agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Bardak menekşe (Gloxinia) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/1368.htm)

Periş 25-05-2011 08:18

Sevgili nuray bu güzellikleri bulmak zor çok şanslısın....

nuray 25-05-2011 13:38

evet şanslıyım ama kocaelinde aramadığım yer kalmadı dersem abartmış olmam büyük avm lerine bile baktım ama yoktu çiçekçilere sordum kimisi hiç duymamış bardak menekşenin adını kimiside isteyen olmuyo diye getirmiyoruz dedi Kocaelinin Karamürsel ilçesi var arkadaşım tesadüf evlerinin yakınındaki seraya girmiş oda çiçek hastasıdır özellikle sardunyalara bayılır sardunyalara bakarken farketmiş seracı bile çiçeğin adının bardak menekşe olduğunu arkadaşımdan öğrenmiş ertesi gün işyerine elinde saksıyla geldiğinde nasıl sevindiğimi anlatamam Karamürsel benim oturduğum yere biraz uzak bi hafta sonu kuzenimi kandırıp gideceğim arabanın arkasını çiçeklerle doldurup geleceğim arkadaşım çok güzel çiçeklerin olduğunu ve çok uygun olduğunu söyledi fiyatlarınında aldığım bardak menekşelerinde becerebilirsem resimlerini yükleyeceğim.

a1919 25-05-2011 14:10

Nuray hanım bende düne kadar görmemiştim yapımarketlerde. Dün koçtaşta gördüm. Yakınınızda koçtaş varsa tekrar bi bakın isterseniz. Bardak menekşe diye burdaki çiçekçilerde bilmiyor. Gloxinia diye biliyordu çiçekçinin biri. Koçtaşta da çan çiçeği yazmışlardı fiyat etiketine. Kolay gelsin :)

çiçeksever 25-05-2011 14:13

Avatardaki çiçeği kaybettim.Bulursam alacağım.

çiçeksever 25-05-2011 14:19

http://www.agaclar.net/forum/showpos...0&postcount=16
Bu da ilk çiçeğimdi.Bu renkten de burada bulamadım

nuray 25-05-2011 14:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi a1919 (Mesaj 810145)
Nuray hanım bende düne kadar görmemiştim yapımarketlerde. Dün koçtaşta gördüm. Yakınınızda koçtaş varsa tekrar bi bakın isterseniz. Bardak menekşe diye burdaki çiçekçilerde bilmiyor. Gloxinia diye biliyordu çiçekçinin biri. Koçtaşta da çan çiçeği yazmışlardı fiyat etiketine. Kolay gelsin :)

kocaelindeki bütün avm lerine baktım bizim burdaki koçtaşta yok baktım burda doğru dürüst çiçek yok. çiçekçilerde bile öyle farklı çiçek yok seraları geziyorum genelde çam ağaçları güller kamelyalar var. Dediğim gibi karamürseldeki seraya gideceğim inşallah kalmıştırta bulup alırım bendeki bardak menekşe pembe beyaz çiçekli farklı renklerinide bulmaya çalışıyorum bu çiçek sevgisi çok başka bişey insanı sera sera gezdiriyor.

Periş 26-05-2011 07:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nuray (Mesaj 810122)
evet şanslıyım ama kocaelinde aramadığım yer kalmadı dersem abartmış olmam büyük avm lerine bile baktım ama yoktu çiçekçilere sordum kimisi hiç duymamış bardak menekşenin adını kimiside isteyen olmuyo diye getirmiyoruz dedi Kocaelinin Karamürsel ilçesi var arkadaşım tesadüf evlerinin yakınındaki seraya girmiş oda çiçek hastasıdır özellikle sardunyalara bayılır sardunyalara bakarken farketmiş seracı bile çiçeğin adının bardak menekşe olduğunu arkadaşımdan öğrenmiş ertesi gün işyerine elinde saksıyla geldiğinde nasıl sevindiğimi anlatamam Karamürsel benim oturduğum yere biraz uzak bi hafta sonu kuzenimi kandırıp gideceğim arabanın arkasını çiçeklerle doldurup geleceğim arkadaşım çok güzel çiçeklerin olduğunu ve çok uygun olduğunu söyledi fiyatlarınında aldığım bardak menekşelerinde becerebilirsem resimlerini yükleyeceğim.

Sevgili Nuray bende mersinde gezmedigim yer kalmadı dediginiz gibi ismini bile duyan yok nasıl çiçek satıyorlar anlamadım büyük seralar bile öyle bakıyorlar bu nedir nasıldır diye resimleini çok merak ediyorum canım benim:p

Periş 26-05-2011 07:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi çiçeksever (Mesaj 810155)
http://www.agaclar.net/forum/showpos...0&postcount=16
Bu da ilk çiçeğimdi.Bu renkten de burada bulamadım

Sevgili Çiçeksever çok güzel her rengi ayrı bir güzellik allahım korusun bayıldım bir harika ;)

Hatice Tarhan 26-05-2011 19:16

Alanya koçtaşa gelmiş sadece mor rengi vardı hemen aldım bir tane,iki tane daha vardı fakat çok kötü durumdaydı. Arayan arkadaşlar koçtaş lara baksın.

nuray 27-05-2011 08:20

kocaelindeki koçtaşı şikayet edeceğim neden buraya getirmiyorlar bardak menekşeyi

MİRBE 27-05-2011 09:30

Mihricancım senin bardak menekşe ne alemde yeşerdimi yapraklandımı?

menekşegül 27-05-2011 09:35

Mirbe ablacım yeşerdi çok şükür resmini de çektim ama net değil istersen yine de yüklerim.

MİRBE 27-05-2011 11:11

AAA sen ne vakit menekşegül oldun..Yok tatlım ben sadece meraktan sordum çiçeklensin görürüz resimleri.

nuray 30-05-2011 10:46

1 Eklenti(ler)
Buda geçengün arkadaşın getirdiği bardak menekşe iş yerinde seyretmeye doyamıyorum resimde iki çiçeği görünüyor ama şuan 4 tane çiçeği açmış durumda evdede aynısının çiçekleri pembe beyaz olanı var.Çok güzeller ama bunların çoğaltılması nasıl oluyor bilen varmı yardım istiyorum.

özlem11 30-05-2011 11:49

Yaprağı direk ekin ya da yaprak ve filiz sürgününü suda köklendirin... Ekilen bitkinin yaprağı kurusada bakım işlemini eksiksiz yapın... Yumru yaprak veriyor zamanla....

çiçeksever 30-05-2011 13:31

Arkadaşlar.Bu konu başlığını ben açtım.Bardak menekşe bizim taktığımız bir ad.Esas adı gloxinia (gloksinya) Çiçekçilerde ararken bu isimle sorun.Burada Afyonda dün MİGROS ta 3 rengi vardı.Fiyatı da 4.99

nuray 30-05-2011 15:21

bende çiçekçilerde gloxinia diye arıyorum ve tarif ediyorum menekşeyi ama malesef çiçekçilerin çoğu bilmiyor.

merkürvenüs 01-06-2011 18:45

Merhaba

Geçen yıl gloxinia almıştım 4-5 ay önce kurudu. Toprak altındaki yumrusunu ve köklerini kontrol ettim sağlıklıydı, geçen hafta kontrol ettim hala sağlıklı ama sürgün vermiyor. Ne yapmalıyım?

Periş 02-06-2011 08:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi çiçeksever (Mesaj 813100)
Arkadaşlar.Bu konu başlığını ben açtım.Bardak menekşe bizim taktığımız bir ad.Esas adı gloxinia (gloksinya) Çiçekçilerde ararken bu isimle sorun.Burada Afyonda dün MİGROS ta 3 rengi vardı.Fiyatı da 4.99

Bende burda seralara migrosa koçtaşa baktım malesef yok fiyatta uygunmuş aslında:(

bettyycim 03-06-2011 12:55

3 Eklenti(ler)
Artık Gloxinia pazarlara kadar düştü, 15 gün önce 2 tane aldım Kozyatağı Pazarından, bugün Derince pazarınada gelmişti 5 TL. den yine aldım, delimiyim ne 4 tane oldular :D ama heryıl iki tane alırım ve yaz boyu çiçek açarlar, tabi ki bu yıla kadar tekrar çimleneceklerini bilmiyordum :(

Periş 03-06-2011 13:01

Çok güzeller bettyycim ellerine saglık bu çiçekleri çok seviyorum ama Mersinde bulamıyorum renkleri çok güzelmiş güle güle büyüt sevgiler...

füsunANK 03-06-2011 13:06

Bu da benim gloxinia çiçeğim

Bir kaza sonucu geçen yıl kırılmış ve kurumuştu. Ben de kuruyan kısmı kırdım ,kopardım. Daha sonra bir ümit deyip saksıyı sulamaya devam ettim. Bir süre sonra dipten yaprak verdi. Bugün bu durumda çiçek. Ben boş saksıyı sularken yumrulu bitki olduğunu bilmiyordum. Yumrulu olduğu için yeniden doğdu çiçeğim. İyi ki bu öldü artık diye atmamışım.

musbet 03-06-2011 23:25

kocaelili çiçek sevenlere bir müjde benden olsun
bardak menekşe baumax a gelmiş, bu akşam kayınvalideme hediye çiçek almak için gitmiştik alel acale çıkarken birde ne göreyim, bardak menekşeler renk renk, hemen mor bitane kaptım.
fiyatıda uygun baya bence 4 tl
bardak menekşe aşıklarına duyrulur!

narincir 08-06-2011 10:12

:(

2 Eklenti(ler)
Merhaba,
Benim bardak menekşem de açmış çiçekler kurumaya başladı. Çok üzüldüm, Koçtaştan bir ay kadar önce aldım. Normalden büyük yaprakları ve bir dolu tomurcuğu vardı. Artık ne yapıyorlarsa biraz yapay bir durum olduğunun farkındaydım ama eve direk güneş almayan aydınlık bir yere koyduk iki tomurcuğu açtı.

Sonra dün farkettim ki çiçekleri sararıp soluyor. bana önerebileceğiniz bir şey var mı?
Şimdiden çok teşekkürler,

bettyycim 08-06-2011 10:20

Dışarı koyun, bir kaç saat güneş alsın ve bol sulayın. O büyük yapraklarıda krsin kendine gelecektir ;)

çiçeksever 08-06-2011 15:10

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi narincir (Mesaj 818757)
Merhaba,
Benim bardak menekşem de açmış çiçekler kurumaya başladı. Çok üzüldüm, Koçtaştan bir ay kadar önce aldım. Normalden büyük yaprakları ve bir dolu tomurcuğu vardı. Artık ne yapıyorlarsa biraz yapay bir durum olduğunun farkındaydım ama eve direk güneş almayan aydınlık bir yere koyduk iki tomurcuğu açtı.

Sonra dün farkettim ki çiçekleri sararıp soluyor. bana önerebileceğiniz bir şey var mı?
Şimdiden çok teşekkürler,

Görüşlerinize katılıyorum.Ben de aldığımda üzeri tomurcuktan geçilmiyordu bazıları açtı,bazıları açmadan çürüdü veya kurudu.

bettyycim 08-06-2011 15:16

3 Eklenti(ler)
Bunlar benim geçen yıl baktığım Gloxinialar, ben yaprakları genelde keserim ve hemen hemen her gün sularım ;)

Periş 08-06-2011 17:45

Sevgili bettyycim gloksinyalar bir harika ellerinize saglık her biri birbirinden güzel maşallah yapraklarını keserim derken nasıl kesiyorsunuz dalı kırmak gibimi acaba bu çiçekler dallarındanda tutuyormuş

bettyycim 08-06-2011 18:46

Tomurcuklara zarar vermeyecek şekilde bitki makası ile kesiyorum yaprakları :D

hanif 08-06-2011 19:04

maşallah hepside super,bugun pazardan bende aldim 5tl ye yapragi pek yok hep tomurcuk açar inşallah

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025