agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Bardak menekşe (Gloxinia) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/1368.htm)

GÜLSEN_ 10-08-2011 11:08

ilhami bey bende bardak menekşesinden istiyorum antepte yok bu menekşeden sizden rica edebilirmiyim acaba. minnetar kalırım saygılarımla.

GÜLSEN_ 10-08-2011 11:11

yaaaaaa ama bende istiyorum bu menekşelerden daha doğrusu gloksinyalardan antepte yok bunlardan **** varsa bana söyeyin bende alayım arkadaşlar

GÜLSEN_ 10-08-2011 11:23

mümkünse antebede gönderin nolurrr karşı ödemeli alabilirim mümkünse lütfen lütfen lütfennnn

Periş 10-08-2011 17:06

Sevgili Gülsen bu türleri bende arıyorum ama malesef yok ...

emily14 10-08-2011 19:14

Sevgili Periş ve Gülsen,

kendilerini yapraktan yetistirmeyi deniyorum su an
ama çimlenme olunca nasıl yollayabilirim bilemedim
çok narinler, şu dönem soğanları için biraz sakıncalı bir donem
mevsimi geldğinde size soğan alıp yollayabilirim kargoyla
sanırım problem olmaz cunku bu siteden arkadaslar bu şekilde paylaşım yapıyorlar

sevim4 10-08-2011 21:48

Benide unutmayın lütfen.;)

Periş 11-08-2011 08:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi emily14 (Mesaj 845853)
Sevgili Periş ve Gülsen,

kendilerini yapraktan yetistirmeyi deniyorum su an
ama çimlenme olunca nasıl yollayabilirim bilemedim
çok narinler, şu dönem soğanları için biraz sakıncalı bir donem
mevsimi geldğinde size soğan alıp yollayabilirim kargoyla
sanırım problem olmaz cunku bu siteden arkadaslar bu şekilde paylaşım yapıyorlar

Çok sevindim ince düşünceniz için teşekkürler...;)

a1919 26-09-2011 13:11

Mayıs gibi ilk defa gloxinia aldım. Ve burda yazılanları mümkün olduğunca okumaya çalıştım. Tecrübeli arkadaşlar su vermeyi ne zaman kesiyorsunuz? Şu an yaprakları oldukça sağlıklı görünüyor benimkinin ve bir tanede minicik tomurcuk oluşturmuş. Kışın da sulasam ve yeşil kalsa ne olur? Baharda çiçek açmaz mı? Mutlaka dinlenmesi mi gerekir? Çok soru sordum biliyorum ama tecrübesizlik işte :)

özlem11 26-09-2011 16:10

Kasım **** aralık gibi sulamayın. subatta yumruyu çıkarın tekrar ekip sulamaya başlayın...

musbet 27-09-2011 22:03

Afrika menekşeleriyle aram hiç iyi olamamıştı ama bardak menekşelerle aramız çok iyi haziranda çiçekli olarak aldığım bardak menekşe yeniden çiçeklenmeye başladı. şimdilik 1 tane açtı seyrine doyum olmuyor.
Yine haziranda 2 renk yumru alıp dikmiştim çok keyifliler hatta bir tanesinin üzerinde tomurcuklar oluşmaya başladı.çok mutlu ediyorlar beni.
benim gibi menekşelerle arası iyi olmayanlara tavsiye ederim gerçekten harika bir çiçek.
Buarada elimde bir kaç tane fide var köklenmiş durumda, kocaelinde yaşayanlara **** yolu kocaeline düşenlere elden teslim verebilirim. sehirdışına kargoyla gönderme imkanım yok malesef:( zaten çok narin bir çiçek kargoyla yolculuğa dayanmaz.

çetik 27-09-2011 22:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi musbet (Mesaj 863817)
Afrika menekşeleriyle aram hiç iyi olamamıştı ama bardak menekşelerle aramız çok iyi haziranda çiçekli olarak aldığım bardak menekşe yeniden çiçeklenmeye başladı. şimdilik 1 tane açtı seyrine doyum olmuyor.
Yine haziranda 2 renk yumru alıp dikmiştim çok keyifliler hatta bir tanesinin üzerinde tomurcuklar oluşmaya başladı.çok mutlu ediyorlar beni.
benim gibi menekşelerle arası iyi olmayanlara tavsiye ederim gerçekten harika bir çiçek.
Buarada elimde bir kaç tane fide var köklenmiş durumda, kocaelinde yaşayanlara **** yolu kocaeline düşenlere elden teslim verebilirim. sehirdışına kargoyla gönderme imkanım yok malesef:( zaten çok narin bir çiçek kargoyla yolculuğa dayanmaz.

ben düzcedeyim ve eger yolum düşerse bu yakınlarda sizden alabilirim.benim bardak menekşem bir tane fakat afrika menekşem fazla :))

çetik 28-09-2011 12:54

1 Eklenti(ler)
bunlarda annemin menekşeleri :))

Eklenti 248525

musbet 29-09-2011 21:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi çetik (Mesaj 863827)
ben düzcedeyim ve eger yolum düşerse bu yakınlarda sizden alabilirim.benim bardak menekşem bir tane fakat afrika menekşem fazla :))

Tabi buyrun gelin seve seve veririm 2 renk var bende aslında 3 renk ama mor olanı bir türlü üretemiyorum beyaz ve bordo verebilirim size.
Buarada annenizin menekşeside harika bende ondan bir dal isteyebilirmiyim aacaba;)

çetik 29-09-2011 21:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi musbet (Mesaj 864486)
Tabi buyrun gelin seve seve veririm 2 renk var bende aslında 3 renk ama mor olanı bir türlü üretemiyorum beyaz ve bordo verebilirim size.
Buarada annenizin menekşeside harika bende ondan bir dal isteyebilirmiyim aacaba;)

tabi ben izmite gelmeden hem size haber veririm hemde annemin menekşesinden getiririm ..inşallah en kısa zamanda yolum düşerse ;)

musbet 29-09-2011 21:51

inşallah en kısa zamanda bekliyorum. çiçekseverlerle buluşmak beni çok mutlu ediyor.

sevim4 30-09-2011 09:32

Sayın çetik,bardak menekşeniz çok güzel güle güle büyütün.
Benimde çok isdediğim çiçek malesef bulamadım.

çetik 30-09-2011 10:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim4 (Mesaj 864911)
Sayın çetik,bardak menekşeniz çok güzel güle güle büyütün.
Benimde çok isdediğim çiçek malesef bulamadım.

ben bir çoğaltabilsem sizede yollarım soğanından seve seve ..

sevim4 30-09-2011 15:44

Çok teşekkür ederim sizin oralardaki yapı marketlerde soğanını görüp yardımcı olursanız çok sevnirim.

çetik 30-09-2011 16:00

İnanır mısınız daha bugun çiçekçilere sordum hem bitkiyi yoksa soğanını ama maalesef...Düzcedede maalesef yapı market filan yok bende başka şehirlere gittiğimde bakıyorum :(

sesil 09-10-2011 06:14

imdaaaat kimse yok mu yardım edecek arkadaşlar benim gloksinyama bişiler oluyoooo birden bire yaprakları yumuşadı yoksa ölüyo muuuu çok üzgünüm lütfen yardım edin banaaa

özlem11 10-10-2011 09:34

Normaldir.Sulamayı azaltınız ve kış uykusuna bırakınız... Yumru üşümeyecek soguklukda biyerde olmalı. ayda birde çay bardağının yarısından az su veriniz. Şubatta oda sıcaklıgına alıp Normal sulamaya devam ediniz. Tabi yumruyu çıkarıp yeniden ekiniz...

emily14 18-10-2011 15:53

Sevgili Periş, Sevim 4 ve Gulsen kismetse Aralik gibi Osmaniye, İskenderun Dortyol taraflarina 3-4 gunluk ziyaretim olacak, yapraktan yetistirmeye calistigim bardaklarim o zaman yaprak cikarirlar ise sizlere onlardan getirecegim, eger basaramazlarsa bulabilirsem yumru getirmeye calisacagim ... bana ve bardaklarima sans dileyin :)

özlem11 19-10-2011 08:21

Bardak menekşeleri şubat ayı gibi yumrularını çıkarıp ekebilirsiniz...toprak değişimide yapabilirsiniz ve oda sıcaklığına alıp rutin sulamaya geçmelisiniz...

özlem11 19-10-2011 08:23

yaprak üretiminde en güzeli suya koymak direk ekildiyse yaprak kurusa bile toprak üzerinde yaprak ve sapına dair hiçbi belirti kalmasa bile normal oda sıcaklığında sulayınız...direk yumru yaptıgı için zamanla yaprak çıkarıyor... ölmüyor...

edasu 04-12-2011 14:42

bu çiçek harikaymış manisada nerden alabilirim

emily14 12-12-2011 19:32

Arkadaslar gecen gun yapraklarimi birbirinden ayirdim, altlarinda bissuru yumru olusmaya baslamis, bayildim cok sirinler... anladigim kadariyla bahara kadar yumru buyutecek patates gibi :) elimde mor beyaz katmerli, bordu tek kat, kırmızı beyaz tek kat, pembe katmerli ve kırmızı katmerli var... eger yumurcaklar basarabilirler yaza dogru tam yapraga gecme doneminde kargo yapacagim sizlere... görünen o ki aralik programima yetismeyecek :( bugün baktim satinalmak icin ama ne koçtaşta, ne bahouseta ne de benim bir seracım var onda yumrusu yoktu. Sizleri biran önce kavuşturmak istiyorum ama accık daha sabır arkadaşlar...

sevim4 12-12-2011 23:08

Gözünüz aydın.

emily14 27-12-2011 11:46

3 Eklenti(ler)
teşekkürler, aaaah bir de o yumruların yaprak vermelerini görürsem değmeyin keyfime. kış ortası çiçek açan bardaklarımı ve yeni ektiğim yapraklarımı paylaşıyorum şu an diplerindeki yumrular yaklaşık mercimek ve nohut arası :D

Sûz-i Dilârâ 27-12-2011 16:51

Çok güzeller nazar değmesin.

Gelecekteki güzellerimi görüyorum. :))

Manolya_ 27-12-2011 17:13

Sevgili emily14,
Bardak menekşenin seyrine doyum olmuyor.Favorilerim arasındadır.
Kadife gibi tüylü çiçekleri oluyor.
(benim bardak menekşemi maalesef ben tatilde iken oglum bakımını becerememiş ve kaybettim)
Yaza dogru umarım marketlerde yeniden bulabilirim.
Minikleriniz bahara kadar kocaman olup güzel çiçeklerini sunarlar inşallah.
Bebişlerin büyüme aşamalarını bizimle paylaşırsanız çok sevinirim.
Güle güle büyütmeniz dileklerimle
Asu

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025