agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Bardak menekşe (Gloxinia) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/1368.htm)

züboli 06-07-2009 18:29

Gloxinia

1 Eklenti(ler)
pembe gloxiniam tamamen açtı çok tatlı bunlar ya.

DefneD. 07-07-2009 09:43

2 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar,

18 Haziranda suya koyduğum yapraklar köklenip aşağıdaki hale geldiler, yumru da oluştu. Sizce artık toprağa alma zamanı gelmiş mi?

Teşekkürler:)

Eklenti 91159

Eklenti 91160

eylems 07-07-2009 14:00

5 Eklenti(ler)
Bunlar da benden...

supernova 07-07-2009 22:39

Cevap veren herkese teşekkür ederim.Bilmediğim bi çiçeği kurutuyormuyum acaba diye yazdım.Sizinkiler çok güzel.Benim ilk aldığımdaki gibi çok güzeller.Suyunu kestim.Meğer çiçekleri solunca o görüntüye ulaşıyorlar galiba.Şimdi yumruların biri açmaya çalışıyor galiba.Merakla nasıl olacak diye bakıp duruyorum:)Defne ve Zübolinin dediği gibi suda köklendireyim bir-iki yaprağı.Ne olur ne olmaz:)

Teşekkürler.Sağlıcakla kalın

_kardelen_ 10-07-2009 12:21

geçen gün çiçekçiye gittim ikinci bir renk gloxiniam olsun diye. Çiçekçidekilerin hepsinin çiçekleri dökülmüş, yanlardan filizler vermişler, yapraklar bozulmuş.
Bir tanesinin rengini sordum, pembe dedi 3 liraya veririm. Ben de aldım. Herhalde artık çiçek vermez dedim kötü de görünüyordu. Saksıdan çıkardım toprağını temizledim. Bir kaç yaprağını diktim, bir yaprak da suya koydum. soğanını aldım tekrar diktim. Acaba tutar mı soğanı tekrar filiz verir mi, mevsim önemli mi soğan dikiminde. Soğan sağlıklı görünüyordu, gövdeden ayırdığım yerden, gövdenin içinin kurumaya başlamış olduğu belli oluyordu çünkü sararmış.soğanda bir şey yoktur umarım

_kardelen_ 16-07-2009 10:33

soğanım yavruladı. 3-4 tane yavru topraktan çıkmak üzere. Bilgisi olan arkadaşlara bir soru daha sormak istiyorum. Soğan kendini çoğaltır mı, yani yavru soğan verir mi? Ya da soğanı ikiye kessem, o şekilde tutar mı yoksa bozulup çürür mü? :(

dilek-ce 17-07-2009 11:10

Arkadaşlar 2 adet yaprağım vardı birini saksıya diktim ama bi haftaya kalmadan soldu köküne de baktım çürümüş. Diğer yaprağı ise suda köklendirdim. Yağlaşık iki aydır bardakta kökleniyo. Geçen gün kontrol ettiğimde ucunda yumrular oluşmaya başlamış. Sizce ne zaman dikmeliyim. Hemen diksem tutar mı?

Âyine-i Esma 17-07-2009 20:18

1 Eklenti(ler)
Kışın bizde direk toprağa 2 adet yaprak dikmiştik. Yazın başlarında yeni yapraklar gönderildi. Ve şimdi üzerinde 4 adet tomurcuğu var. Bakalım ne renk açtırılacaklar. Sn. dilek-ce bu anlattığıma dayanaraktan ekerseniz inşaallah tutacağını düşünüyorum. Bu ise en son hali:

dilek-ce 18-07-2009 14:28

Teşekkürler Ayine-i Esma bugün hemen toprağa dikmeyi düşünüyorum. Gelişmeleri paylaşırım.

denizkedisi 19-07-2009 23:51

Arkadaşlar afrika menekşesinden daha mı dayanıklı acaba yaz sıcaklarına?

Sûz-i Dilârâ 21-07-2009 20:00

2 Eklenti(ler)
Bu site insanı çatlatır:dilli: Arkadaşlar güle güle büyütün bardaklarınızı. :)

Benim de bardak menekşelerim var:D (Başbahçıvan'a sonsuz sevgi ve saygılarımla).;)

_kardelen_ 22-07-2009 08:11

1 Eklenti(ler)
Soğanım yavruladı hem de bir sürü yavru verdi. Bunları ayırma imkanım var mı, tek soğan çünkü.

Eklenti 94254

_kardelen_ 22-07-2009 08:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizkedisi (Mesaj 465091)
Arkadaşlar afrika menekşesinden daha mı dayanıklı acaba yaz sıcaklarına?

Güneş isteğinin afrika menekşesinden farklı olmadığını düşünüyorum. Ama suyu afrika menekşesinden biraz daha fazla seviyor.
Gerçi ben de bu konuda daha yeni sayılmakla beraber, bunu sadece deneyimlerime dayanarak söylüyorum.

_kardelen_ 30-07-2009 10:29

Gloxinia severler nerelerdesiniz :confused: Tatile mi gittiniz yoksa. Aaa gloxinialarınızı bırakıp nereye gittiniiz :D
Bir sürü gloxinia yaprağını suya koymuştum, hepside yumru oluşturmaya başlamış. Biri bana yardımcı olabilir mi, soruma cevap alamadım da. Yumruları toprağa dikmek için belli bir mevsim var mı? Soğanlarımı kaybetmek istemiyorum :rolleyes:

_kardelen_ 30-07-2009 10:30

Bir an kendi kendime konuşuyormuş gibi bir hisse kapıldım :D

DefneD. 30-07-2009 13:18

Sevgili kardelen,
Ben de suda yumru çıkartan yaprağı toprağa diktim. İki haftadan fazla oldu. Yaprak kuruyor ama henüz yavrudan ses seda yok. Bu arada, pembe menekşem sizlere ömür. Ne oldu anlayamadım. Mor olana da aynı şartlarda bakıyorum, o maşallah yeni yaprak çıkartma gayretinde, bir yandan da tomurcuğu açacak. Ama nedense pembe soldu gitti:(

_kardelen_ 30-07-2009 13:23

Yaprakları solan menekşenin yumrusunu topraktan çıkarıp baktın mı? Benim mor gloxiniam da öyle olmuştu, yumrusunu çıkarıp yapraklarını tamamen temizledim tekrar diktim. Şimdi bir sürü filiz vermiş durumda. O kadar filiz bir arada yaşar mı, ayırmalı mıyım, nasıl ayırmalıyım bilmiyorum. Bu forumun ilk sayfasında filizin yumrudan da bir parça keserek ayrılması şeklinde üretilebileceği yazıyor. Ama tamamen kaybederim diye korktuğum için yapmadım. Hele bir sudaki yaprakların yumru oluşumu tamamlansın, o zaman deneyeceğim. işte filizler burada

DefneD. 30-07-2009 19:29

Kardelen, sizin tavsiyenizi dinleyip yumru çıkartıp, temizleyip tekrar saksıya koydum. İnşallah benimki de sizin yumru gibi filiz verir.

_kardelen_ 31-07-2009 12:30

inşallah defneciğim.

bengi_su 11-08-2009 18:53

Glokseniamın heryeri tomurcuk oldu..:))

_kardelen_ 12-08-2009 08:30

Ayy bengi_su gerçekten mi. Çok güzel. Ben de çiçeklenme dönemleri bitti herhalde diye düşünüyordum. Çünkü, çiçekleri ve tomurcukları kalmayan, görüntüsü yaşlanmış eskimiş gibi duran gloksiniamın soğanını çıkarıp temizleyip tekrar toprağa diktim. Bir sürü filiz verdi. Yaprakları çok canlı büyüdüler ama hiç tomurcuk vermedi. Bu arada o eski yaprakları da suya koymuştum hepsi de şu an yumru yapmaktalar. Afrika menekşesi gibi üzmüyorlar hemen köklenmeye başlıyorlar

bengi_su 12-08-2009 10:51

Kardelen ben bir türlü beceremedim bu aralar tutturmayı geçen yıl tutmuştu anlamıyorum ama şimdilik iyi durumu .:)

çiçeksever 12-08-2009 14:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi DefneD. (Mesaj 457438)
Merhaba arkadaşlar,

18 Haziranda suya koyduğum yapraklar köklenip aşağıdaki hale geldiler, yumru da oluştu. Sizce artık toprağa alma zamanı gelmiş mi?

Teşekkürler:)

Eklenti 91159

Eklenti 91160

Benim yaprakta böyle olmuştu.Ektim,şimdi 1-2 ufak yaprağı var.25 gün önce aynı şişeye(1 Lt yeşil plastik maden suyu) başka yaprak koymuştum.Hiçbir gelişme yok.Yaprak ne bozulmuş ne kök vermiş.

_kardelen_ 13-08-2009 09:34

Benim sudaki yapraklar da seninkiler gibi oldular defned. Ben her ihtimale karşı suda 3 adet bırakıp gerisini toprağa diktim dün. Bakalım tutacaklar mı. Vakti midir yoksa daha erken midir ben de bilmiyorum.Deneyip görücez.

finduk52 17-08-2009 16:52

Bu şekerlerden annemdede var her tomurcuklanıp açtığında annemde çocuklar gibi seviniyor

Ülkü 17-08-2009 19:19

[QUOTE=_kardelen_;471243]Gloxinia severler nerelerdesiniz :confused: Tatile mi gittiniz yoksa. Aaa gloxinialarınızı bırakıp nereye gittiniiz

Evet tatile gittik ama menekşelerimizi de götürdük...:p:p:p

_kardelen_ 18-08-2009 08:34

sudaki yaprakların bir kaç tanesini toprağa dikmiştim. Bir yaprak çürüdü. Galiba erken diktim.
Bu arada hoşgeldin ülkü, tatilde bile menekşelerinden ayrılamadın değil mi :)

gulshenisa 18-08-2009 10:05

Arkadaşlar tatil dönüşü pembe gloxiniamın yaprakları aşağya doğru solmuştu . Yoklugumda düzenli sulanmış diğer ikisinde birşey yok. Sizce solucan olabilirmi?

_kardelen_ 18-08-2009 16:17

Eğer sulama problemi yok ise, yumrusunu çıkartıp bakmanı tavsiye ederim.

finduk52 05-09-2009 01:18

Çok fenasınız arkadaşlar ya , bu resimlere bakıpta heveslenmemek mümkünmü ? Nereye gidecek bu işin sonu ? Neredeyse her gördüğüm çiçeğe hevesleniyorum bu forumda .
Eşim yakında beni topa tutmazsa iyi, şimdide bardak menekşelerine heveslendim , aklıma koydum illlaki almam lazım şimdi , halbuki bu menekşelerden anneminde var oradada gördüğüm halde sizinkilerden acayip heveslendim .
Bugün yarın gidip alırsam resmini eklerim .En çokta katmerli olanları çok beğendim .
Maşaallah nazar değmesin çiçeklerinize .

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025