![]() |
ilhami bey bende bardak menekşesinden istiyorum antepte yok bu menekşeden sizden rica edebilirmiyim acaba. minnetar kalırım saygılarımla.
|
yaaaaaa ama bende istiyorum bu menekşelerden daha doğrusu gloksinyalardan antepte yok bunlardan **** varsa bana söyeyin bende alayım arkadaşlar
|
mümkünse antebede gönderin nolurrr karşı ödemeli alabilirim mümkünse lütfen lütfen lütfennnn
|
Sevgili Gülsen bu türleri bende arıyorum ama malesef yok ...
|
Sevgili Periş ve Gülsen,
kendilerini yapraktan yetistirmeyi deniyorum su an ama çimlenme olunca nasıl yollayabilirim bilemedim çok narinler, şu dönem soğanları için biraz sakıncalı bir donem mevsimi geldğinde size soğan alıp yollayabilirim kargoyla sanırım problem olmaz cunku bu siteden arkadaslar bu şekilde paylaşım yapıyorlar |
Benide unutmayın lütfen.;)
|
Alıntı:
|
Mayıs gibi ilk defa gloxinia aldım. Ve burda yazılanları mümkün olduğunca okumaya çalıştım. Tecrübeli arkadaşlar su vermeyi ne zaman kesiyorsunuz? Şu an yaprakları oldukça sağlıklı görünüyor benimkinin ve bir tanede minicik tomurcuk oluşturmuş. Kışın da sulasam ve yeşil kalsa ne olur? Baharda çiçek açmaz mı? Mutlaka dinlenmesi mi gerekir? Çok soru sordum biliyorum ama tecrübesizlik işte :)
|
Kasım **** aralık gibi sulamayın. subatta yumruyu çıkarın tekrar ekip sulamaya başlayın...
|
Afrika menekşeleriyle aram hiç iyi olamamıştı ama bardak menekşelerle aramız çok iyi haziranda çiçekli olarak aldığım bardak menekşe yeniden çiçeklenmeye başladı. şimdilik 1 tane açtı seyrine doyum olmuyor.
Yine haziranda 2 renk yumru alıp dikmiştim çok keyifliler hatta bir tanesinin üzerinde tomurcuklar oluşmaya başladı.çok mutlu ediyorlar beni. benim gibi menekşelerle arası iyi olmayanlara tavsiye ederim gerçekten harika bir çiçek. Buarada elimde bir kaç tane fide var köklenmiş durumda, kocaelinde yaşayanlara **** yolu kocaeline düşenlere elden teslim verebilirim. sehirdışına kargoyla gönderme imkanım yok malesef:( zaten çok narin bir çiçek kargoyla yolculuğa dayanmaz. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Buarada annenizin menekşeside harika bende ondan bir dal isteyebilirmiyim aacaba;) |
Alıntı:
|
inşallah en kısa zamanda bekliyorum. çiçekseverlerle buluşmak beni çok mutlu ediyor.
|
Sayın çetik,bardak menekşeniz çok güzel güle güle büyütün.
Benimde çok isdediğim çiçek malesef bulamadım. |
Alıntı:
|
Çok teşekkür ederim sizin oralardaki yapı marketlerde soğanını görüp yardımcı olursanız çok sevnirim.
|
İnanır mısınız daha bugun çiçekçilere sordum hem bitkiyi yoksa soğanını ama maalesef...Düzcedede maalesef yapı market filan yok bende başka şehirlere gittiğimde bakıyorum :(
|
imdaaaat kimse yok mu yardım edecek arkadaşlar benim gloksinyama bişiler oluyoooo birden bire yaprakları yumuşadı yoksa ölüyo muuuu çok üzgünüm lütfen yardım edin banaaa
|
Normaldir.Sulamayı azaltınız ve kış uykusuna bırakınız... Yumru üşümeyecek soguklukda biyerde olmalı. ayda birde çay bardağının yarısından az su veriniz. Şubatta oda sıcaklıgına alıp Normal sulamaya devam ediniz. Tabi yumruyu çıkarıp yeniden ekiniz...
|
Sevgili Periş, Sevim 4 ve Gulsen kismetse Aralik gibi Osmaniye, İskenderun Dortyol taraflarina 3-4 gunluk ziyaretim olacak, yapraktan yetistirmeye calistigim bardaklarim o zaman yaprak cikarirlar ise sizlere onlardan getirecegim, eger basaramazlarsa bulabilirsem yumru getirmeye calisacagim ... bana ve bardaklarima sans dileyin :)
|
Bardak menekşeleri şubat ayı gibi yumrularını çıkarıp ekebilirsiniz...toprak değişimide yapabilirsiniz ve oda sıcaklığına alıp rutin sulamaya geçmelisiniz...
|
yaprak üretiminde en güzeli suya koymak direk ekildiyse yaprak kurusa bile toprak üzerinde yaprak ve sapına dair hiçbi belirti kalmasa bile normal oda sıcaklığında sulayınız...direk yumru yaptıgı için zamanla yaprak çıkarıyor... ölmüyor...
|
bu çiçek harikaymış manisada nerden alabilirim
|
Arkadaslar gecen gun yapraklarimi birbirinden ayirdim, altlarinda bissuru yumru olusmaya baslamis, bayildim cok sirinler... anladigim kadariyla bahara kadar yumru buyutecek patates gibi :) elimde mor beyaz katmerli, bordu tek kat, kırmızı beyaz tek kat, pembe katmerli ve kırmızı katmerli var... eger yumurcaklar basarabilirler yaza dogru tam yapraga gecme doneminde kargo yapacagim sizlere... görünen o ki aralik programima yetismeyecek :( bugün baktim satinalmak icin ama ne koçtaşta, ne bahouseta ne de benim bir seracım var onda yumrusu yoktu. Sizleri biran önce kavuşturmak istiyorum ama accık daha sabır arkadaşlar...
|
Gözünüz aydın.
|
3 Eklenti(ler)
teşekkürler, aaaah bir de o yumruların yaprak vermelerini görürsem değmeyin keyfime. kış ortası çiçek açan bardaklarımı ve yeni ektiğim yapraklarımı paylaşıyorum şu an diplerindeki yumrular yaklaşık mercimek ve nohut arası :D
|
Çok güzeller nazar değmesin.
Gelecekteki güzellerimi görüyorum. :)) |
Sevgili emily14,
Bardak menekşenin seyrine doyum olmuyor.Favorilerim arasındadır. Kadife gibi tüylü çiçekleri oluyor. (benim bardak menekşemi maalesef ben tatilde iken oglum bakımını becerememiş ve kaybettim) Yaza dogru umarım marketlerde yeniden bulabilirim. Minikleriniz bahara kadar kocaman olup güzel çiçeklerini sunarlar inşallah. Bebişlerin büyüme aşamalarını bizimle paylaşırsanız çok sevinirim. Güle güle büyütmeniz dileklerimle Asu |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:40. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025