![]() |
teşekkür ederim,
hele bi buyusunler sadece fotolarını değil yumrularını da paylaşırım. bir oneri yetişkin yerine yumrudan yetiştirin daha dayanıklı oluyorlar, örneğin yetişkinlerin yaprakları bile zor çilleniyor ve saksıda çok çabuk çürüyebiliyorlar ama yumrudan yetişenler kırılan her yerden ek tutuyor, ya bitki gelişimi devam ediyor ya yumru veriyor :) her haliyle büyüleyiciler :D |
Her hafta marketleri didik didik edip bardak menekşesi arayacak artık gözlerim :))
|
Baharda yapı marketlerde yumrusunu,Mısır Çarşısında çiçeğini bulmak mümkün.
|
Alıntı:
Bahara ne kaldıki;) zaman dediğimiz şey göz açıp kapayıncaya kadar çok çabuk geçiyor. inşallah bu bitkiyi bekleyen bütün arkadaşlarımız (ben de dahil) sahip oluruz |
emily14
[QUOTE=emily14;845853]Sevgili Periş ve Gülsen,
kendilerini yapraktan yetistirmeyi deniyorum su an ama çimlenme olunca nasıl yollayabilirim bilemedim çok narinler, şu dönem soğanları için biraz sakıncalı bir donem mevsimi geldğinde size soğan alıp yollayabilirim kargoyla sanırım problem olmaz cunku bu siteden arkadaslar bu şekilde paylaşım yapıyorlar[/Q |
sevgili emily 14 şimdiden çok teşekkür ettim inanın çok mutlu oldum. sizlerinde benden istediğiniz çiçek varsa bende olanlardan arkadaşlarla paylaşmak isterim.
sevgilerimle |
çiçekler paylaştıkça güzeldir
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Tek gloxinia patatesim :) değerli ve çok sevdiğim Başbahçıvan göndermişti üç sene önce iki patates gelmişti ama pembe-beyazı kedi saksısından çıkarıp bir güzel oynamış, tırnaklamış tekrar ekmiştim ama olmadı. :(
Bu sene patates erken uyandı, geçen yıl şubat ortasında uyanmıştı, hem de geçen sene kış daha yumuşak geçtiği halde. |
Alıntı:
|
Teşekkür ederim sevgili Gülsen, bakımından şikâyet etmeden yetişen nadir çiçeklerimden, diğerlerinin her zaman bir sorunu vardır. :)
Ben de emily14'ten haber bekliyorum. :) |
Alıntı:
bizim patateslerden son durum :D; bu arada yazılara bakıyorum eskiden soğan demişim, acemilik hat safada :D neyse, iki gun önce bizimkilerden birini ektiğim yeri unutmuşum :o havalandırmak için deştim biraz aaaaa bi baktım ceviz büyüklüğüne gelmiş biri... ama bi şirin bir şirin sormayın... Kısmetse galiba bu bahar emelimize kavuşacağız... Heee bu arada bir tanesi yumru büyütmeden, direk yaprak verdi :eek: :confused: acaba nasıl olacak... |
Sevgili emily14,resim ekleyinde bizde görelim şu şirini.:p
|
Sevgili emily14, aslında "patates" değil de daha çok "yumru" deniyor forumda. Ben de aklıma hangisi gelirse kullanıyorum. :)
Gloxinia yumrularının son durumlarına çok sevindim. Merakla bekliyoruz. :) |
Ben de merak ettim..
|
Alıntı:
|
Hepimize yetecek kadar yumru var mı sevgili emily14 ? :) Ben bütün renklerden istediğimi daha önce yazmıştım. :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Benide unutmayın.
|
Sevgili Gülsen, yapraklar iyice büyüsün sizin için dikerim. Yalnız daha önce hiç denemedim, başarılı olursam seve seve gönderirim. Sadece biraz sabır. :)
|
Arkadaşlar yaprağı ekip sera ortamı yapın... Yaprak çürüsede kökünde hemen yumru olusuyor. Sadece dikkatli sulamak gerek.... Toprak üstünde yaprak sap belirtisi kalmasa bile sakın vazgeçmeyin... Çünkü yumrusu ölmüyor...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ben yaprakları nasıl ektiğime dair bir fotoğraf paylaşmıştım.
Fırsat bulunca bir bakayım buraya link eklerim. Tek yapraktan (kocaman yaprakları var malum) yaklaşık 4 şerit çıkıyor. Özellikle Orta şeritlerin damara denk gelen her noktasından 1 veya 2 yumru büyüyor. Yaprağı şerit halinde kesmeden tek yaprak dikmek isterseniz iş biraz daha riskli (bissürü denediğim için kayıpları biliyorum) hem yaprak kendini taşıyamadığı için besini tüm yaprağa yaydığı için yumru da az besleniyor. Bir de ben tek yaprak ta en yüksek verimi, ekmeden önce suda köklendirerek aldım. 1 hafta gibi kısa bir sürede kıl gibi tüylü tüylü kökler çıkıyor. DİKKAT!! bu yolu seçerseniz, yaprağın yine çürümemesi için bardaktaki suyu 2-3 günde bir değiştirmeniz ama her gün hafif hafif çalkalayarak hareket ettirmiz gerekiyor. Sanıyorum suda çözünmüş oksijen seviyesi sağlığı için önemli. Yumrular yeter mi acabaya gelince ??? Hele bi büyüsünler, bir şekilde yetecektir.... :D Ben 2 kişiye gönderirim, o iki kişi ve ben bir sonraki sene 8 kişiye yollarız... sonraki sene onlar 30 kişiye..... bu böyle devam eder :D |
:D buldum fotoğrafı hemen bir önceki sayfada 869.mesajdaymış... Bu arada eski mesajlara baktım, ilk ektiklerim temmuzda ekilmiş şu an yumrular fındık-ceviz arası... acelesi olmayan bir bitki :) Ama direk yumrudan ektiklerim 1 ayda 25 cm civarı olup çiçeklenmişti.
Sanıyorum olay yumruyu büyütmekte, sonrası daha kolay ve çabuk olacak gibi... |
1 Eklenti(ler)
Yine ben :p
Bardak menekşeleri söz konusu olunca böyle ;) Benim bücürlerin fotoğrafını çekebildim. Oldukça zor oldu ama umuyorum seçilebilir. Şansımıza aynı yaprakta hem çimlenmeyi hem yumruyu göreceksiniz ... Mavi halka içindeki çatlak patatesi görüyor musunuz? Şirin şeeeyyy... Eklenti 269404 |
A a a a emelcim yine harikalar yaratmışsın,
ellerine sağlık ne hoş olmuş bu bebişler. Aman iyi bak bu minik bebeklere. Beni unutma sakın. Biliyorsun bardak menekşemi oğlum fazla su vererek öldürmüştü ben tatildeyken :(( |
Alıntı:
Bir çiçeğe bakamadın demek ...:p |
Selamlar,
Geçen sene ektiğim bardak menekşe yumruları çok çılız bir şekilde büyümüşlerdi, hatta boyları çok uzadı diye tepelerinden kırıp yeniden ekmiştim, bugün kontrol ettim ektiğim dallar ve yapraklar yumru yapmış, ama dallar çok cılız. Sormak istediğim şu, o cılız dalları tam yumrunun dibinden kırıp, yumruyu iyi bir toprağa yeniden eksem yumru yeniden sağlıklı filiz verirmi? hemde kırdığım dallardan yeni bitkilerde elde etmiş olurum. Ya da sağlıklı gelişmeleri için,sadece yumrulu dalları söküp toprağını değiştirsem yeterli olurmu? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Sevgiler. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025