenerr 01-07-2013 23:06

Sn alacakaranlık'a bir sormanizi tavsiye ederim.
Googledan şeyma çiçekçilik olarakta ararsaniz belki bulursunuz.
Bilirim bir cicek arayipta bulamamanin sancisini
ara ara kriz gelir insana.
Bol sanslar.

eceyıldız 01-07-2013 23:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yenerr (Mesaj 1175771)
Sn alacakaranlık'a bir sormanizi tavsiye ederim.
Googledan şeyma çiçekçilik olarakta ararsaniz belki bulursunuz.
Bilirim bir cicek arayipta bulamamanin sancisini
ara ara kriz gelir insana.
Bol sanslar.

sanırım sizde aynı sancıyı yaşamışsınız. şeyma çiçekçilikte var olduğunu biliyorum ama kargo iki günde geliyor. bu yüzden yumru arıyorum

yenerr 02-07-2013 14:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eceyıldız (Mesaj 1175778)
sanırım sizde aynı sancıyı yaşamışsınız. şeyma çiçekçilikte var olduğunu biliyorum ama kargo iki günde geliyor. bu yüzden yumru arıyorum

Evet halende yasiyorum o sanciyi. Episcia ariyorum ama satisi olan bi yer bulamadim.
Yilmak yok ama er **** gec bulacagim.

eceyıldız 02-07-2013 14:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yenerr (Mesaj 1175939)
Evet halende yasiyorum o sanciyi. Episcia ariyorum ama satisi olan bi yer bulamadim.

hadi bakalım inşallah bulursunuz ve sıra bana gelir kesinlikle yılmak yokben bu gloksinyayı bulacağım ama nasıl bilmiyorum...;)

masallale 02-07-2013 14:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yenerr (Mesaj 1175939)

annemde yıllar öncesi kırmızı çiçek açanı vardı. ismini bile bilmiyorduk. yaban küpelisi ismini koymuştu annem :) o kadar seri çoğalıyordu ki sıkıldı dağıttı hepsini. :)

Canan 02-07-2013 22:07

Bugün bauhaus a gittim rezaletti, yüzün üzerinde bardak menekşe vardı ama hepsi perişan. genel olarak da herşey kötüydü... Gitmeyi düşünenler hiç uğraşmasın...

esmus80 03-07-2013 13:55

uyar

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yenerr (Mesaj 1174464)
Bende bilir kişilere şunu sormak istiyorum. Yaprak çeliği ile çoğaltılabiliyormu. Ve bu aylar çoğaltmak için uygunmu?
Selamlar

ekim ayına kadar olur 1-2 günde suyunu değiştirmek sartıyla 1-2 damlada azotu fazla olanından bitkibesini eklersen suya kökler daha güçlü oluyor.en büyük yapragını veya bir küçüğünü alacaksın yan kesilecek 45 dercelik acıyla 7-10 sonrası köklenir 5 cm gectikten sonra köklerin dikebilirsin(diktikten sonrada 10 direk güneş göstermezsen iyi olur

Hülya 03-07-2013 22:41

5 Eklenti(ler)
Renkleri çok güzel.

masallale 04-07-2013 16:22

ben bu çiçeklere meleklerim diyorum. Çok hassas ve kırılganlar. Ama çok keyifli evde onlarla vakit geçirmek. Benim evdeki meleklerime bugün yeni kardeş melekler geliyor. Şimdi kargodalar. Dört gözle gelmelerini bekliyorum :)

yenerr 04-07-2013 19:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi masallale (Mesaj 1175954)
annemde yıllar öncesi kırmızı çiçek açanı vardı. ismini bile bilmiyorduk. yaban küpelisi ismini koymuştu annem :) o kadar seri çoğalıyordu ki sıkıldı dağıttı hepsini. :)

sn masallale,
yaban kupelisi ismi gercekten guzel uymus.
sahsen annenizin dagittigi o sansli kisilerden olmak isterdim:(
saglik olsun bi sekilde bulucam ama ulkemizde cesiti fazla yok.
violetbarn sitesi:confused:nde 30 kadar cesiti var. yaprak guzellikleriyle de
ön plana cikiyorlar. insallah bulurum ve paylastigim gunleride gorurum.
Selamlar.

yenerr 04-07-2013 20:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi esmus80 (Mesaj 1176375)
ekim ayına kadar olur 1-2 günde suyunu değiştirmek sartıyla 1-2 damlada azotu fazla olanından bitkibesini eklersen suya kökler daha güçlü oluyor.en büyük yapragını veya bir küçüğünü alacaksın yan kesilecek 45 dercelik acıyla 7-10 sonrası köklenir 5 cm gectikten sonra köklerin dikebilirsin(diktikten sonrada 10 direk güneş göstermezsen iyi olur

sn esmus dediginiz gibi deniyecegim. koklenme saglanirsa bu donem bitene kadar
yumru olusmus olucakmi acaba?
degerli bilgileriniz icin tesekkurler.
selamlar.

masallale 05-07-2013 08:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yenerr (Mesaj 1176749)
sn masallale,
yaban kupelisi ismi gercekten guzel uymus.
sahsen annenizin dagittigi o sansli kisilerden olmak isterdim:(
saglik olsun bi sekilde bulucam ama ulkemizde cesiti fazla yok.
violetbarn sitesi:confused:nde 30 kadar cesiti var. yaprak guzellikleriyle de
ön plana cikiyorlar. insallah bulurum ve paylastigim gunleride gorurum.
Selamlar.

ben sizin için konyaya gittiğimde araştırırım. komşularımızda haala olduğunu biliyorum. eğer onlarda sıkılıp dağıtmadıysa size mutlaka gönderirim. bizim küpelilerimizin rengi kırmızı ve yerini sevdiğinde çiçekleri gerçekten çok iri oluyor ;) :p

masallale 05-07-2013 10:15

1 Eklenti(ler)
Eklenti 423563

annemin Episcia sı böyleydi işte :)

yenerr 06-07-2013 00:07

Sn masallale,
Sayenizde haftanin finali muthis oldu. Cok tesekkur ederim.Hersey gonlunuzce olsun.
Selamlar.

masallale 06-07-2013 09:08

ben teşekkür ederim. sizinde herşey gönlünüzce olsun. güzellik dileyen herkezin her isteği gerçek olur umarım.

yenerr 12-07-2013 05:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi masallale (Mesaj 1176702)
ben bu çiçeklere meleklerim diyorum. Çok hassas ve kırılganlar. Ama çok keyifli evde onlarla vakit geçirmek. Benim evdeki meleklerime bugün yeni kardeş melekler geliyor. Şimdi kargodalar. Dört gözle gelmelerini bekliyorum :)

Sn masallale,
eceyıldız arkadaşımız da büyük bir özlemle yumru arıyordu. Melekleriniz geldiğinde acaba kargo şartları nasıldı? Kaç gün sürdü ve problem oldumu? Paylaşabilirseniz sn ece yıldız'da bu güzellikleri bu sene görmüş olur. Yumrudan yetiştirmeye kalksa da bu sene zaman yetmiyecek galiba.
Selamlar...

eceyıldız 12-07-2013 17:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yenerr (Mesaj 1178931)
Sn masallale,
eceyıldız arkadaşımız da büyük bir özlemle yumru arıyordu. Melekleriniz geldiğinde acaba kargo şartları nasıldı? Kaç gün sürdü ve problem oldumu? Paylaşabilirseniz sn ece yıldız'da bu güzellikleri bu sene görmüş olur. Yumrudan yetiştirmeye kalksa da bu sene zaman yetmiyecek galiba.
Selamlar...

aynen öyle. bir yerden yumru buldum kargoda yanlış adrese gitti ama bir arkadaş bu mvsimde yumruların ölü olduğunu söyldi şimdi kargoyu bekliyorum yumruların ölü olup olmadığını nasıl anlarım acaba.

Canan 13-07-2013 13:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eceyıldız (Mesaj 1179153)
aynen öyle. bir yerden yumru buldum kargoda yanlış adrese gitti ama bir arkadaş bu mvsimde yumruların ölü olduğunu söyldi şimdi kargoyu bekliyorum yumruların ölü olup olmadığını nasıl anlarım acaba.

Yumrunun canlı olup olmadığını anlamak zor, bu zamana kadar saklandığı yerde bile kendi kendine yeşermesi gerekirdi, eğer soğuk depoda saklanmadıysa, depodan çıkarıp gönderiyorlarsa bile fazla uyumuş olacak, zor ihtimal... Ekip bekleyecekseniz, biz de merakla sonucu bekliyoruz..

adneser 13-07-2013 16:23

2 Eklenti(ler)
Bardak menekşe (Gloxinia) katmerli olmasada çiçeğini açtı.

Eklenti 426008

Eklenti 426009

eceyıldız 13-07-2013 20:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Canan (Mesaj 1179403)
Yumrunun canlı olup olmadığını anlamak zor, bu zamana kadar saklandığı yerde bile kendi kendine yeşermesi gerekirdi, eğer soğuk depoda saklanmadıysa, depodan çıkarıp gönderiyorlarsa bile fazla uyumuş olacak, zor ihtimal... Ekip bekleyecekseniz, biz de merakla sonucu bekliyoruz..

yani artık kargo elime geçsin ekeyim sonuçları paylaşırım tabi ki. inşallah başlarına kötün birşey gelmez.

masallale 18-07-2013 12:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yenerr (Mesaj 1178931)
Sn masallale,
Selamlar...

:( benim meleklerim ne yazıkki kargonun geç gelmesi yüzünden öldüler. canan hanım sağolsun meleklerimi o kadar güzel paketlemiş olmasına rağmen meleklerim eve geldiklerinde çok kötü durumdaydılar ki 1 haftada falan ulaştılar elime. aspirinli su yaptım ne yaptıysam önce yapraklar ın kalanları çürüdü sonra soğanlar :(
oturup ağladım günlerce inanırmısınız. şimdi yana yakıla mersindeki çiçekçileri arıyorum. şimdiye kadar bir kişi elimde var **** gelme ümidi var demedi :( anlaşılan gloksinya diye diye ölüp gidecem :):(

adneser 18-07-2013 12:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi masallale (Mesaj 1181213)
:( benim meleklerim ne yazıkki kargonun geç gelmesi yüzünden öldüler. canan hanım sağolsun meleklerimi o kadar güzel paketlemiş olmasına rağmen meleklerim eve geldiklerinde çok kötü durumdaydılar ki 1 haftada falan ulaştılar elime. aspirinli su yaptım ne yaptıysam önce yapraklar ın kalanları çürüdü sonra soğanlar :(
oturup ağladım günlerce inanırmısınız. şimdi yana yakıla mersindeki çiçekçileri arıyorum. şimdiye kadar bir kişi elimde var **** gelme ümidi var demedi :( anlaşılan gloksinya diye diye ölüp gidecem :):(

Sayın Masallale

Son gördüğümde bir hafta önce verdiğim link'te vardı irtibata geçerseniz ve otbüse vermelerini sağlarsanız hasar görmeden elinize ulaşır, sanırım deneyin belki kabul ederler

Firma Profili | Maki.com.tr

eceyıldız 18-07-2013 16:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi masallale (Mesaj 1181213)

sevgili masallale;
inan çok üzüldüm bir ümitle senden gelecek iyi haberi bekliyordum aynı yöntemle bende getirteyim diye ama sendende üzücü haber geldi bende bu gidişle gloksinya diye diye ölecem senin gibi..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025